Probotector 2

Home Forum Overig Schrijvershoek Probotector 2

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #218134
  Linksquest
  Bijdrager

  Na het redden van de wereld in de eerste Probotector, komen de Aliëns terug voor wraak.

  Probotector 2 speelt zich een paar jaar na de gebeurtenissen van deel 1 af, de Aliens zijn terug en hebben een militaire basis gekaapt. Het is aan jou en je partner de taak om de Aliens te verslaan en de basis te heroveren. Probotector II: Return of the Evil Forces is de Europese naam voor “Super C”, ook wel bekend als Super Contra.

  Gameplay

  De gameplay is precies het zelfde als in Probotector 1, en dat is goed nieuws. Want die besturing zat prima in elkaar, zo goed dat het echt op je skills aankwam om de game uit te spelen. Probotector is misschien wel een van de moeilijkste games ooit gemaakt, dat komt omdat je na 1x geraakt te worden al dood bent. Je hebt 3 levens, dat betekent, 3x dood, game over. Je hebt gelukkig wel 2 continues zodat je in het level waar je game-over ging verder kunt. Je kunt natuurlijk door punten te verzamelen, die je krijgt met het slopen van je vijand, extra levens krijgen. Het is super pittig, maar een uitdaging is het wel.

  Grafisch

  Grafisch gezien was contra een hele mooie game voor op de NES, alles zag duidelijk en netjes afgewerkt uit. De muziek is net als het eerste spel erg mooi en herkenbaar. De geluidseffecten zijn precies als in de eerste game en blijven gewoon goed. Ik kan er weinig anders over zeggen dan dat de game er grafisch goed uit zag, maar bij dit spel komt het voornamelijk op de gameplay aan.

  Conclusie

  Probotector II: Return of the Evil Forces is een geweldig vervolg op het eerste spel, het heeft voor mij wel even geduurd voor ik hem eindelijk aan mijn NES collectie kon toevoegen, maar het is een toffe aanwinst. De game is misschien nog wel wat pittiger als zijn voorganger, maar dat mag de pret niet bederven. Ik kan deze game alleen maar aanbevelen.

  Cijfer 9.5

  Plus Punten
  + Geweldige game.
  + Komt echt op skills aan.
  + Grafisch dik in orde.
  + Goeie muziek.

  Min Punten
  – Vijanden hadden iets meer afwisseling mogen hebben.

  Exclusief voor de Nintendo Entertaiment System (NES)

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

  #218570
  mike berger
  Bijdrager

  jeetje jij moet een retro website starten! leuk deze oude items te lezen. Misschien kun je er ook screenshots bij doen? Dan krijg je een beeld bij hoe spellen er toen uitzagen.

  #218577
  Linksquest
  Bijdrager

  Toevallig deze week samen met een vriend aan de bouw gestart van een website, zal je even een persoonlijk bericht sturen want weet niet of ik die url hier mag delen.

  Plaatjes zal ik toevoegen.

  Maar ondanks dat, blijf ik ook retro Nintendo reviews als ik ze schrijf ook hier op het forum plaatsen.

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.