Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe redacteur? Even voorstellen!

Het nieuwste redactielid van Daily Nintendo stelt zich voor.

Hallo hallo! Mijn naam is Wietse van der Schoot en onderhand alweer 28 jaar oud. Ik ben al jaar en dag een echte gamer. Toen ik 6 was begon ik met een Game Boy Color met Pokemon: Yellow en toen was ik verloren. Sindsdien heb ik veel met Nintendo te maken gehad. Mijn eerste, en nog steeds favoriete, echte console was de GameCube. De spellen die ik speelde waren vooral fantasierijk en prikkelde mijn interesse voor storytelling en gamedesign. Sterker nog, ik ben afgestudeerd en nu gespecialiseerd in storytelling, alles wat met verhalen te maken heeft eigenlijk! Daar zit ook een stuk gamedesign bij, maar hoe verhalen wat kunnen doen met je… dat is wat mij bezig houdt.

Tegenwoordig ben ik ook een PC-gamer, maar heb daarnaast nog altijd een Nintendo Switch, Wii U, en 2DS XL waar ik uren in kwijt kan! Met het stukje gamedesign erbij kan ik dan een mooi extra inzicht bieden bij de reviews die ik ga schrijven.

Ik ben op dit moment bezig met een project voor een “Pen-and-paper, tabletop, roleplaying game”. Dit wordt geen computer of online spel, maar meer een gezelschapsspel. Hierin ben ik vooral bezig met het schrijven en bedenken van toffe ideeën voor de wereld, verhalen, en karakters. Verder game ik lekker wat af. Ik ben creatief en speel piano en wat gitaar. Daarnaast schrijf en teken ik dingen voor een Dungeons & Dragons-campagne waar ik de spelleider ben. Ik ben een typische nerd verder, maar kan ook niet wachten tot de sportscholen weer open gaan.

Ik ben enorm blij dat ik het team van Daily Nintendo mag versterken en kijk uit naar de leuke dingen die ik hier ga beleven en creëren!

Mijn favoriete Nintendo-game: Tales of Symphonia