Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Bayonetta

Veel gamers zijn inmiddels betoverd door Bayonetta. We kijken naar het origineel waar het allemaal begon.

Veel gamers zijn inmiddels betoverd door Bayonetta. We kijken naar het origineel waar het allemaal begon.

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Bayonetta 3 exclusief in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch. Voor fans bleef het daar niet bij want gelijktijdig werd duidelijk dat de eerste twee delen ook opnieuw naar de Nintendo Switch zouden komen. Waar het tweede deel exclusief voor de Wii U verscheen, kwam het origineel al wat langer geleden uit op de Playstation 3, Xbox en PC. Weet het eerste deel na acht jaar zich nog staande te houden?

Ongeëvenaarde gameplay

Toen Bayonetta in 2010 verscheen kreeg het spel een en al lof over de bijzondere gameplay. Het is een third-person action game in de stijl van games als Devil May Cry. Het idee is dat je wapens kiest voor Bayonetta haar handen en voeten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te vechten met een zwaard in de handen en pistolen aan de voeten. Gaandeweg speel je steeds nieuwe wapens vrij en het is erg leuk om te experimenteren met verschillende wapencombinaties. Dit zorgt voor een erg uitgebreide selectie verschillende combo’s.

Daarnaast kun je vaardigheden kopen die niet afhankelijk zijn van welk wapen je gebruikt en kun je accessoires kopen die grote invloed hebben op de gameplay. Denk aan een accessoire dat je in staat stelt om aanvallen af te stoten. Bayonetta is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard als het gaat om hoe spectaculair en hoe soepel het vechtsysteem is (behalve door het tweede deel dan). Ook nu kan de game nog prima mee en zul je flink wat uren plezier gaan beleven aan het spel.

Grafisch nog best oké

Het spel is inmiddels al 8 jaar oud en dus was ik erg benieuwd of deze grafisch nog mee kan komen met deze tijd. Het antwoord daarop is grotendeels ja. Toen het origineel ook naar de Wii U kwam had deze nog al te maken met framerate problemen, iets wat juist bij een spel als bij Bayonetta gewoon niet hoort. Gelukkig heeft de Nintendo Switch-versie daar absoluut geen last van en loopt het spel enorm soepel. Ook de algehele presentatie is verbeterd. De game oogt nu een stuk scherper en textures hebben een update gehad. Regelmatig zul je nog wel kunnen zien dat het spel op leeftijd is, maar voor een titel van 8 jaar oud mag gezegd worden dat de port prima is geslaagd. Een minpuntje is wel dat het spel relatief donker is wanneer je in handheld mode speelt. Bayonetta komt dan ook het beste tot zijn recht op televisie.

Sexy

Bayonetta is niet alleen zo leuk omdat het erg lekker speelt en er goed uitziet, de game mag ook met recht sexy genoemd worden. Vechten gebeurt in veel gevallen namelijk op een sexy manier. Denk aan het lichaam van Bayonetta dat is bedekt met zwart haar, wat haar kleding is. Wanneer ze een gevecht naar een climax wil brengen wordt haar hoofdhaar omgetoverd tot monsters met een bloter heks tot gevolg. Ook in de tussenfilmpjes schroomt de geliefde heks er niet voor om met verschillende lichaamsdelen te showen.

Bayonetta is los te downloaden in de Nintendo eShop voor net geen €30. Voor deze prijs krijg je technisch gezien de beste versie, maar houdt er rekening mee dat er betreft content weinig tot niets is toegevoegd.

Conclusie

Bayonetta op de Nintendo Switch brengt zeker niets nieuws. Wanneer je de titel al hebt gespeeld op de Wii U is er dan ook weinig reden om de Switch-versie opnieuw te kopen, tenzij je voor een optimale ervaring wil gaan. Heb je het spel echter nog nooit gespeeld dan krijg je met de Switch versie de kans om de beste versie te gaan spelen. De toffe gameplay staat nog steeds overeind en dankzij grafische updates is het spel ook nog best oké. Wel jammer is dat de titel door de donkere beelden minder geschikt is om onderweg te spelen.

+ Nog steeds ijzersterke gameplay
+ Technisch gezien beste versie
+ Verbeterde graphics laten titel ook nu nog goed ogen

– In handheld mode erg donker
– Geen nieuwe content

Cijfer: 8,0