Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Capcom kondigt een nieuwe Ace Attorney-game aan

Producer van het spel, Motohide Eshido, was enthousiast voor een vervolg en volgens hem was de kans groot dat de serie niet bij dit vijfde deel stopt. Nu is die kans niet alleen groot, de kans is waargemaakt. Er komt een nieuwe Ace Attorney-game.

ace_attorney_5_phoenix_wright08Ace Attorney gaat nog even door. Japan krijgt er een nieuw avontuur bij!

Als de ontwikkelaars van de Ace Attorney-serie het nog zagen zitten, zou de serie gewoon verder gaan na de laatste volledige Ace Attorney-game 3DS-titel Dual Destinies. Producer van het spel, Motohide Eshido, was enthousiast voor een vervolg en volgens hem was de kans groot dat de serie niet bij dit vijfde deel stopt.

Nu is die kans niet alleen groot, de kans is waargemaakt. Er komt een nieuwe Ace Attorney-game. De Japanse titel luidt momenteel “Dai Gyakuten Saiban”, wat  “De grote Ace Attorney” betekend. Het spel speelt zich af gedurende het Japanse Meiji tijdperk. Naar aller waarschijnlijkheid staat dit deel los van de eerdere games.

In de Ace Attorney-spellen bevind jij je voornamelijk in de rechtszaal als advocaat Phoenix Wright, om een ‘not quilty-verdict’ voor jouw onschuldige cliënten te behalen. Zoals gewoonlijk in de Ace Attorney-serie had je tegenover je een openbare aanklager, met het levensdoel een perfecte score te behalen door alles en iedereen schuldig te verklaren. Dit natuurlijk door middel van het achterhouden van bewijsmatariaal, en het sluiten van deals. Al is belastend materiaal altijd belangrijk in de rechtszaal!