Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Metroid fans komen in opstand tegen Metroid Prime: Federation Force

De Nieuwe Metroid valt niet bij iedereen in de smaak. Er wordt massaal gevraagt voor cancaling om de naam “Metroid” te zuiveren.

Nintendo-fans hebben veel kritiek op Nintendo’s Digital Event. Zo zijn er zelfs mensen die het event als belabberd neerzetten of vragen om het cancellen van tentoongestelde projecten. Zo dook er al snel na het digital event een petitie op om aandacht te vragen voor het cancellen van de nieuw aangekondigde Metroid game. In de ogen van de petitie-makers is dit niet de Metroid game waar men al tijden op wacht. En ook veel tekenaars dragen deze mening.

Op het moment van schrijven hebben 4,589 supporters de petitie getekend. Er zijn nog 411 supporters nodig om het doel te behalen dat door de petitie wordt opgesteld. In de reacties wordt veel geklacht en ook op de frontpage van de petitie laat de petitie-starter zijn onvrede over de nieuw aangekondigde game horen

(Vertaald) Wat we kregen is een ramp van een game met het label “Metroid” op de titel gesmeten. Het heeft geen elementen waar Metroid echt om draaid en het is een disrespectvolle houding tegenover nieuwe en oude fans van de serie, wie wordt getoond dat de Metroid franchise nog niet dood is. Dit is niet de Metroid waar we om vroegen, Nintendo.

De petitie-starter is van mening dat dit niet de Metroid-game is waar hij al jaren op zit te wachten. Sterker nog: volgens hem heeft het niet eens de elementen van een Metroid-game. Daarnaast roept hij fans op om Nintendo eens naar hun te laten luisteren naar haar fans. Hij vind Nintendo maar eigenwijs.

(Vertaald) We moeten Nintendo laten weten wat we van de game vinden en we moeten hun eens lateren LUISTEREN naar hun fans. Help ons om deze gruweldaad van een spel niet de Metroid franchise te doen afzwakken, en laat Nintendo stoppen met de productie ervan.

Ook in de reacties worden veel negatieve oproepen geplaatst. Zo vind je er onder andere reacties als onderstaande:

(Vertaald)Dit absoluut van de zotte. Ik ben een GROOT Metroid Fan, ik heb ze allemaal uitgespeeld. En dit… Dit is een klap in het gezicht.

Natuurlijk is niet iedereen het eens met de kreet die de petitie met zich meedraagt. Zo zijn er ook fans die de game liever niet gecancelled zien.

Voldoet de nieuwe Metroid aan jouw verwachtingen?