Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Meer informatie over all-round en technische personages in Mario Tennis Aces

Inclusief de nodige portie nieuwe screenshots.

Inclusief de nodige portie nieuwe screenshots.

Hoewel de release nog even op zich laat wachten, is Nintendo Treehouse al begonnen met spelers klaar te stomen voor de nieuwe Mario Tennis op Nintendo Switch. In een reeks blogs zal worden stilgestaan bij de verschillende speelstijlen van de speelbare personages. Vandaag waren de all-round en technische personages aan de beurt.

De groep all-round personages, bestaande uit Mario, Luigi en Daisy, heeft goed afgeronde statistieken, zoals de naam al doet vermoeden. Dit personagetype is een goede om mee te beginnen en te beheersen, omdat ze geen grote zwakheden hebben: hun slag is solide en hun snelheid is goed, waardoor ze goed over de tennisbaan bewegen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle personages in deze categorie hetzelfde spelen. Luigi heeft bijvoorbeeld een iets zwakkere slag dan Mario, maar heeft daarentegen wel fenomenale volleys.

De technische personages in Mario Tennis Aces zijn Peach en Toadette. Beide personages hebben uitstekende balcontrole, kunnen gemakkelijk naar de verre hoeken van de baan slaan, hebben goed voetenwerk en zien er ontzettend schattig uit in roze. Technische personages zijn heel goed in de bal net buiten het bereik van hun tegenstanders te slaan, met name als je doorhebt hoe je tegenstander beweegt. Hun Zone Shots en Special Shots zijn misschien niet zo snel als die van sommige andere personagetypes, maar dat maken ze meer dan goed met hun gewone slag. En hoe langer je een rally volhoudt, hoe meer kans je hebt om je energie op te slaan voor een paar Special Shots.

Elk personage heeft zo zijn eigen eigenaardigheid in hoe ze spelen, en sommige eigenschappen die buiten de klasse van een personage vallen, zoals hun lengte en gewicht, kunnen ook van invloed zijn op hoe goed ze een bepaald soort slag of strategie kunnen tegengaan. Volgende keer worden de verdedigende personages en krachtige personages behandeld, waaronder nieuwkomer Chain Chomp.

Mario Tennis Aces verschijnt 22 juni voor Nintendo Switch.