Rangschik de 3D Zelda games

Home Forum Nintendo Nintendo Algemeen Rangschik de 3D Zelda games

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  max 10 maanden geleden.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #164816

  Mitchel
  Bijdrager

  Breath of the Wild is inmiddels al een tijdje uit en net als bij mijn 3D Mario poll vroeg ik mij af hoe hoog jullie dit spel hebben staan. Dus ook bij deze poll: rangschik de 3D Zelda games.

  6. The Wind Waker
  5. Skyward Sword
  4. Breath of the Wild
  3. Ocarina of Time
  2. Twilight Princess
  1. Majora’s Mask

  The Wind Waker staat dan wel als laatste in het rijtje, maar dat betekent niet dat ik het niet goed vond. Ik heb me vermaakt met het spel, maar ik vond het gewoon de minste van de 6.
  Skyward Sword had een fantastische start en vooral de band tussen Link en Zelda vond ik erg goed neergezet. Er zaten leuke personages in, het verhaal was mooi en ook de artstyle was mooi. Helaas waren de motion controls niet zo fijn wat mij betreft.
  De klassieker Ocarina of Time was de eerste in 3D en blijft nog altijd één van de beste Zelda games.
  Twilight Princess vond ik net wat beter aangezien het verhaal wat sterker was en de game zelf ook meer een duistere tint had.
  Majora’s Mask is mijn absolute favoriet. Het verhaal is geniaal, de sfeer is lekker duister, de personage zijn memorabel en de dungeon designs waren briljant. Majora’s Mask nam de goede punten van zijn voorganger over en perfectioneerde deze.

  Dan nu Breath of the Wild. Ik heb hier eigenlijk niet veel over te zeggen. Ik vond het een toffe game met veel side quests en verzamelobjecten. De wereld was prachtig en ook de graphics waren prima in orde. Het enige kritiekpunt wat ik heb is het verhaal. Deze vond ik maar wat aan de simpele kant en met name de boss fights vond ik niet zo interessant. Verder is het een prima Zelda game.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #164835

  Dracquiteur
  Bijdrager

  3. Majora’s Mask
  2. Breath of the Wild
  1. Ocarina of Time

  Deze lijst maken was heel moeilijk want ik vind die drie games gewoon meesterwerken. Maar als het toch moet zou ik Majora’s Mask op de derde plaats zetten omdat het toch wel als een sequel aanvoelt, weliswaar die niet onder zijn voorganger onderdoet.
  Breath of the Wild op de tweede plaats omdat de open wereld gewoon zo geweldig is.
  Maar Ocarina of Time, aangezien het mijn eerste Zelda is, blijft mijn favoriet. Ik vond de game zo geweldig dat ik haast onmiddellijk erna Master Quest uitspeelde.

  #164837

  Randy
  Sleutelbeheerder

  6. Skyward Sword
  5. Wind Waker
  4. Twighlight Princess
  3. Ocarina of Time
  2. Majoras Mask
  1. Breath of the Wild

  Lastig, eigenlijk allemaal leuk! Dit is mijn lijstje waarbij SS wel de minste is voor mij, maar alsnog een leuk spel 🙂 BotW wel echt dé beste imo

  #164849

  Vincent
  Bijdrager

  6. Twilight Princess
  5. Ocarina of Time
  4. Skyward Sword
  3. Breath of the Wild
  2. Majora’s Mask
  1. The Wind Waker

  “On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.” - Saturo Iwata

  #165069

  5 Twilight Princess
  4 Wind Waker
  3 Skyward Sword
  2 Ocarina Of Time
  1 Breath Of The Wild

  Toch opvallend hoe hier net als bij de Mario games bij iedereen zoveel verschil kan zijn.

  #165155

  miniatuurpaard
  Bijdrager

  6. Majora’s Mask
  5. Skyward Sword
  4. Ocarina of Time
  3. Twilight Princess
  2. Breath of the Wild
  1. The Windwaker

  Ik ben nog niet zeker of ik het wel eens ben met mijn lijst. De games zijn beoordeeld op gevoel, niet per se op kwaliteit. Lastig.

