De wereld van Squid Sisters: Hoofdstuk 6 en 7

Het verhaal van Splatoon 2 speelt zich twee jaar na het origineel af, maar wat is er in de tussentijd met de Squid Sisters gebeurd? Geheime rapportages over de twee gezusters duiken op en geven antwoord op deze vraag. 

Hoofdstuk 6

De volgende dag stond Marie op het station om Callie op te halen. Toen de trein tot stilstand kwam, bleek Callie echter niet aan boord te zijn. ‘Ze heeft zich vast weer verslapen’, verzuchtte Marie, en ze besloot op de volgende trein te wachten. Callie zat echter ook niet in de volgende trein en ook niet in de volgende en ook niet in de trein die daarna arriveerde. Het werd avond en Callie was nog steeds in geen velden of wegen te bekennen.

Marie belde het kantoor van Callie en kreeg te horen dat Callie de avond ervoor meteen naar huis was gegaan na het werk. “Callie leek haast te hebben, maar ik dacht dat ze een trein moest halen”, zei de impressario van Callie. Marie belde een paar keer naar het appartement in Inkopolis, maar niemand nam de hoorn op. Marie begon ongerust te worden.

De volgende ochtend besloot Marie haar vakantie te onderbreken en de eerste trein naar Inkopolis te nemen. Ze vond het vervelend om haar ouders plotseling in de steek te laten, maar ze maakte zich gewoon te veel zorgen om Callie. Eenmaal in de trein keek ze voortdurend naar haar telefoon, in de hoop uit te vinden waar Callie was. Ze vond echter niets wat haar gerust kon stellen.

Toen ze aankwam in Inkopolis, ging Marie meteen naar haar appartement. De woning leek onaangeroerd. Niets wees erop dat Callie thuis was geweest nadat Marie naar haar ouders was gegaan. Maar als Callie niet thuis was geweest, waar kon ze dan heen zijn gegaan? Marie kreeg plotseling een idee en haastte zich naar buiten.

CI_NSwitch_Splatoon2_SquidSistersNovel_Chapter7_02.jpg

Hoofdstuk 7 (Finale)

Zo snel als haar benen haar droegen, ging Marie naar Octocanyon. De hut van Kaptein Kraak (in vele havens beter bekend als Cap’n Cuttlefish) was stil en verlaten. De hut zelf was onaangeroerd, maar de sneeuwbol die ernaast had gestaan, was kapot. Overal lagen scherven. Callie was nergens te bekennen en Marie werd bij de hut niks wijzer. Teneergeslagen keerde Marie terug naar Inkopolis.

In de stad gonsde het van de geruchten. De Megavoltvis was verdwenen! Hij was al eens kwijt geweest, maar was kort daarna toch weer opgedoken. De inwoners van de stad troostten elkaar en zeiden: “Maak je niet dik! Voor je het weet is die vis weer terug!” Marie huiverde echter en dacht: ‘Zou die snoodaard hier weer achter zitten?’

Marie was vastbesloten om erachter te komen. Als haar vermoedens klopten, zou er echter geen snelle en eenvoudige oplossing voor dit probleem zijn. Kaptein Kraak was dit keer niet in de buurt om te helpen. Vroeg of laat zouden de inwoners van Inkopolis merken dat Callie was verdwenen. Als Marie de stad achter zich zou laten, zou dat alleen maar bijdragen aan de chaos. Marie had echter geen keuze.

Ze moest hulp zoeken en er was geen seconde te verliezen. In navolging van Kaptein Kraak moest Marie een dappere vrijwilliger zoeken om binnen te dringen in de ondergrondse basis van de Octarianen. Alleen… Iedereen in Inkopolis kende Marie. Ze wilde niet meer Inklings over de Octariaanse dreiging vertellen dan strikt noodzakelijk was. Geheimhouding en discretie waren immers van het grootste belang voor de operaties van de nieuwe Kraakcommando’s.

Plotseling herinnerde Marie zich het gesprek dat ze in het winkelcentrum had gehad met Callie. Schijnbaar hingen de coolste Inklings rond in een nieuwe wijk van de stad om het tegen elkaar op te nemen in potjes Grondoorlog. Daar zou Marie vast en zeker iemand vinden met genoeg talent en moed voor deze uiterst gevaarlijke missie. Vastberaden ging Marie naar het hippe, nieuwe stadsdeel: Inkopolisplein! Het verhaal gaat verder in Splatoon 2…

Eerder werden geheime rapportages van het verhaal op Daily Nintendo geplaatst. De inleiding en overige hoofdstukken kan je terugvinden door op de onderstaande link te klikken:

Vincent

Nintendo-fan vanaf mijn kindertijd. Sindsdien altijd een fan gebleven, met af en toe een uitstapje richting de concurrentie. Vrijwel elke serie van Nintendo kan ik wel waarderen.

Eén gedachte over “De wereld van Squid Sisters: Hoofdstuk 6 en 7

Geef een reactie