Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Feature: Terugblik op Pokémon Mystery Dungeon

Vandaag kijken we eens terug naar de Pokémon spin-off reeks, Pokémon Mystery Dungeon. We kijken per spel kort terug en bekijken of ze enige verandering met zich mee brachten.

Pokemon-Mystery-Dungeon-Gates-to-Infinity-Splash-ImageVandaag gaan we het eens hebben over een speciale spin-off reeks van de hoofdserie van Pokémon namelijk over de Pokémon Mystery Dungeon spellen. In deze spellen speel je namelijk geen mens die Pokémon laat vechten maar nu ben jij zelf een Pokémon die met een team allerlei missies uitvoert in verschillende dungeons.

De eerste spellen uit deze serie waren Pokémon Mystery Dungeon Red Rescue Team en Blue Rescue Team. Deze twee spellen zijn tegelijk uitgekomen op 10 november 2006. Wat erg opviel aan deze release was dat Red Rescue Team voor de Gameboy Advance uitkwam en Blue Rescue Team voor de Nintendo DS. De Nintendo DS was op dat moment meer dan een jaar uit en toch kwam er nog één van de twee uit op de GBA.

pkmn md DAily Nintendo

De game was erg revolutionair voor Pokémon omdat je tot nu toe alleen nog maar als trainer had kunnen spelen. Nu speelde je ineens als een Pokémon die eigenlijk een mens is en al snel vrienden maakt. Samen met die vrienden kon je samen missies uit voeren om zo de wereld te redden en erachter te komen waarom jij een Pokémon bent geworden. Een compleet andere manier van Pokémon spelen dus.

pkmn md Daily Nintendo 2

Twee jaar na de release van de eerste twee spelen uit deze serie kwamen er weer twee spellen uit. Pokémon Mystery Dungeon Explorers of Time en Explorers of Darkness. Deze twee spellen kwamen beiden uit voor de DS en bevatten 491 Pokémon aangezien Shaymin en Arceus nog niet aangekondigd waren.

Vergeleken met de vorige twee spellen waren deze games weinig vernieuwend. De games hadden een paar kleine verbeteringen gekregen voor gebruikerservaring en hadden een “nieuw” verhaal maar meer ook niet. Je was in dit spel namelijk weer een mens die een Pokémon was geworden zonder dat hij wist waarom. Je krijgt weer een vriend waarmee je samen een team maakt en uiteindelijk de wereld mee redt. Helaas toen een jaar later Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky uitkwam was er nog steeds geen verandering behalve dat Shaymin en Arceus wel in dit spel zaten?

pkmn md Daily Nintendo 3

Afgelopen jaar kwam tot nu toe het laatste deel van de serie uit: Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity. Oo kal had het verhaal weer dezelfde opbouw, er zat nu wel echt verandering in het spel.

Deze game verscheen namelijk op de 3DS die een stuk krachtiger is dan de DS waardoor er nu bepaalde elementen verbeterd konden worden ten opzichte van eerdere games in deze serie. Zo hadden de Pokémon nu allemaal een drie dimensionale opbouw en ook zagen de dungeons die je moet doorlopen er veel mooier uit. Daarnaast werd er dankzij de 3DS camera een nieuwe functie aan de game toegevoegd. Deze functie draaide om zogenaamde Magna Gates. Deze gates werden geopend door met de 3DS camera op een rond voorwerp te richten. Als een gate geopend was leidde deze naar een speciale dungeon. Daarnaast werd er DLC geïntroduceerd in het spel waardoor je naar nieuwe gebieden kon gaan.

Pokemon-Mystery-Dungeon-Magnagate-and-the-Infinite-Labyrinth-22Pokeforest2