  #165340

  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Met afstand op 1: Breath of the Wild. Ik mis wel een klein beetje de grote dungeons maar wat een absoluut fantastisch spel. De vrijheid is ongekend.
  2: Twilight Princess: Het is allemaal nogal “on-rails” en zeker het begin maar dat maakt met name het begin van het spel wel een rollercoaster van hoogtepunten. De Wii-mote werd perfect gebruikt.
  3: Ocarina of Time: Als eerste 3D Zelda was het een geweldige game met geniale dungeons. Voor mij echter wel door de tijd ingehaald maar nog steeds een erg goed spel.
  4: The Windwaker: Eerst op de GameCube gespeeld en dat heeft mijn mening geen goed gedaan. Veel te veel zeilen over lege oceanen. Dat is in de Wii-U versie wel verbeterd en toen heb ik er ook echt wel plezier mee beleefd.
  5: Skyward Sword: Tja, de besturing met de wii-mote maakte het spel voor mij kapot. Het wapperen met de controller voegde echt niets toe.
  6: Majora’s Mask. Ik kon nooit in dit spel komen en is ook de enige die ik niet uit heb gespeeld.

  #165341

  Mitchel
  Bijdrager

  @Maarten Milaan
  Misschien moet je Majora’s Mask op de 3DS spelen. Die is namelijk wat toegankelijker gemaakt 😉

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #165342

  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Dat zou een idee kunnen zijn als ik een 3DS zou hebben. Helaas…

  #165343

  miniatuurpaard
  Bijdrager

  Ik heb hetzelfde Maarten, ook inmiddels nu op de 3DS. De tijdsdruk staat me tegen.

  #168843

  Rupio
  Bijdrager

  6. Skyward Sword
  5. Twilight Princess
  4. The Wind Waker
  3. Majora’s Mask
  2. Breath of the Wild
  1. Ocarina of Time

  Skyward Sword te lineair en toch de controller die wel unieke dingen met zich meebracht, maar storend als het niet 100% meewerkt + je moet echt voor de game gaan zitten ipv lekker onderuit liggen/zitten.

  Twilight Princess zou ik eerst op plaats 3 hebben geplaatst ware het niet dat ik de HD remake nog redelijk goed in het geheugen zit. Daar viel ie toch wat tegen.

  Wind Waker is typisch een game waar de individuele elementen beter zijn dan het totaal plaatje. De muziek is geweldig, verhaal is leuk, de eilanden zijn interessant en er is genoeg te doen. Alleen als je alles bij elkaar plakt ben je veel aan het reizen en niet elk gebied is even interessant.

  Majora’s Mask herhaalde eigenlijk het kunstje van OoT; geweldige gameplay met puzzels en muziek van hoog niveau met een donkere sfeer en een uniek tijd mechanisme, welke er ook voor zorgt dat het tempo een beetje uit het spel gaat (omdat je steeds opnieuw begint) en niet uitnodigt om ‘rond te lopen’.

  Breath of the Wild staat voornamelijk hier door de omvang van het spel: je bent er het langst mee bezig en het feit dat wanneer je denkt iets kan, het waarschijnlijk ook kan (wat een grote beperking is bij de andere Zelda games). Hier staat wel tegenover dat je zelf je avonturen en doelen moet maken omdat het anders snel saai aanvoelt. Het ontbreken van muziek en (grote) dungeons maken het dat deze game niet plek 1 kan overnemen.

  Want Ocarina of Time is veruit de beste (Zelda) game gemaakt. Boeiend verhaal, geweldige personages, uitmuntende muziek door het hele spel heen (ook onderdeel van de gameplay), het reizen door de tijd wat de wereld veranderd, dungeons en bosses van hoog niveau.
  Valt me tegen dat niet ie niet bij iedereen bovenaan staat (denk dat niet iedereen hiermee is opgegroeid).

  #168865

  max
  Bijdrager

  6. Skyward Sword
  5. Twilight Princess
  4. The Wind Waker
  3. Majora’s Mask
  2. Breath of the Wild
  1. Ocarina of Time

  Helemaal mee eens!

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.