Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Nintendo Labo Toy-Con 3: Vehicle Kit

Wij hebben gebouwd, gespeeld en ontdekt. Lees hier de review van Nintendo Labo Toy-Con 3!

Het derde bouwpakket onder de noemer Nintendo Labo is recentelijk uitgebracht. Wij hebben gebouwd, gespeeld en ontdekt. Ons oordeel kan je dan ook lezen in de review van Nintendo Labo Toy-Con 3!

Wie dacht dat Nintendo snel zou opgeven, heeft het mis. De eerste twee pakketten werden redelijk verkocht, maar het verwachtte succes blijft vooralsnog uit. Desondanks dit gegeven zit Nintendo niet stil en heeft inmiddels een derde pakket uitgebracht. Ditmaal kan je aan de slag met verschillende voertuigen, maar biedt deze set de gewenste variatie?

Bouwen

Voor wie onbekend is met de formule, een korte uitleg. Nintendo Labo bestaat uit een groot bouwpakket waarin jij zelf de benodigdheden in elkaar moet zetten. Dit zijn bouwwerken die gauw enkele uren in beslag nemen, waardoor geduld op de proef wordt gesteld. Het in elkaar zetten van de benodigdheden wordt zorgvuldig uitgelegd aan de hand van een dynamisch instructiefilmpje die je met gemak kan pauzeren en terugspoelen. Eveneens het veranderen van camera-perspectief, zoals het in- een uitzoomen of het kiezen van een andere camerahoek behoort tot de mogelijkheden. Door de filmpjes goed te volgen kan ik mij niet voorstellen dat je een fout maakt, maar mocht dat het geval zijn, dan is dat niet direct een ramp, want vaak zijn de bouwstukjes goed te vouwen.

Het bouwpakket bestaat uit kartonnen bladen die gerecycled zijn. Verrassend genoeg biedt het een hoge kwaliteit, die stevig aanvoelt. Eveneens hebben de bladen handige vouwlijnen waardoor je moeilijk de mist in kunt gaan. Na een aantal uur zal je echter aan de slag kunnen gaan en valt op hoe ingenieus Nintendo Labo is. Zo maak je van kartonnen bladen een stuur of een gaspedaal, wat bijzonder goed werkt.

Ter land, ter zee en ter lucht

Het derde pakket bestaat uit het bouwen van verschillende voertuigen. Zoals het bovenstaande kopje doet vermoeden, betreft het voertuigen waarmee je verschillende gebieden gaat verkennen. Hierbij kan gedacht worden aan verschillende landschappen met unieke omgevingen en aan talrijke onderwaterwerelden. De omgevingen zijn grafisch mooi vorm gegeven en door gebruik van de Toy-Con krijg je daadwerkelijk het gevoel dat je een voertuig aan het besturen bent.

Waar het bij het vorige pakket aan ontbrak (Robotkit), biedt deze variant meer content. In de omgevingen die je kan verkennen kan je verschillende opdrachten volbrengen en zal je rekening moeten houden met de hoeveelheid brandstof die jouw voertuig heeft. Indien het laatst genoemde bijna op is, kan je naar bijvoorbeeld een tankstation toegaan om de tank te vullen. Dit gegeven biedt de game wat uitdaging en voelt een stuk realistischer aan.

Kinderhart

Hoewel de derde variant meer content biedt is de uitdaging voor de “hardcore gamer” ver te zoeken. Nintendo Labo is echt gericht op kinderen en spelers met een kinderhart. Het exploreren van omgevingen wordt dan ook benadrukt waarin het accent ligt op het ontdekken en niet zozeer op competitie of prestatie. Met deze gedachtegoed zal het voor een hoop spelers wat minder interessant zijn. Voor gamers die kinderen hebben is dit een ideale uitkomst om samen met je zoon of dochter het bouwpakket in elkaar te zetten en samen de omgevingen in Nintendo Labo te ontdekken.

De creatievelingen onder ons kunnen eveneens hun heil vinden in de Garage, waarin je met de Joy-Con en kleinere karton-creaties, leuke creaties kan maken. Hierbij kan gedacht worden aan een instrument of een kartonnen mannetje welke je kan laten bewegen door middel van vibratie.

Een laatste toevoeging dat Nintendo Labo leuker maakt is dat het compatibel is met Mario Kart 8 Deluxe, waarmee je dus met stuur en gaspedaal de circuits aan kan doen. Een bijzonder leuke toevoeging die het racen wat unieker maakt. Hoewel ik niet het idee heb dat dit voor mij de beste besturingsmogelijkheid is, is het leuk om te zien dat Nintendo Labo op verschillende manieren gebruikt kan worden en kijk dan ook uit naar toekomstige integraties in andere series.

Conclusie

Nintendo Labo blijft een leuk speeltje en bewijst met het derde pakket een leuke aanvulling te zijn in de gaming-industrie. Bovendien lijkt het pakket ditmaal meer content te bieden. Nintendo richt zich hier op jonge kinderen of spelers met een kinderhart die graag omgevingen verkennen op een unieke wijze in de huiskamer. Dit is dan ook ruimschoots gelukt. Voor de “hardcore gamers” biedt het te weinig uitdaging om echt interessant te worden. Echter, ben je een gamer met kinderen dan kan het bouw- en speelplezier bijna niet misgaan!

Cijfer: 8,3