Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Go staat in het teken van Halloween

Naast Splatoon en Fortnite heeft ook Pokémon Go een Halloween evenement! Ga jij op jacht naar deze Ghost-Pokémon?

Niet alleen de grote console games vieren Halloween. De mobiele apps doen ook lekker mee. De komende dagen staat Pokémon Go in het teken van spookachtige monsters en extra veel snoepjes!

Net als vorig jaar pakt Pokémon Go het Halloween evenement groots aan. Vorig jaar vond de lancering van de derde generatie Pokémon plaats tijdens Halloween, ook dit jaar worden er een aantal nieuwe Pokémon uitgebracht. Daarnaast zijn er nog verschillende andere bonussen en speciale acties. Wij hebben ze hieronder voor jullie opgesomd.

Halloween bonus 1: extra veel Ghost- & Dark-Pokémon

Net als vorig jaar zullen Ghost- en Dark-type Pokémon veel vaker voorkomen in het wild. Zowel de Ghost- en Dark-Pokémon uit de eerste generatie als ook een aantal nieuwe uit de vierde generatie zijn nu veel te vinden in het wild. De nieuw toegevoegde Pokémon zijn Drifloon en Stunky. Deze eerste zal zelfs meteen beschikbaar zijn in een shiny-vorm dus houd je ogen goed open bij het vangen van deze Pokémon.

Naast Ghost- en Dark-Pokémon is er ook een speciale Pikachu met heksenmuts te vinden. Ook deze Pokémon is beschikbaar in een shiny vorm.

Halloween bonus 2: speciale field research & special research

Nieuw dit jaar zijn de speciale Halloween field research opdrachten. Deze opdrachten krijg je zodra je een Pokéstop spint en hebben allemaal te maken met de op dit moment veel voorkomende Pokémon. Door deze opdrachten te voltooien kan je bijzondere pokémon, stardust of zelfs rare candy krijgen!

Daarnaast is er ook een special research. Eerder zagen we een special research voor de Pokémon Mew en Celebi. Dit keer kan je er de Pokémon Spiritomb mee vrijspelen. Let wel op, je moet deze special research voor het einde van het evenent activeren anders zal je dit monster voorlopig niet kunnen krijgen. Eenmaal geaccepteerd blijft hij voor langere tijd beschikbaar.

Halloween bonus 3: extra snoepjes voor je Pokémon

In Amerika is Halloween nauw verbonden met het krijgen van snoep. Het is vergelijkbaar met de viering van Sint-Maarten of Driekoningen in Nederland. Omdat snoep ook bij Pokémon een prominente rol speelt heeft Niantic gekozen voor een leuke oplossing.

Bij alle Pokémon die je tijdens dit evenement vangt zal de hoeveelheid snoepjes die je krijgt verdubbeld worden. Voor de meeste Pokémon krijg je nu zes in plaats van drie snoepjes. Pokémon waar je normaal gesproken 10 snoepjes voor krijgt (tweede evolutie vormen) leveren nu 20 snoepjes op. Gebruik je ook nog een pinap berry dan kan je zelfs 40(!) snoepjes voor één Pokémon krijgen.

Halloween bonus 4: speciale raids & Giratina

Natuurlijk kunnen ook raids niet achterblijven. In alle moeilijkheidsgraden van de raids kan je nu speciale Pokémon verwachten. Meest opvallend in de normale raids is de Togetic in moeilijkheidsgraad 4. Deze Pokémon is in het wild erg zeldzaam en wordt op deze manier een stuk toegankelijker.

Bij de speciale level 5 raid is het niet langer Mewtwo die je kan vangen. Vanaf nu tot en met 20 november staat de Pokémon Giratina centraal. Je hebt dus een volle maand de tijd om deze te vangen.

In bovenstaande afbeelding kan je nog eens goed zien wat er nu allemaal te verkrijgen is de komende tijd. Hoewel Giratina tot 20 november te vangen is duren de overige evenementen wat minder lang. Deze bonussen zullen beschikbaar zijn tot en met 1 november 22:00.

Voor welke Pokémon ga jij extra je best doen de komende tijd? Laat het ons weten in de reacties.