Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Gerucht] Nintendo’s Quality of Life-project lijkt gecanceld

Is het project - waarvan we al sinds 2014 weten - toch ten dode opgeschreven?

Is het project – waarvan we al sinds 2014 weten – toch ten dode opgeschreven?

Het Quality of Life-project van Nintendo is al geruime tijd aan de gang. Het bestaan van het project werd onthuld tijdens een investeerdersvergadering in 2014. Op enkele patenten en een paar vermeldingen op investeerdersvergaderingen door de jaren heen na, hebben we eigenlijk nooit iets concreets gezien. De laatste keer dat naar het project werd verwezen was in juli 2017, tijdens de presentatie van Nintendo’s jaarverslag. Het lijkt er nu echter op dat het Quality of Life-project van Nintendo misschien gecanceld is of op zijn minst een flinke tegenslag heeft gekregen.

Na de aankondigingen van Pokémon: Let’s Go vorige week, stegen de aandelen van Nintendo flink. Vandaag daalden de aandelen echter met 5%. Dr. Serkan Toto speculeert dat dit mogelijk komt door een rapport van bedrijfskrant Nikkei, waarin staat dat het Quality of Life-project mogelijk ten dode is opgeschreven, omdat Nintendo’s hardwarepartner Panasonic zich in maart uit het project heeft teruggetrokken.

Zoals altijd moeten we geruchten zoals deze met een korrel zout nemen. Deze ontwikkeling zou het stilzwijgen van Nintendo en het schijnbare gebrek aan vooruitgang in het project wel kunnen verklaren.

Bron / Via