Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] De E3 booth van Nintendo heeft een dag-nachtcyclus en geureffecten

Nintendo heeft alles uit de kast getrokken voor de E3 booth van dit jaar. Enorme schermen, geurende voorwerpen en grote standbeelden zijn er te vinden.

Nintendo heeft alles uit de kast getrokken voor de E3 booth van dit jaar. Enorme schermen, geurende voorwerpen en grote standbeelden zijn er te vinden. 

Naast de vele games die op de E3 worden getoond, willen de ontwikkelaars de pers ook overdonderen met hun stands. De afgelopen jaren heeft Nintendo verschillende standbeelden laten maken, maar dit jaar gingen ze een stapje verder.

Verschillende journalisten vonden de booth prachtig en hebben hun ervaringen gedeeld. Zo viel hun allereerst de dag-nachtcyclus op. In Zelda games, zoals “The Legend of Zelda; Ocarina of Time” duurt deze cyclus altijd 24 minuten, waar elke minuut voor één uur staat. Ook op de booth heeft Nintendo dit effect gegeven door de geluiden en lichteffecten te veranderen gedurende de 24 minuten. De geluiden gaan zo van vogelgezang naar onweer.

Een ander opvallend effect is de geur van objecten. Een speciaal gemaakt kampvuur ruikt bijvoorbeeld echt naar een kampvuur.

Daarnaast kennen de standbeelden van dit jaar weer heel veel details. Onder andere Link, een Moblin en een Guardian zijn in het groot nagemaakt. Enkele foto’s kan je hieronder bewonderen: