Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U is PS4 de baas in Japan

Wereldwijd verkoopt Playstation 4 beter dan Xbox One en Wii U, maar in Japan blijven de verkoopcijfers ver onder die van de Wii U. Ondanks een goede start van 300.000 verkochte exemplaren, presteert de Playstation 4 in de daaropvolgende weken ondermaats. In een tabel is het verschil te waarnemen.

1Wereldwijd verkoopt Playstation 4 beter dan Xbox One en Wii U, maar in Japan blijven de verkoopcijfers ver onder die van de Wii U. Ondanks een goede start van 300.000 verkochte exemplaren, presteert de Playstation 4 in de daaropvolgende weken ondermaats. In een tabel is het verschil tussen beide consoles te waarnemen.

Het gaat om een periode van 3 weken. Daar waar de Wii U na 3 weken op ruim 550k verkochte exemplaren zit, heeft Sony 410k Playstation 4’s weten te verkopen. Een duidelijke aanleiding is niet te vinden, maar het is niet onbekend dat Japanners, door ruimtegebrek, een handheld boven een console prefereren.

wii-u-sales

 

Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de Wii U voor de feestdagen is uitgebracht. Een belangrijke periode voor vele bedrijven waarin zij hun product aanprijzen, met de nodige ‘verkoopboost’. Ondanks het missen van de feestdagen, is conclusies trekken veel te vroeg en is het afwachten wat de verkoopcijfers komende weken gaan doen.