Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hylian vertaald in Zelda: Breath of the Wild

Hylian, de officiële taal van Hyrule, heeft altijd een grote rol gespeeld in de Zelda games. Hoewel in andere games tekens en letters vaak vooral worden gebruikt voor een decoratief plaatje is Hylian grotendeels opgebouwd als een echte taal. En dat betekent dat het te vertalen valt.

Hylian, de officiële taal van Hyrule, heeft altijd een grote rol gespeeld in de Zelda games. Hoewel in andere games tekens en letters vaak vooral worden gebruikt voor een decoratief plaatje is Hylian grotendeels opgebouwd als een echte taal. En dat betekent dat het te vertalen valt.

The legend of Zelda: Breath of the Wild is hierop geen uitzondering. Sommige creatieve fans hebben het dan ook op zich genomen om de vele tekst uit de E3 demo te vertalen. Verwacht echter geen mythische verhalen of extra informatie, het blijkt vooral de humor van Nintendo weer te geven. Zo staat er “SHUTOUT” op de deuren in de kamer waar Link wakker word, en staat er herhaaldelijk “DUNGEON” op de muren van een dungeon.

ZBOF Hylian3

ZBOF Hylian2

ZBOF Hylian1

Daarnaast blijken mensen zelfs al een Easter Egg te hebben gevonden in de tekst.  Oh Nintendo.

ZBOF Hylian4