Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Xenoblade chronicles 2 is stom

Home Forum Nintendo Nintendo Switch Xenoblade chronicles 2 is stom

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #171206
  Tom
  Bijdrager

  Hoi allemaal,

  Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over xenoblade 2. De reviews zijn over het algemeen heel positief, maar ik zou het een 4 geven.

  Ik heb xenoblade 2 uitgespeeld, er waren genoeg ergernissen, maar toch speelde ik door. Ik ben echt niet vies van een jrpg, maar dit vind ik ondermaats.

  Gevechten duren te lang, side quests zijn onduidelijk en oninteressant, items zijn onduidelijk, blades krijgen duurt te lang per core en is te random, de radar is kut, spel is soms lelijk, te veel hele lange cutscenes, soms een cutscene dan 100 meter door een lege gang lopen en weer een cutscene, en het verhaal is poep.

  Dat laatste vond ik tijdens het spelen niet, maar het einde vond ik zo slecht…
  Ik lees reacties van mensen die moesten huilen van het einde omdat het zo mooi was, maar ik moest huilen omdat ik 100 uur van mijn leven verneukt had aan een slecht einde.

  Het spel wil te veel in het verhaal: zin van het leven, theologie, goed/slecht, verschillende perspectieven hiervan, de aarde uitputten, onderlinge strijd vs het gemeenschappelijk kwaad, gelijkheid, etc etc, en eigenlijk slaat het op alle onderwerpen de plank mis. Het verhaal is cliché, onduidelijk en mist diepte.

  Ik was al bekend met de xenoblade saga, maar dit…. wat een teleurstelling. Ik kan best in de reviews komen als je er 10-20 uur in steekt, maar na het uitspelen heb ik er een heel ander gevoel over.

  Hoe denken jullie hier over?

  Mijn versie staat in ieder geval op marktplaats

  #171207
  max
  Bijdrager

  Ik vind m juist erg fijn prachtig verhaal ook. Alleen handheld oogt schandalig!

  #171208
  Tom
  Bijdrager

  Waarom prachtig? En heb je het uit?

  #171213
  max
  Bijdrager

  Heb m uit en juist hoe verder je komt hoe sterker t verhaal wordt. T is gewoon helemaal mijn ding ūüėĀ

  #171214
  Mitchel
  Bijdrager

  Ben sinds kort begonnen met het spel en vind het tot nu een vette game. Het enige kritiekpuntje, waar ik het me je eens ben, zijn de graphics.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #171244
  Tom
  Bijdrager

  De lange cutscenes gevolgd door een heel kort stukje door een lege gang lopen om vervolgens weer naar een 20 min cutscene te kijken vinden jullie niet vervelend?

  En de 1000 lange gevechten bij random vijanden?

  #171245
  Mitchel
  Bijdrager

  Nope, niet vervelend.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #171448
  Rupio
  Bijdrager

  Toevallig net de game uitgespeeld en veel dingen die genoemd worden komen bekend voor en kan ik inzien dat die vervelend overkomen.

  Eerst wil ik nog even zeggen dat deel 1 ik het beste spel van de Wii vond en me ook goed vermaakt hebt met X op de WiiU. Deel 2 zal zeer waarschijnlijk niet mijn top 5 van Switch games halen.

  De trage gesprekken tijdens cutscenes waarna je 10 stappen zet voor het volgende filmpje is iets dat bij het genre hoort en niet echt iets om het spel op af te rekenen (al hadden ze dat natuurlijk wel beter kunnen aanpakken).

  De lange gevechten, voornamelijk in het begin, doordat je nog niet veel ablilities unlocked hebt en omdat vijanden wegrennen of langslopen en door je lage level ook lekker meegaan doen, is wel iets waar ik me soms aan ergerde. Kan ook zijn dat ik nog te laag level was voor sommige gebieden en de mogelijkheid om gewoon langs vijanden heen te redden helpt hier ook bij.

  En ja niet alles is even duidelijk, probleem is hier dat voor de items 95% niet gebruikt kan worden en veel items overbodig zijn. Zullen vast leuke combo’s mee te maken zijn, maar door de vele keuze heb ik gewoon iets gekozen en nooit echt nodig gevonden om mijn keuze aan te passen (op de wapens na). De map etc gaat voor 95% van de tijd goed, maar die 5% waar je geen idee hebt waar je moet wezen kan zeer frustrerend zijn.

  En dan wat dit soort games goed of geweldig kan maken; het verhaal.
  Dat deze game niet in mijn top 5 zal komen komt doordat het verhaal mij nauwelijks wist te overtuigen. Het is een opstapeling van (anime)clichés met vaak niet al te logische uitkomsten of gevolgen.
  Er zitten zeker wel verrassende, leuke en goed uitgewerkte delen in, maar ook veel stukken die je kan overslaan. Dit heeft ook als gevolg dat de wereld opzich niet weet te overtuigen.
  Het einde veranderde daar niet veel aan en jammer dat ze daar duidelijk op safe speelde (plus nog een lading clichés) want hier had wel meer in gezeten.

