Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sonic Colors: Ultimate krijgt onder andere nieuw ‘Tails Save’-systeem

Sonic Colors Ultimate Keyart
Sonic Colors: Ultimate wordt meer dan een simpele port.

Adgelopen week werd Sonic Colors: Ultimate aangekondigd voor onder andere de Nintendo Switch. De game werd onthuld tijdens de digitale Sonic-presentatie en wordt een remake van de in 2010 verschenen game Sonic Colors. Deze titel verscheen destijds onder andere op de Nintendo Wii. Naast verbeterde graphics zal de game echter ook een aantal vernieuwingen gaan krijgen. Famitsu meldt dat één van de nieuwe feauters het nieuwe ‘Tails Save’ systeem zal worden. Daarnaast bevat de game een Jade Ghost Wisp.

Het personage Tails zal nog steeds niet speelbaar zijn in Sonic Colors: Ultimate, maar zal wel op een andere manier gaan verschijnen in de levels. Allereerst kun je een Tails medaille verzamelen in de levels, zoals je op onderstaande scan ziet. Tails kan Sonic vervolgens redden wanneer die van het level valt, zonder dat de speler ringen verliest of terug wordt gezet naar een eerder checkpoint. Daarnaast zal de Ultimate-versie ook een Jade Ghost Wisp krijgen, welke we al voorbij zagen komen in Team Sonic Racing. Met deze Wisp kan Sonic makkelijk door muren heen én kan hij gebieden bereiken waar je anders niet kan komen.

Sonic Colors: Ultimate komt op 7 september dit jaar onder andere naar de Nintendo Switch. Ga jij de game voor de Switch in huis halen?