Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)

Home Forum Overig Schrijvershoek Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #219885
  Linksquest
  Bijdrager

  Teenage Mutant Ninja Turtles is de eerste Turtles game voor de Nintendo Entertainment System. Het spel is in 1989 uitgebracht en was toen zeer populair, maar hoe goed is deze game? Kom er achter in deze review.

  De mensen die het spel kennen, weten dat het een super zware game is, waarbij level 5 en level 6 bijna niet te doen zijn. Ik zelf heb hem helaas nog steeds niet weten uit te spelen, zonder hulp van de Game Genie. Wat misschien veel mensen niet weten, is dat deze game door Konami is gemaakt. Deze verwarring komt, omdat hij door Ultra Games is worden uitgegeven. Het doel van het spel is de Foot Clan tegen te houden, die alles op alles zetten om de stad te beheersen en de Turtles uit te schakelen. Level 1 begint met simpel weg April O’ Niel redden, terwijl je in level 2 een aanslag op een dam moet voorkomen. Als je deze 2 levels gehaald hebt, krijg je een kort filmpje. In het filmpje kom je te weten dat Splinter ontvoerd is geworden door de Foot Clan. Vanaf level 3 is jouw doel Splinter redden en de Foot Clan uitschakelen. In totaal bestaat het spel uit 6 levels.

  Gameplay

  De besturing is niet helemaal vloeiend, maar goed te doen. Je moet het even door hebben om enkele sprongen goed te halen. Omdat je maar 2 knoppen hebt, kun je niet heel veel verkeerd doen. Een knop doet slaan, de ander doet springen, makkelijk toch. Tijdens het spelen kun je van Turtles wisselen, dat is best handig als eentje bijna dood is. Mocht je een Turtle verliezen, dan heb je in 2 levels de kans om eentje terug te krijgen. Mocht je geen Turtles meer hebben, dan is het game over. In totaal kun je 3 Continu’s gebruiken, daarna is het einde oefening en mag je opnieuw beginnen. Wat jammer is, is dat de Turtles alleen power erbij krijgen als ze een pizza eten. Het zou ook mooi geweest zijn, als je power erbij kreeg op het moment dat je het level gehaald had. Elke Turtle heeft zijn eigen wapen, waarmee Leonardo en Donatello de 2 beste zijn, terwijl je aan Michelangelo en Raphael bijna niks hebt. Maar toch zijn er bepaalde vijanden die je makkelijker kapot krijgt met het wapen van Michelangelo of Raphael, dat is alleen een kwestie van even uitproberen. Veel vijanden komen helemaal niet uit de TV serie, maar gebruiken ook de bekendere vijanden uit de serie, op Shredder na dan. Beetje apart, maar het is de eerste game, dus vergeef ik het.

  Grafisch

  Grafisch zag het spel voor een NES game best goed uit. Alles is duidelijk te herkennen en ziet er netjes afgewerkt uit. Soms als het wat drukker op het beeld wordt, dan gaat het spel een beetje haperen, maar dat is gelukkig minimaal. Elk Level heeft zijn eigen stijl en dat zorgt voor genoeg afwisseling. De muziek is matig, er zitten leuke bekende liedjes in, maar ik mis de originele Turtles Theme Song van de TV serie.

  Conclusie – Leuk spel, maar erg pittig

  Teenage Mutant Ninja Turtles is geen verkeerde NES game, en vooral toen ik die als klein jongetje voor het eerst speelde, wist ik niet beter. Ondanks dat ik hem zonder Game Genie nog nooit heb kunnen uitspelen, blijft het toch een game waar ik me vroeger goed mee geamuseerd heb. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die het een slechte game vinden, maar ik vind de game toch iets hebben.

  Gameplay: 60
  Grafisch: 75
  Moeilijkheidsgraad: 60
  Presentatie: 55

  Gespeeld op de Nintendo Entertainment System (NES).

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

  #220630
  Mitchell
  Bijdrager

  Memorabel, ik heb deze nog thuis liggen. Wij kregen het NES turtle pakket begin jaren 90. Ik kan mij wel vinden in je cijfers. Alleen qua moeilijkheidsgraad mag die echt bijna maximaal staan wat mij betreft. Het is mij nog nooit gelukt deze game uit te spelen.

  "Never underestimate the value of just being who you are. Life isn't about being extreme all the time." - Lolly

  #220634
  Linksquest
  Bijdrager

  Mij alleen met de Game Genie, kom wel tot de laatste stage, maar dan ben ik ook helemaal op 😀

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

  #220665
  Randy
  Sleutelbeheerder

  Leuke review! Kan me inderdaad nog goed herinneren dat dit spel enorm lastig was. Maar dat zie je vaker bij NES-spellen. Games als Double Dragon heb ik ook nooit uit kunnen spelen.

  #221623
  Linksquest
  Bijdrager

  die was inderdaad erg pittig, mocht ik binnenkort weer een retro review doen, dan zal ik hem hier met jullie delen, mits jullie dat leuk vinden.

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.