Weerwolven van Wakkerdam #12

Dit onderwerp bevat 169 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kevin de Bruin 4 jaren, 8 maanden geleden.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 170)
 • Auteur
  Berichten
 • #109722

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Zoals beloofd, weer een normaal potje Weerwolven van Wakkerdam.


  De deelnemers:

  1. @thom
  2. @ijsbeer
  3. @melvin70
  4. @admin
  5. @haario
  6. @max
  7. @jordy
  8. @boomer

  Aantal spelers: minimaal 8
  Rolclaimen: Dit is NIET toegestaan, je mag dus nooit zeggen “ik ben de ziener” je mag wel één rol in het spel ontkennen bijvoorbeeld “Ik ben geen wolf”
  PM: Alleen de wolven mogen onderling contact hebben over het spel. Daarnaast mag uiteraard iedereen contact hebben met de host voor info.
  Hints: Ja, je mag hinten naar je rol maar niet te opzichtig.
  Eindtijd stemmen: 24:00
  Begintijd stemmen: na een update van de host

  Stemmen:
  Voor de BM gaan we weer eens met speeches werken. Iedereen mag een speech insturen, en men mag op die speeches stemmen, terwijl men niet weet van wie de speech is. Later wordt niet bekend gemaakt van wie de speeches waren, dat is aan de spelers zelf om eventueel te openbaren, wanneer hier vraag naar is,

  Het stemmen voor de brandstapel mag openbaar in het topic, je dient je stem dikgedrukt aan te geven.
  De stem voor de brandstapel mag je wel herzien, je mag niet je eerste stem wijzigen je dient opnieuw te stemmen en je herziene stem dien je voor de duidelijkheid door te geven aan de host.

  Inactiviteitsregels
  Om dit potje inactiviteit tegen te gaan ga ik inactiviteitspunten uitdelen als mensen vergeten om te stemmen voor de lynch. Elke keer dat je vergeet om te stemmen, krijg je 1 inactiviteitspunt. Bij 2 inactiviteitspunten sterf je inactief. Daarnaast krijg je 0,5 inactiviteitspunt als je naar inzien van de host niet mee speculeert en alleen een stem post.

  De rollen:

  1x Weerwolf
  De weerwolven mogen iemand aanwijzen om te doden. Zij doen dit natuurlijk in volledige stilte zodat niemand hen kan identificeren. Onderling kunnen zij per PM overleggen wie ze als slachtoffer aanwijzen. Dit moeten zij doorgeven middels een PM aan de host binnen de door de host aangegeven tijd. Elke ronde, behalve de burgemeesterronde, maken zij een lunchslachtoffer.

  Leugenwolf (1x)
  De leugenwolf is een wolf die zijn stem anoniem kan veranderen. Ten alle tijden stemt hij als een gewone burger, daarentegen kan hij twee ronden zijn stem zodanig veranderen dat de stem in het topic ongeldig wordt verklaard, en hij een anonieme andere stem bij de host per PM neerlegt. Hierdoor kan de uitslag bij anderen als een verassing komen. De verandering is alleen in het eindresultaat zichtbaar voor anderen.

  3x Burger
  Burgers hebben geen speciale krachten. Zij mogen wel uiteraard mee discussiëren en bepalen (stemmen) wie er op de brandstapel wordt gegooid (lynch). Stemmen de burgers verkeerd, dan sterft een onschuldige. Burgers proberen uiteraard de weerwolven te doden.

  Ziener X(1x) (Nacht)
  Ziener X is een ziener. Dit houdt in dat Ziener X elke dag 1 naam per PM mag insturen naar de host om iemand te bekijken. Daarentegen krijgt Ziener X niet te horen wat de rol is van de persoon die hij inziet. Hij krijgt alleen te horen tot welke alliantie deze persoon hoort.

  1x Heks X
  De heks heeft twee drankjes: een levenselixer en een dodelijk gif. Met het levenselixer kan ze iemand die gedood is in de vorige ronde terug tot leven brengen. Met het dodelijk vergif kan de heks zelf iemand vermoorden. De heks mag de drankjes ook op zichzelf gebruiken. Let op: de heks mag slechts één van deze twee drankjes eenmalig gebruiken. Ze hoeft dit uiteraard niet te doen. Als de heks één van de twee drankjes wilt gebruiken, mag ze dit middels een PM aan de host doorgeven. M.a.w.: het is dus de levenselixer OF het dodelijk gif. Niet beiden! Indien de heks op de brandstapel wordt gegooid (eruit gestemd) of wordt vermoord door de weerwolven, en zij diezelfde ronde een drankje heeft ingezet, hebben deze drankjes geen werking. M.a.w: brandstapel en lunch en rollen die eerder hun actie doorgaven aan de host voor de drankjes van de heks.

