Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Week: PokéMysteries

mew Daily NintendoElke gameserie heeft wel zijn eigen geheimen, bijzonderheden of zelfs mysteries. Zo ook de Pokémon games. Vandaar dat de ”Wist je dat” van deze week zich helemaal focust op de mysteries in Pokémon. Laten we beginnen met misschien wel het bekendste mysterie in de Pokémon geschiedenis.

Mew

Twee weken voordat Pokémon Red, Blue en Green zouden worden gefabriceerd, deed game designer Shigeki Marimoto iets gewaagds. Hij maakte Pokémon nummer 151: Mew. Nieuwe elementen toevoegen aan een game nadat deze is getest is riskant, want nieuwe bugs en foutjes kunnen ontstaan. De nieuwe Pokémon Mew was wel in de game gezet, maar het was niet mogelijk deze tijdens normale gameplay tegen te komen. Via bepaalde glitches kan Mew wél worden bevochten, en gevangen. Mew had de mogelijkheid bijna alle moves te leren, omdat hij het DNA van elke bestaande Pokémon in zich heeft.

mew encounter Daily Nintendo

MissingNo.

De eerste Pokémon games kenden naast de ongrijpbare Mew ook nog andere Pokémon die niet onder normale omstandigheden verkregen Missingno Daily Nintendokonden worden. Een daarvan is de Bird/Normal glitch Pokémon MissingNo. Nu vraag je je waarschijnlijk al af wat een Bird-type Pokémon is. Het Bird-type valt onder de categorie Glitch-types, een verzameling van alle niet-gebruikte typen. Over het algemeen wordt Bird-type beschouwd als het prototype van het Flying-type. Maar nu terug naar MissingNo. Deze aparte Pokémon heeft meerdere vormen, afhankelijk van de manier waarop hij verkregen wordt. Nintendo legt uit dat MissingNo. een placeholder is, zodat de game niet crasht door een glitch.

Mislukte Mew-kloon Ditto

De Legendarische Pokémon Mewtwo is, zoals je misschien al weet, een kloon van Mew. Maar zo’n kloonproces gaat niet zonder fouten. Een theorie is dat de Pokémon Ditto zo’n mislukte kloon van Mew is. Hier zijn een aantal bewijzen voor. De kleur van zowel een normale Mew als een Shiny Mew is gelijk aan de kleur van een normale Ditto en zijn Shiny variant. Beide zijn geslachtsloos, wegen evenveel en zijn ze de enige Pokémon die de move Transform kunnen leren, waarbij ze veranderen in de Pokémon met wie ze vechten. Ook zijn er vele Ditto’s te vinden rondom plaatsen waar Mewtwo, de geslaagde kloon van Mew, zich schuilhoudt.

Mew Ditto Daily Nintendo

Gengar, de schaduw van Clefable

De Pokémon Gengar en Clefable hebben helemaal niks met elkaar te maken zou je op het eerste gezicht zeggen. Maar als je goed kijkt naar de vorm van beide Pokémon valt op dat ze veel op elkaar lijken. Hun handen, oren en voeten zijn gelijk aan elkaar. Ook staat Gengar bekend als de Schaduw Pokémon. Clefable is een Normal-type, en Gengar een Ghost-type. Dat betekent dat ze immuun zijn voor elkaars STAB-aanvallen. Want ja, heb jij je eigen schaduw al eens pijn gedaan?

Gengar Clefable Daily Nintendo

Venomoth en Butterfree verwisseld

Al een lange tijd twijfelen fans van de Pokémon serie of Game Freak niet een foutje heeft gemaakt door Venomoth en Butterfree te verwisselen. Beide Pokémon zijn laatste evoluties van respectievelijk de Venonat en Caterpie familie. En als je op de details van onderstaande afbeelding let, zie je dat het goed mogelijk is dat Butterfree, die eigenlijk de laatste evilutie van Caterpie is, beter past als evolutie van Venonat. Let op, onderstaande afbeelding laat een omgekeerd model zien. Butterfree is de laatste evolutie van Caterpie, en Venomoth is de evolutie van Venonat.

Venomoth Butterfree Daily Nintendo

Kangaskhan moeder van Cubone

Cubone, de schattige Pokémon met een bot in zijn handen en een schedel als maskertje. Deze schedel is, volgens de officiële PokéDex, van zijn moeder. Veel fans geloven dat het ooit Game Freak’s idee is geweest om Kangaskhan als evolutie van Marowak te nemen, welke weer een evolutie van Cubone is. Kangaskhan draagt altijd een baby bij zich, maar tot Kangaskhan’s Mega Evolutie in Pokémon X en Y heeft deze baby nooit een meerwaarde gehad. Het idee kan verworpen worden, doordat Marowak ook een schedel draagt, en het simpelweg zijn/haar schedel kan zijn de Cubono draagt. Hieronder vind je een afbeelding waarin het idee is uitgewerkt tot een evolutielijn.

Kangaskhan family Daily Nintendo