Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon GO later naar Nederland door serverproblemen

Pokémon GO is pas in enkele landen verschenen en nu al een enorme hit. De game zal echter later dan verwacht naar Nederland komen wegens serverproblemen.

Pokémon GO is pas in enkele landen verschenen en nu al een enorme hit. De game zal echter later dan verwacht naar Nederland komen wegens serverproblemen.

Pokémon Go is deze week uitgebracht in onder andere de Verenigde Staten en Australië.  Een Nederlandse releasedatum was nog niet bekend, maar de ontwikkelaar wilde het spel zo spoedig mogelijk wereldwijd uitbrengen. Een release in Nederland komt nu in elk geval later dan verwacht. John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, heeft de vertraging bevestigd aan Business Insider. De oorzaak is serverproblemen. Het spel blijkt populairder te zijn dan men had verwacht. Terwijl we de servercapaciteit nu wordt uitgebreid, is de internationale release voor landen als het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitgesteld.

Aanvankelijk zou Pokémon GO in ieder geval voor het einde van juli verschijnen. Het is onduidelijk of dit nu nog gehaald gaat worden. Sommige Nederlandse gamers wisten het spel via een omweg wel al te downloaden. Onduidelijk is of de serverproblemen daar ook mee te maken hebben.