Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe update en DLC Fire Emblem: Three Houses nu beschikbaar

Fire Emblem Three Houses Keyart

of juist op Fire Emblem?

Honden voeren, nieuwe personages, een sauna en meer!

Honden voeren, nieuwe personages, een sauna en meer!

Fire Emblem: Three Houses heeft een behoorlijke update gekregen. Voor zowel bezitters van de Expansion Pass als spelers zonder DLC-toegang zijn verschillende nieuwe elementen toegevoegd. Zo is het aantal save files verhoogd van vijf naar 25, zodat je voorlopig niet voortgang hoeft te verwijderen als je de game opnieuw wil spelen. Daarnaast is het nu mogelijk om kledij voor gevechten apart in te stellen, zodat je studenten niet altijd hetzelfde hoeven te dragen. Niet heel relevant voor Engelse spelers, maar toch bijzonder, is dat het hoofdnummer The Edge of Dawn nu een Koreaanse versie heeft als je Switch-systeemtaal is ingesteld op Koreaans.

Er zijn nieuwe personages toegevoegd voor spelers van de Crimson Flower-route, maar welke dat zijn houden we geheim om spoilers te voorkomen. Voor Expansion Pass-bezitters wordt nog een extra personage beschikbaar na het behalen van een speciale missie. Dit is Anna, die bekend is als winkeleigenaar in bijna elke Fire Emblem-game. Daarnaast kunnen Expansion Pass-bezitters nu gebruik maken van de sauna en honden en katten voeren. Als dat nog niet genoeg is, zijn ook nieuwe kleding, extra missies en vrijspeelbare bataljons toegevoegd.

Verder hebben de ontwikkelaars verschillende bugs aangepakt om de speelervaring te verbeteren. Hieronder vind je de volledige patch notes:

Nieuwe en verbeterde functies:

 • Het aantal save files is verhoogd van vijf naar 25. Opmerking: Voor een groter aantal bestanden is ongeveer 12 MB extra systeemgeheugenruimte vereist. Als je onvoldoende ruimte hebt, kun je sommige games of afbeeldingen die in het album zijn opgeslagen verwijderen.
 • Een nieuwe optie toegevoegd, In Battle, in Appearance Options, waarmee de speler ook nieuwe outfits voor gevechten kan selecteren.
  – Opmerking: je kunt dit instellen via Appearance Options in je Personal Quarters.
  – Opmerking: afhankelijk van de combinatie outfit/personage/klasse worden sommige outfits mogelijk niet weergegeven voor te paard gaande personages.
 • Functie toegevoegd waarmee spelers de gebruikersinterface kunnen verbergen bij het bekijken van een personage in Unit Appearance.
 • Nieuwe bondgenoten toegevoegd die meedoen in Deel 2: Crimson Flower.
 • Het nummer dat wordt afgespeeld in de openingsfilm is gewijzigd in de Koreaanse versie wanneer de systeemtaal is ingesteld op Koreaans.
 • Extra missies en nieuwe outfits (bediendenkleding, zomerkleding en avondkleding) toegevoegd voor bezitters van de Expansion Pass.
  – Opmerking: extra missies bevatten nieuwe activiteiten, zoals de sauna, katten en honden voeren en nieuwe bataljons werven.
  – Opmerking: extra opdrachten worden tijdens het verkennen gemarkeerd met een lichtblauw pictogram.
  – Opmerking: nieuwe outfits (bediendenkleding, zomerkleding en avondkleding) zijn voorzien voor Byleth en voor de speelbare personages. Ze kunnen worden geselecteerd via Personal Quarters in Garreg Mach.
 • Voor bezitters van de Expansion Pass is Anna na het derde hoofdstuk, Mutiny in the Mist, beschikbaar voor rekrutering in je team.
  – Opmerking: Anna kan deelnemen aan veldslagen en activiteiten.
  – Opmerking: Anna heeft geen Support-relaties.
  – Opmerking: Anna werven ontgrendelt een nieuwe paraloog na een bepaald hoofdstuk.
  – Opmerking: het is mogelijk om Anna als reiziger in te stellen, maar de ontvanger kan haar niet als adjudant werven, tenzij diegene ook de Expansion Pass bezit.
  – Opmerking: als een speler de Expansion Pass niet heeft gekocht, kan deze slechts door een van de nieuwe personages in de Expansion Pass als reiziger worden bezocht.
 • Geschenken voor honden en katten zijn toegevoegd aan de ranglijsten tijdens het laadscherm en het agendascherm terwijl je online speelt.

Algemeen

 • Een bug opgelost die per ongeluk studenten die niet van het huis van de hoofdrolspeler zijn in bondgenoten veranderde in Hoofdstuk 1: Three Houses.
 • Een Ver.1.0.2-bug opgelost die een onbedoeld geluid veroorzaakte aan het begin van Hoofdstuk 1: Three Houses (“The Academy” in de Movie Gallery) wanneer de taal is ingesteld op Engels.
 • Een bug opgelost die ervoor zorgde dat het gezicht van Dimitri soms niet correct werd weergegeven.
 • Een bug opgelost die verhinderde dat een Support-gesprek plaatsvond wanneer een bepaalde invoer werd gedaan na het verhogen van een Support-niveau tijdens het verkennen van het klooster.
 • Een bug opgelost waarbij de opwaartse pijl niet werd weergegeven tijdens de dag van het Koorfestival (hoewel de bonus nog steeds werd toegevoegd, ondanks de ontbrekende pijlen).
 • Een bug opgelost die soms tijdens de schermovergangen een onjuiste naam van het level liet zien.
 • Een bug opgelost die ervoor zorgde dat de game vastliep wanneer je in zeldzame gevallen met een personage in het klooster praatte.
 • Een bug opgelost die de HP van een personage onjuist weergeeft bij het selecteren van Convoy tijdens gevechten.
 • Een bug opgelost die de activeringskans van een Adjutant Follow-Up lager instelde dan bedoeld voor bepaalde Support-niveaus.
 • Het voorwerp dat de scherpschutter vasthoudt is veranderd van Spear naar Silver Bow in de laatste missie van Deel 2: Crimson Flower op de Maddening-moeilijkheidsgraad.
 • Een bug opgelost die soms lege epilogen liet zien.
 • Sommige tekst zijn herzien.
 • Gameplay verbeterd door een paar extra bugs op te lossen.

Vertaling: Ruben, Daily Nintendo