Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Conception II: Children of the Seven Stars

Conception II: Children of the Seven Stars is het vervolg van het originele Conception spel dat alleen in Japan en op de PSP verscheen. Deel 2 is wel uitgekomen in Europa. Wij hebben deze game getest en hieronder lees je wat we ervan vonden.

Conception II: Children of the Seven Stars is het vervolg van het originele Conception spel dat alleen in Japan en op de PSP verscheen. Deel 2 is wel uitgekomen in Europa. Wij hebben deze game getest en hieronder lees je wat we ervan vonden.

Het Verhaal

Conception-2-Featured-660x330

In dit spel speel je als Wake Archus. Wake leeft in een wereld waar er een constante dreiging is van monsters die uit zogenoemde Dusk Circles komen. Op de dag van Wake’s zus haar trouwdag wordt ze vermoord door deze monsters en Wake ontdekt het teken van de Star God in zijn hand. Hij gaat hierdoor naar een speciale school waar hem wordt geleerd de krachten van het teken te beheersen. Eenmaal hier wordt er ontdekt dat hij zulke hoge resultaten heeft dat hij als enige de Dusk Circles kan betreden en dus God’s Gift wordt genoemd. Het is nu aan Wake om deze Dusk Circles te neutraliseren en de wereld te redden.

Gameplay

2437786-7417795526-conceConception II is erg makkelijk om te begrijpen. Jij speelt altijd als Wake Archus en als hem zal je naarmate het spel vordert meerdere heldinnen ontmoeten waarmee je zal moeten bonden en classmaten om zo sterke Star Children op te wekken. Samen met één van de heldinnen en maximaal drie teams van drie Star Children moet je de Dusk Circles ingaan. Zodra je een Dusk Circle binnentreedt zal je je in een labyrinth bevinden die nooit hetzelfde zal zijn. Eenmaal in de Dusk Circle zal je je in een labyrinth bevinden waar je de weg moet vinden naar het portaal om naar de volgende verdieping te komen. Tijdens het ronddolen in het labyrinth komt je monsters tegen waarmee je zodra je ermee in contact komt een turn-based gevecht mee zal hebben. Elke heldin heeft haar eigen speciale vaardigheden.

Daarnaast zal je items kunnen vinden zoals een potion of een nieuw wapen, maar kan je ook traps tegenkomen. Buiten het hoofverhaal om kan je nog trainen in extra labyrinthen, wapens upgraden en gesprekken voeren met andere personages bijvoorbeeld om te bonden, quests aanvaarden en meer.

Bonding en Classmating

Zoals ik al eerder heb gezegd zal je in dit spel moeten bonden met meerdere vrouwelijke personages. Dit doe je door met ze te praten en ze zo meer gehecht aan je te laten worden. Des te meer een heldin aan je gehecht is des te beter zullen je Star Children worden die je moeten helpen in labyrinthen. Bij Classmating kies je eerst je Classmating partner en daarna een Matryoshka. Een Matryoska kan je Star Child betere stats geven zoals extra attack. Als je dat hebt gekozen hoef je alleen maar te praten en klaar ben je. Dit gaat veel te makkelijk en dit zou beter uitgewerkt kunnen worden. Je hebt naast de Classmating ook nog Classmanting dat alleen via internet werkt. Hierbij creër je Star Children samen met een  andere God’s Gift.

classmating

classmating 2

 

 

 

 

 

 

Graphics en geluid

Conception_II_06Grafisch gezien is deze game geen hoogstaander, maar dat neemt niet weg dat het er wel goed uitziet. 3D wordt niet echt veel gebruikt behalve in de labyrinthen en bij een aantal gesprekken en dat is erg jammer. Als ze de 3D omgevingen wat meer hadden toegepast op ook de rest van het spel. Daarnaast gaat het 3D alleen op bij gesprekken voor de persoon waarmee je praat de rest van het scherm is weinig 3D aan te merken.

De muziek komt je al tegemoet bij het intro filmpje van de game. De muziek die bij dit filmpje zit geeft je meteen een goede indruk van hoe de rest van de soundtrack in elkaar zit. Naast de soundtrack hebben veel personages voice-acting. Helaas blijft dat beperkt bij andere personages en zal jouw personage hooguit eens great of iets in die trend zeggen.

Conclusie

Conception II is dan wel een vervolg spel, maar je hoeft deel 1 helemaal niet gespeeld te hebben om te begrijpen waar het over gaat. Dit verhaal is compleet ander verhaal met genoeg opties om het een tijdje vol te houden. Het is jammer dat het 3D effect van de 3DS niet benut wordt zoals hij benut had kunnen worden. Wel is het leuk dat je zoveel verschillende combinaties kan doen aangezien je zoveel verschillende partners hebt. Helaas is bonding en classmating beperkt gebleven bij praten en een Matryoshka kiezen als dit wat beter was uitgewerkt waardoor je hier ook echt wat mee kan in plaats van zo snel mogelijk door het gepraat heen te willen zijn. Al met al is dit een goede game en zeker een aanrader voor turn-based games.

– Bonding en classmating te gemakkelijk
– … weinig 3D gebruik

+ Je kan ontzettend veel doen
+ Er zit een goed verhaal in
+ Meerdere partners met eigen specialiteiten
+ Grafisch in orde afgezien van …
+ Goede voice-chat

Cijfer: 7.5