  1x Genezer
  De Genezer mag elke ronde iemand beschermen tegen de weerwolven. De genezer geeft dus in de ronde per PM aan de host door wie hij wilt beschermen. De genezer mag ook zich zelf beschermen. Hij mag echter niet twee rondes achter elkaar dezelfde speler beschermen. Let op: de bescherming geldt alleen voor de aanval van de weerwolven (en dus niet voor de brandstapel).

  #109724

  thom is de bink
  Bijdrager

  ik doe mee

  #109725

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Leuk! Ik zet je op de deelnemerslijst 🙂

  #109727

  Melvin
  Bijdrager

  Ik doe natuurlijk ook weer mee 😀

  Hallo iedereen!!1!

  #109737

  Alfons
  Bijdrager

  Ik doe ook wel weer mee.

  Old ladies die all the time. It's basically in their job description.

  #109739

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Bij dezen staan jullie ingeschreven. Leuk!

  #109743

  Randy
  Sleutelbeheerder

  ik doe ook weer mee

  #109768

  Haario
  Bijdrager

  Ik doe ook mee.

  #109803

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Jullie staan bij dezen beiden ingeschreven. 🙂

  #109818

  max
  Bijdrager

  Ik doe weer mee!

  #109820

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Leuk! Dan hebben we nog minimaal 2 spelers nodig.

  #109826

  Jordy
  Moderator

  [quote=109722]

  Inactiviteitsregels
  Om dit potje inactiviteit tegen te gaan ga ik inactiviteitspunten uitdelen als mensen vergeten om te stemmen voor de lynch. Elke keer dat je vergeet om te stemmen, krijg je 1 inactiviteitspunt. Bij 2 inactiviteitspunten sterf je inactief. Daarnaast krijg je 0,5 inactiviteitspunt als je naar inzien van de host niet mee speculeert en alleen een stem post.
  [/quote]
  Top! Dit houdt het spel goed in leven!
  Ik ben ook weer van de partij!

  #109837

  Randy
  Sleutelbeheerder

  @boomer doe jij ook mee? 😀

  #109845

  thom is de bink
  Bijdrager

  hoi

  #109847

  Randy
  Sleutelbeheerder

  welkom op het forum @thom !

  #109848

  Melvin
  Bijdrager

  Hey thom! 😀

  Hallo iedereen!!1!

  #109857

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  We hebben nog 1 slachttoffer nodig. Wie o wie? 🙂

  #109858

  Boomer
  Bijdrager

  Ik ben de laatste 😀

  #109859

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Top. Aan het eind van de middag (na school) verdeel ik de rollen.

  #109871

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  1. @thom
  2. @ijsbeer
  3. @melvin70
  4. @admin
  5. @haario
  6. @max
  7. @jordy
  8. @boomer

  En het spel is van start gegaan.

  ‘Dit… En …. Uh…. Daa….’ (Piepend geluid van een radio die op de juiste zender moet worden gezet)

  ‘Dit is het journaal van uw radio, Wakkerdam FM, met een noodoproep. Vannacht is de burgemeester van Wakkerdam dood aangetroffen in het park. Op zijn route van het gemeentehuis naar huis zou hij zijn aangevallen door een wolf. Nu zijn wolven niet uitzonderlijk in de omgeving, maar (kraakgeluid) het is al lang geleden dat wolven mensen hebben aangevallen. De burgemeester is afgevoerd naar intensive care, waar hij …. Test, signaal weg? … momenteel ligt met ernstige verwondingen. Momenteel wordt dan ook onderzoek verricht waarom de wolven het nabijgelegen bos hebben verlaten, en zich nu aan de grens van ons dorp lijken schuil te houden. Wanneer er meer bekend is, houden wij u op…’

  Piep

  ‘Net komt een tweede bericht binnen. De burgemeester blijkt aan zijn wonden te zijn overleden en er is snel een nieuwe burgemeester nodig. Met enige haast gaat het gemeentehuis daarom verkiezen organiseren. Het gemeentehuis wil er veel vaart achter zetten, daar het onderzoek moet worden geleid onder een burgemeester met veel verstand van zaken. Morgen zijn speeches dan ook welkom in het postvakje van u eigen gemeentehuis. Wij wensen u een fijne dag toe, namens Wakkerdam FM.’

