Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Duper Pack van Minecraft gecanceld

Geen Super Duper graphics voor Minecraft.

Fans van Minecraft zullen er naar uitgekeken hebben, het Super Duper Pack. Helaas maakte Mojang vandaag bekend dat deze nooit zal komen. De reden waarom lees je hier.

De eerste berichten over het Minecraft Super Duper Pack komen al uit juni 2017. De Switch was toen pas net op de markt maar Mojang zag al een klein succes. Met het Super Duper Pack zouden de graphics van Minecraft flink opgeschroefd gaan worden.

Nu, ruim twee jaar later, blijkt het toch te ambitieus. De beloofde update zou verschillende aspecten van het spel aanpakken. Zo zouden er dynamische schaduwen zijn. Zonnestralen zouden door de ochtendnevel heen schijnen. Alle textures zouden een flinke update krijgen en zelfs de bladeren van de bomen zouden gaan bewegen.

Mojang zegt nu dat deze grafische update te veel kracht vereiste waardoor het niet op alle systemen haalbaar was. Op dit moment is de ontwikkeling dan ook gestopt. Toch is het niet ondenkbaar dat we dit later alsnog zien voor bijvoorbeeld de PC. Deze kan een stuk krachtiger zijn dan de meeste consoles.

Hoewel de productie van het Super Duper Pack gestopt is wil Mojang het spel wel blijven verbeteren. Op dit moment zijn ze opzoek naar andere manieren om het spel aan te passen.

Wat voor verbeteringen zou jij nog graag in Minecraft willen zien? Laat het ons weten in de reacties.