Masuda over Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee!

Benieuwd wat director Junichi Masuda over de aankomende games te zeggen heeft? 

Morgen komen dan eindelijk de twee eerste mainline Pokémon-games uit voor een home console. Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee! combineert elementen van van Pokémon Yellow en Pokémon GO om een ervaring te creëren die uitnodigend moet zijn voor zowel nieuwkomers als Pokémon-veteranen. In een interview met Bahamut gaf director Junichi Masuda wat extra achtergrondinformatie over de games.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee! zal de eerste mainline Pokémon-game zijn waarin Eevee’s stem volledig is ingesproken. Zijn stemactrice, Aoi Yuuki, was geïnstrueerd om bij het maken van Eevee’s stem zoveel mogelijk geluiden te maken die klinken als Eevee’s naam in verschillende talen. In tegenstelling tot Pikachu heeft Eevee namelijk verschillende namen in andere talen.

Het is je misschien ook opgevallen dat de protagonisten van de game niet Red en Leaf zijn, maar twee nieuwe personages. Er is gekozen voor nieuwe protagonisten en rivalen omdat nieuwkomers in de Pokemon-serie nu hun eigen personages hebben die aanvoelen alsof ze bij hen horen. Dit betekent ook dat sommige aspecten van het verhaal een beetje gestroomlijnd zijn. Masuda voegde hieraan toe dat er ook enkele elementen in de games voor oudere fans zitten. Daarnaast zullen oude en nieuwe fans een aantal dingen uit de anime herkennen, zoals Jessie, James en Meowth die zo nu en dan opduiken en het feit dat Pikachu op je schouder rust, net als die van Ash.

Het algehele tempo van de game is wat versneld om tegemoet te komen aan de levensstijl van nieuwe gamers die zijn opgegroeid met smartphones en YouTube. Zo is de ‘ren’-functie weggehaald, waardoor spelers al op hun maximale snelheid gaan als ze de control stick helemaal één richting op duwen. De nieuwe manier om Pokémon te vangen – dus vangen zonder van te voren met ze te vechten – was zelfs voor Masuda even wennen in het begin, maar het team besloot dat ze wel deze richting op moesten gaan nadat Pokémon GO dit introduceert had.

Daarnaast zijn er een aantal quality of life verbeteringen aangebracht. Pokémon verschijnen nu op de overworld omdat Game Freak wist dat spelers het hoge gras zouden ontwijken om ontmoetingen sowieso te vermijden, dus het geeft eigenlijk alleen maar controle terug aan de speler over of hij wil vechten of niet. Een ander voordeel is dat je nu kunt zien hoe de Pokémon zich gedraagt en zich verplaatst in de wereld. Het pc/Box-systeem is weggehaald nadat het ontwikkelingsteam veel discussie had gehad en besloot dat het beter was om spelers hun Pokémon overal te laten gebruiken.

Als laatste had Masuda het nog over de nieuwe exclusieve moves van Eevee. Eevee kent meer exclusieve aanvallen dan Pikachu, maar dit is een manier om Pikachu’s voordeel dat hij een Electric-type is in evenwicht te brengen. Eevee is namelijk ‘maar’ een Normal-type. Zonder exclusieve bewegingen zou Eevee objectief slechter zijn dan Pikachu.

Ga jij Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee! morgen aanschaffen? Voor welke versie ga je dan?

Bron

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Geef een reactie