  Momenteel mag iedereen die BM wil worden anoniem een Speech insturen per PM. Vervolgens zal ik deze speeches publiceren zonder de namen van de schrijvers te vermelden. … (.) Daarna kiest (Kraakgeluid) men de beste speech. De schrijver van die speech wordt burgemeester. Ikzelf zal als host pas aan het einde van het spel bekendmaken van wie welke speech is, maar na de verkiezingen mogen schrijvers zelf ook naar voren brengen van wie de speech is, als men daar noodzaak toe ziet.

  De deadline voor de Speeches is 13-02-2015 24:00

  (LET OP! Dit is de voorbereiding. Als alle Speeches zijn verzameld, begint ronde 1: het kiezen van de BM & de eerste lunch)

  #109881

  thom is de bink
  Bijdrager

  ik vind dat ik burgermeester moet worden omdat ik pagan min ben en die was ook baas van kyrat

  #109882

  Randy
  Sleutelbeheerder

  @thom speech moet je anoniem invullen 😛 maar ik had op je gestemd 😀

  #109965

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  1. @thom
  2. @ijsbeer
  3. @melvin70
  4. @admin
  5. @haario
  6. @max
  7. @jordy
  8. @boomer

  Ik denk niet dat er nog speeches binnenkomen de komende 5 minuten, dus post ik alvast de uitslag.
  Mocht er alsnog een extra speech worden ingezonden de komende 5 minuten zet ik hem er straks bij

  De Speeches en aanleiding naar lunch 1

  “Welkom terug op Wakkerdam FM, met vandaag de beloofde nooduitzending m.b.t. het verkiezen van een nieuwe burgemeester. Vandaag hebben we 3 mensen in de uitzending die een speech zullen houden. Kort, lang, inspirerend, het kan allemaal… Voor hun veiligheid zullen we er wel even een stemvervormer overheen gooien, zodat niemand kan traceren wie nu eigenlijk deze kandidaten zijn. Onderzoek heeft immers vernomen dat er mogelijk meer aan de hand is (PIEP) dan wolven. Zo zou het mogelijk om weerwolven gaan, wat betekend dat enkele van onze burgers niet te vertrouwen zijn… Meer horen we nog hierover na verder onderzoek.”

  PIEP (Kraakgeluid) PIEP

  Speech 1:

  “Vannacht is helaas onze burgemeester overleden aan zijn verwondingen. Hij werd aangevallen door weerwolven. Lang geleden waren weerwolven een grote last in ons mooie dorp, maar het blijkt nu dus dat de weerwolven zijn teruggekeerd. En nu zeg ik als verkiezingskandidaat: stem nu op mij voordat het te laat is! Hier blijft het niet bij. De weerwolven zullen nog meer onschuldige burgers vermoorden, we moeten dit nu stoppen voordat het te laat is! Daarom moeten jullie op mij stemmen voor een beter en weerwolvenloos wakkerdam.”

  Kraakgeluid.

  Speech 2:

  Wakkerdam moet weer veilig worden. Weg met de wolven! Stem op mij!

  Piep, Kraakgeluid ‘Oké, zitten we nog in de uitzending… iets probeert de uitzending te verstoren…’

  Speech 3:

  Beste inwoners van Wakkerdam,
  Zoals jullie net hebben vernomen is onze geliefde burgemeester om het leven gekomen door een weerwolvenaanval.
  Dit is natuurlijk onacceptabel en dit vereist onmiddellijk actie.
  Mijn plannen zijn:
  – VERMOORD DE WEERWOLVEN
  – VERBRAND DE WEERWOLVEN
  – HET GOEDE VOLK BESCHERMEN
  – Het piepende geluid van de radio verhelpen!
  Hopelijk geven jullie mij de kans om van dit door weerwolven geplaagde dorp weer een volop bloeiend dorp te maken!

  “Beste (Kraakgeluid) …eraars, u kunt nu (.) (.) op u favoriete speech. Wij…” (Blieb, signaal valt weg)

  Iedereen krijgt nu de mogelijkheid te discussiëren over de speeches. Men mag tot deze zelfde deadline openbaar en DIKGEDRUKT stemmen op zijn favoriete speech. Niemand mag deze ronde openbaren van wie de speeches zijn. De wolven mogen ondertussen hun eerste lunch insturen. Alle andere nachtacties mogen ook worden uitgevoerd. Deadline voor alles: 14-02-2015 24:00

  #109966

  Melvin
  Bijdrager

  Ik ga voor Speech 3

  Hallo iedereen!!1!

  #109977

  Haario
  Bijdrager

  Ik ga ook voor Speech 3 , omdat ie mooi en grappig is 🙂

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 170)

Het onderwerp ‘Weerwolven van Wakkerdam #12’ is gesloten voor nieuwe reacties.