Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Miyamoto is bezig met de voorbereidingen om de ”ziel” van Nintendo door te geven.

Shigeru Miyamoto
Aan alle dingen komt een einde

Helaas bestaat er voor alles een einde, daarbij hoort ook het werkleven van Miyamoto. Op een dag zal hij toch met pensioen moeten en moet daarbij een waardige opvolger hem vervangen, hierover praat Miyamoto in een interview met The New Yorker.

Hij vindt het hierbij belangrijk dat de passie en de kern van Nintendo succesvol wordt overgedragen naar zijn opvolger. De namen die hij noemde als potentiele opvolgers zijn onder andere Shuntaro Furukawa en Shinya Takahashi.

Over de jaren heeft Nintendo namelijk veel competitie erbij gekregen, daarbij vindt Miyamoto het heel belangrijk dat Nintendo Nintendo blijft. Hij wilt hierbij niet dat Nintendo zijn eigen ”ziel” verliest naarmate het blijft groeien. Hij maakt zich hier echter geen zorgen om en geniet momenteel vooral van het ontdekken van nieuwe dingen rondom de wereld van Nintendo.