Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Nintendo legt afwezigheid Metroid Prime 4 uit

Metroid Prime 4
Dit jaar had de E3 vele nieuwe titels, maar waar was Metroid Prime 4? 

Dit jaar had de E3 vele nieuwe titels, maar waar was Metroid Prime 4? 

Na de teaser trailer van vorig jaar, wisten de fans het zeker: E3 2018 zou het podium worden van Metroid Prime 4. Dit was echter niet het geval, en het gevolg is veel vraagtekens bij de fans.

In een interview met Bill Trinen van Nintendo of America en lokalisatie manager Nate Bihldorff wordt duidelijk waarom Metroid Prime 4 niet aanwezig is bij de E3 dit jaar. Bill Trinen legt uit dat de Metroid-titel nog in ontwikkeling is en nog niet klaar is om op de E3 te verschijnen. Pas als het voor de makers goed voelt om Metroid Prime 4 te laten zien, tonen ze ons meer. Nu is het echter nog te vroeg.

Bill Trinen legt uit dat Nintendo zich vorig jaar op de E3 vooral wilde focussen op de hardware van de Switch. Enkele games, waaronder Metroid Prime 4, waren hier teasers voor een latere datum. De E3 van dit jaar focust zich vooral op de games die bijna klaar zijn en dus in de nabije toekomst naar de Switch komen. Helaas is Metroid Prime 4 nog niet zover in de ontwikkeling en zal dus nog even niet op de Switch te spelen zijn.

Meer van Metroid Prime 4 zal pas te zien zijn als de makers het gevoel hebben dat het mensen omver zal blazen, dus nog eventjes wachten!

Vind jij het jammer dat Metroid Prime 4 niet op de Nintendo E3 was dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!