Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS review: HarmoKnight

Vandaag een review over de eshop titel ‘HarmoKnight, deze game is voor €14,99 te downloaden voor de 3ds en we gaan kijken of deze game zijn geld waard is!

Game Freak maakt iets anders dan Pokémon?!

Ja, dat lees je goed! Want deze game is gemaakt door de makers van Pokémon! Game Freak heeft al één keer eerder een game gemaakt die losstond van de beroemde en populaire Pokémon-serie genaamd ‘Drill Dozer’, deze game was toendestijds ontwikkeld voor de Gameboy Advance. Nu proberen ze het nog een keer, maar dan met een ritmische platformer voor de Nintendo 3DS!

 

HarmoKnight

In Harmoknight ben jij de jonge Tempo uit Melodia die een ‘HarmoKnight’ wil worden doormiddel van het verslaan van de kwade Noizoids uit de ruimte. Dit doet hij door met een magische staf in de vorm van een muzieknoot allerlei monstertjes en en andere wezens naar de eeuwige jachtvelden te slaan, maar je kan ook op instrumenten langs de weg slaan om de muziek wat op te vrolijken en extra punten te verdienen. Onderweg kom je ook nog een paar andere personages tegen genaamd Tyko en Cymbi , dit koppel bestaat uit een man en zijn aap, Cymbi (het aapje) zit op de man z’n rug en klapt met bekkens tegen elkaar om zo de vliegende vijanden te verslaan terwijl de man (Tyko) onderaan op de trommel slaat. Ook kom je Tyra tegen, zij schiet doormiddel van een lier op vijanden van veraf. En ohja hier het originele gedeelte (NOT); De prinses van Melodia is ontvoerd door de Noizoid-leider en die moet je dus ook redden…..

harmoknight personages

 

Gameplay

In deze game draait het eigenlijk maar om een ding; Precisie, alles wat je doet moet op het ritme van de muziek want anders raak je bijvoorbeeld de vijand niet en raak je één van je vijf levens kwijt. Wanneer je op de juiste manier een vijand verslaat of op de juiste manier een muziekinstrument op de achtergrond raakt, wordt dat beloond met een muzieknoot. Wanneer je een groot deel van de muzieknoten hebt verzameld krijg je de beoordeling ‘Great!’, wanneer je niet al te veel muzieknoten hebt verzameld krijg je de beoordeling ‘Good’ en wanneer je het hebt verpest en te weinig noten hebt verzameld krijg je de beoordeling ‘So-so’, hierbij kom ik ook op mijn eerste minpunt, doordat de maximaal haalbare beoordeling ‘Great’ is, word ik niet gestimuleerd om het level te herhalen totdat ik alle muzieknoten heb verzameld en de beoordeling ‘Perfect!’ verdien.  De hoofdpersonage ‘Tempo’ Loopt automatisch en alles wat jij hoeft te doen is op ‘A’ drukken om te slaan en op ‘B’ te drukken om te springen. In sommige boss-levels moet je overigens ook op de pijltjes drukken.

“Simpel?” Nee!

Misschien klinkt het spel op dit moment nog heel simpel, maar dat is het absoluut niet! Misschien kom je de eerste paar werelden met je ogen dicht door, maar na ongeveer wereld vijf (van acht) wordt het spel toch iets pittiger. Ook de eindbaas-gevechten zijn toch wel uitdagend. Wanneer je de beoordeling ‘Great’ hebt behaald bij een level, is het zelfs mogelijk om dat level te herhalen, maar dan veel sneller waardoor het nog lastiger wordt om het level te halen. Er zijn ook moeilijkere bonuslevels, deze levels bevatten muziek uit de Pokémon-serie en zijn nog weer wat moeilijker dan de normale levels, deze bonuslevels kun je overigens ook spelen in een sneller ritme wanneer je de beoordeling ‘Great’ hebt verdiend.

 

Graphics

De graphics in het spel zijn enorm mooi, Tempo ziet er netjes uit en de omgeving in 3D is echt heel origineel, alles wat je ziet op de achter is in de vorm van een muziekinstrument, sommige wolken zijn een trompet,  sommige bergen zijn een drumstel, sommige bomen zijn een muzieknoot en nog veel meer! Je kijkt je ogen uit wanneer je de achtergronden in dit spel ziet.

 

Geluid

Het hele spel draait eigenlijk om de muziek, je springt en slaat op de maat, dus dan is het wel fijn wanneer deze muziek een beetje acceptabel klinkt toch? Gelukkig is dat het geval, de muziek klinkt heel vrolijk en afwisselend, bijna elk level heeft een ander muziekje en elke wereld een andere muziekstijl. Onthoud wel; Het spel is onmogelijk te spelen zonder geluid!

 

De duur van het spel

De duur van het spel is eigenlijk veel te kort voor €14,99, er zijn acht werelden met elk rond de acht levels, er zijn een paar bonuslevels en je kan elk level wat moeilijker maken door het tempo iets op te voeren, maar dan is het ook wel klaar met de pret. Het spel is uit te spelen in circa zes á zeven uur.

 

Ten slotte

HarmoKnight is een vermakende game met veel muzikale levels welke niet allemaal even makkelijk zijn. Maar het komt er toch op neer dat wanneer een level moeilijk is dat je doormiddel van het overnieuw proberen weet wanneer je moet slaan en springen en zo de game makkelijk uitspeeld. Game Freak heeft een prima game ontwikkeld maar helaas voor een veel te hoge prijs, je kunt zien dat er veel werk in heeft gezeten maar als ik deze game een prijs moest geven lag die prijs toch echt tussen de €4,99 en €6,99. Als jij nog aan het twijfelen bent over deze game, raadt ik het je aan om de gratis demo te proberen.

-Frustrerend wanneer een level keer op keer niet wordt gehaald
-Geen uitdaging om alle muzieknoten te pakken
-Veel te hoge prijs
-Slecht verhaal

-Geweldige muziek
-Kleurrijke game met mooie graphics
-Simpele besturing
-Origineel concept

Cijfer: 7.0