Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gamescom 2015: Mario Tennis: Ultra Smash hands-on

Tijdens de Gamescom heeft Daily Nintendo Mario Tennis: Ultra Smash nog eens extra goed kunnen testen. Wat vonden wij van de game? Lees onze hands-on van deze nieuwe Wii U titel.

Mario, Peach, Bowser, toad, het zijn slechts enkele van de velen personages die de tennisbaan weer opgaan. Mario Tennis: Ultra Smash is het nieuwste deel in de Mario Tennis serie en laat je opnieuw flink wat potjes tennis spelen die je vooral niet al te serieus moet nemen. Net als de eerder verschenen delen op onder andere de N64 en de Gamecube hoef je ook dit keer geen simulatie van tennis te verwachten. Dat neemt niet weg dat Mario Tennis: Ultra Smash enorm natuurlijk aanvoelt vanaf het begin. Al bij het eerste potje voelt het spelen goed en toegankelijk aan. Voor je het weet speel je de game al alsof je nooit anders deed. Een compliment voor de besturing die eenvoudig maar prettig is.

mariotennisultrasmash2-640x360

Mario Tennis: Ultra Smash kun je alleen spelen maar ook met vrienden. Je kunt kiezen tussen singles en doubles. Qua gameplay borduurt Mario Tennis: Ultra Smash duidelijk voort op de eerdere delen maar dan wel met de nodige verbetering en vernieuwingen. Zo is er in dit nieuwe deel ook een erg leuke power-up, sowieso in de modus Mega Battles, aanwezig. Eens in de zoveel tijd komt er een paddenstoel het veld op. Wie die aanraakt wordt extra groot én dus ook extra sterk. Gelukkig kwamen de paddenstoelen goed verdeeld aan beide kanten tevoorschijn, wel zo eerlijk! Een leuke extra die een potje tennis net dat beetje extra afwisseling geeft. Specials uitvoeren gebeurt op dezelfde manier als in Mario Tennis Open voor de 3DS. Er verschijnen cirkels in het veld op de plek waar de bal ongeveer terecht gaat komen. Sta je hierop, dan kun je een schot opladen om met effect of veel kracht terug te slaan. Er zijn verschillende cirkels waarbij de kleur het schot dat je moet gebruiken voor het goede effect bepaald.

mario-tennis

Zoals beschreven voelt de game direct vertrouwd aan en dat komt mede door de fijne besturing. Met de stick loop je, met A en B kun je slaan. Kan het nog eenvoudiger? Door een knop wat langer in te drukken, laad je een schot op. Ook kun je knoppen afwisselen voor wat verfijning. Toch is de basis simpel zoals in de eerdere spelen en dat is voor een Mario tennis titel niet erg. Ook komt alles, op wat veranderingen en vernieuwingen na, wat bekend voor en lijkt alles wat meer van hetzelfde te worden. Maar is dat heel erg? Mario Tennis: Ultra Smash lijkt dan ook vooral een leuke titel te worden voor tussendoor waarmee je je zeker even kunt vermaken.

Een releasedatum voor Mario Tennis: Ultra Smash is nog niet bekend. Voor eind dit jaar staat de game momenteel op de planning. Laten we hopen dat er een uitgebreide en sterke online mode komt om de speelduur wat te verlengen. Want een goed uitgewerkte online mode zou bij Mario Tennis: Ultra Smash zomaar eens het verschil kunnen gaan maken.