  Genoeg negatieve dingen te noemen:
  Geen verassingen
  Geen boeiende wereld
  Verhaal vol clichés
  Lage framerate
  Engelse stemmen (na 5 minuten terug naar de Japanse gegaan)

  Maar dat ik er toch 80 uur mee bezig ben geweest met maar 1 echt lange sidequest-tour (van een uur of 10?) betekend wel dat ik genoeg dingen tegenkwam die zorgde dat ik wil blijven spelen.
  Zo is de muziek goed, de combat fijn, genoeg dingen te ontdekken (na 40uur leer je steeds nieuwe dingen), boeiende personages en is er een heel grote wereld tot je beschikking.

  Ik zou het niet stom willen noemen, teleurstellend wel (maar dat is deels door de hoge verwachtingen).
  Plus dat dit soort type game zeker niet voor iedereen is en dat dit dus ook, naar mijn mening, niet het beste is wat een action JRPG te bieden heeft.

  #171454
  Tom
  Bijdrager

  De trage gesprekken tijdens cutscenes waarna je 10 stappen zet voor het volgende filmpje is iets dat bij het genre hoort en niet echt iets om het spel op af te rekenen (al hadden ze dat natuurlijk wel beter kunnen aanpakken).

  Zo vervelend, ik vind “het hoort bij het genre” geen excuus. Sowieso vind ik dat als je filmpjes van 20 min+ maakt, en je maakt het mogelijk om filmpjes terug te kijken, dat je ook moet kunnen doorspoelen.

  #171476
  Mark
  Bijdrager

  sommige sites geven het een 10, dat is inderdaad belachelijk. Maar dit is gewoon kwalitatief een erg goed spel imo. De productiewaarde is ook hoog en vechtsysteem erg fijn. Filmpjes zijn lang maar door goede stemmen vind ik ze tof.

  #171482
  Rupio
  Bijdrager

  Zo vervelend, ik vind ‚Äúhet hoort bij het genre‚ÄĚ geen excuus. Sowieso vind ik dat als je filmpjes van 20 min+ maakt, en je maakt het mogelijk om filmpjes terug te kijken, dat je ook moet kunnen doorspoelen.

  Dat het een game is die je veel verhaal wilt vertellen door filmpjes is wel iets dat bij dit soort games hoort en ook altijd zo zal blijven.
  Daarbij kan je filmpjes gewoon overslaan.
  Het punt dat je soms 10 stappen zet tot het volgende filmpje zorgt ervoor dat je dan niet meteen veel verhaal overslaat en het zorgt ervoor dat je tussendoor dan ook sidequests kan gaan doen.
  Wat dat betreft heeft het dus wel zin om 2x5min filmpjes te gebruiken ipv 1x10min.

  #171502
  Tom
  Bijdrager

  2×20 hebben we het over, en de kwaliteit hiervan is aan het eind erg laag imo

  Waarom zou je halverwege een filmpje een side quest doe? Zorg er dan voor dat terug kijken flexibeler is. Daarnaast is het irritant dat je soms je halve party mist waardoor je √ľberhaupt niet goed aan een side quest kan doen

  #171650
  Yeroon
  Bijdrager

  Ik heb er zo’n 25 uur in zitten, dus ben nog niet in de buurt van het einde en heb ook nog lang niet alles gezien. Maar tot nu toe vermaakt ik me er prima mee. Nog lang niet alles is me helemaal duidelijk en zelfs nog niet alle menu items zijn beschikbaar. Maar ik ontdek steeds meer.
  De cutscenes vind ik niet vervelend. Ik vind het juist een mooie afwisseling tussen het lopen en vechten. Grafisch zou het wel iets mooier/netter kunnen, maar het is niet zo dat ik er aan erger.

  Als ik dan een nadeel zou moeten noemen, dan is het dat je soms best veel moet grinden om verder te komen. Nou hoort dat wel bij dit genre, maar het had voor mij iets minder gemogen.

  Een 10 is denk ik een te hoog cijfer, maar tot nu toe vind ik het zeker wel een 8 waard.

  #171652
  Tom
  Bijdrager

  Ik vind de kwaliteit van de filmpjes afnemen door het spel. Hoe denk je over de vele items en de side quest? Verhalen van de side quest vond ik slecht en het doel kan extreem onduidelijk zijn. Vaak is het onduidelijk waar je items kan krijgen, ook als je het al hebt, dan weet je enkel de wereld waarin je het vond. Daarnaast zijn er imo teveel items.

  Het hoort bij het genre vind ik niet zo’n sterk argument… Blijft een minpunt, en klinkt als een drogreden.

  #174838
  John
  Bijdrager

  Vind het spel geweldig. Ik ben nu lvl 97 en probeer alles te doen voor ik naar de plus modus ga. Enige min punt vind ik dat je tijdens een battle niet op een normale manier kan pauzeren. Je moet per se op home drukken als je dit wilt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.