Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Originele The Legend of Zelda speelde zich volledig af op Death Mountain

Een bijzondere onthulling uit The Legend of Zelda Encyclopedia.

Een bijzondere onthulling uit The Legend of Zelda Encyclopedia.

The Legend of Zelda Encyclopedia is deze week eindelijk in het westen uitgekomen. Eerder was het boek alleen beschikbaar in Japan. Fans hebben een paar interessante zaken in het boek gevonden, waaronder het feit dat de eerste The Legend of Zelda-titel zich volledig afspeelt op Death Mountain van A Link to the Past.

In The Legend of Zelda speelt het verhaal zich af in een fractie van de ruimte van de kaart van A Link to the Past. Door de bron van water dat van de berg vloeit te vergelijken tussen beide kaarten, kun je zien dat ze Death Mountain in het noorden en een kerkhof in het westen delen. Je kunt Hyrule Castle of de dorpen in The Legend of Zelda niet zien, maar volgens de encyclopedie is het mogelijk dat mensen woonden ten zuiden van waar de kaart eindigt. Een ander verschil is dat het water in A Link to the Past uitmondt in een meer, maar in The Legend of Zelda mondt het uit in een zee.

De encyclopedie bevestigt ook een oude Zelda II-theorie. Volgens de theorie speelt de eerste Zelda zich af in een klein deel van de Zelda II-kaart, namelijk de Death Mountain Area. The Legend of Zelda Encyclopedia bevestigt dat dit inderdaad waar is.

Bron