Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] Brain Training voor de Switch

Brain Training key art
Vlak na Nieuwjaar, op 3 januari, verschijnt Dr Kawashima's Brain Training voor de Nintendo Switch. Robin en ik konden deze titel alvast testen, lees hier onze bevindingen.

Vlak na Nieuwjaar, op 3 januari, verschijnt Dr Kawashima’s Brain Training voor de Nintendo Switch. Robin en ik konden deze titel alvast testen en hieronder lees je onze bevindingen.

Het was eigenlijk onvermijdelijk, maar eind september kondigde Nintendo een nieuw deel aan van Brain Training. Tijdens Dutch Comic Con in Utrecht was de game voor het eerst speelbaar in Europa en natuurlijk hebben we de demo flink getest. Robin heeft andere onderdelen gespeeld dan wat ik heb geprobeerd, daarom kun je onze bevindingen hieronder apart lezen.

Jorden

Tijdens mijn speelsessie heb ik enkele van de verschillende losse opdrachten getest. Een gedeelte hiervan waren oude bekenden zoals het zo snel mogelijk simpele sommen uitvoeren. Nieuw echter zijn de oefeningen waarbij je een Joy-Con nodig hebt. Heel specifiek, de rechter Joy-Con. Deze heeft namelijk, mocht je dat nog niet weten, een camera aan de onderkant. Deze wordt onder andere al gebruikt bij Labo en Ring Fit Adventure, maar nu dus ook bij Brain Training. Hiervoor gebruikt het spel de mogelijkheid om warmte te zien. Voor de opdracht die ik heb geprobeerd, was het de bedoeling om simpele rekensommen uit te rekenen om daarna met je vingers de uitkomst te tonen.

Er waren meer van dit soort testen aanwezig, maar door de vele omstanders op het evenement was er te veel interferentie van andere warmtebronnen. Hierdoor kon ik een gedeelte helaas niet proberen. Ik kijk in elk geval uit om meer te proberen van dit spel. In de video hieronder kun je een idee krijgen van hoe een Joy-Con test werkt.

Robin

Ik ben bezig geweest met de dagelijkse test. De test bestaat uit drie onderdelen. In het eerste onderdeel moest ik een lijn tekenen op volgorde. Allerlei letters en cijfers zijn te vinden op het scherm en het is de bedoeling om te beginnen bij de A, dan ga je naar 1, dan B etc. Dit gaat door tot M13. In het tweede onderdeel zul je zo snel mogelijk hardop van één tot 120 moeten tellen. Bij het derde onderdeel moest ik een 5×5 rooster onthouden. Dit bleek nog een flinke klus te zijn; je hebt namelijk maar twee minuten de tijd. Na deze drie klusjes zit de test er op en zal Dr Kawashima je leeftijd vertellen. In de video hieronder zie je de volledige test.