Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hori Mario Kart-racestuur komt ook naar Europa

Wanneer precies is echter nog onduidelijk.

Wanneer precies is echter nog onduidelijk.

Het Mario Kart-stuur waarover onze Roël eerder berichtte kun je nu voorbestellen bij Amazon. Het gaat om het “mini” stuur, met pedalen. Of het grotere DX stuur ook komt, is nog niet bekend.

Helaas duurt het nog wel even voordat je het echt in handen kunt hebben. Nu staat op Amazon.de dat het per 31 december verkrijgbaar is, maar dat betekent meestal dat de precieze datum nog niet bekend is. Amazon.co.uk geeft 3 januari aan. In de Verenigde Staten is het stuur vanaf 12 november beschikbaar.

Het stuur en pedalen moet via USB aangesloten worden en kan gebruikt worden met de gedockte Switch, PC en (via een USB accesoire) op Switch Lite of ongedockte Switch.

Zoals op de Japanse Hori productpagina is te zien, heeft het stuur een D-pad, ABYX-knoppen, ZR/ZL/RSB/LSB knoppen en knoppen voor screenshot en home screen. Daarnaast zijn er flippers, gas- en rempedaal en een “assign” knop, waarmee je waarschijnlijk de knoppen kunt toewijzen aan andere functies. Het stuur weegt 700g en je zult er zelf voor moeten zorgen dat het niet verschuift. Het stuur heeft een diameter van 220mm, heeft geen Amiibo-functie en geen HD rumble. De prijs is €59,99.