Mario Odyssey vs. Zelda Breath of the Wild

Home Forum Nintendo Nintendo Switch Mario Odyssey vs. Zelda Breath of the Wild

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Roel 1 jaar geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #169424

  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Twee absoluut fantastische games binnen één jaar op dezelfde handheld/console: Mario Odyssey en Zelda Breath of the Wild. Velen van ons zullen nu wel de nodige uren in beide games hebben gestopt en een onderbouwd antwoord kunnen geven op de volgende vraag:

  – Welke van beide games vind jij de beste en waarom?

  Ik zal zelf de aftrap doen.
  Ik vind BotW de beste van de twee. Men heeft de gehele Zelda formule overhoop gegooid en er een enorme open World game van gemaakt waarbij ze ook dat genre gelijktijdig hebben vernieuwd. Ja, ik mis de enorme dungeons en ja, het verhaal houdt niet echt over en ja, de voice acting had beter gekund, maar wat is het een heerlijke game. Je kunt doen wat je wilt, waar je dat wilt en hoe je het wilt. Bijna alles wat je kunt bedenken kan gewoon. Daarnaast is de wereld geweldig en afwisselend en bijna overal is wel iets te doen. Daarnaast vind ik de muziek (of misschien het gebrek eraan) heerlijk. Ik heb er nu zo’n 100 uur inzitten en ik denk dat er nog wel 100 uur volgen. Alleen al om te genieten van de vrijheid en de wereld.

  Mario Odyssey is uiteraard ook een fantastische game maar voor mijn gevoel doet die niet veel nieuws. Hij pakt van vele oude Mario games de beste dingen eruit en combineert dat tot een geweldig geheel. Het spel is één grote liefdesverklaring aan de Mario series. Maar zeker het begin is te gemakkelijk, vind ik en pas nadat je Bowser hebt verslagen beginnen de levels echt te leven. De muziek is geweldig en het spel weet regelmatig te verrassen.

  Ik had verwacht dat ik moeilijk een keuze zou kunnen maken tussen beide voordat ik Mario speelde, zo gehyped was ik, maar ik vind dat Zelda met toch nog enige afstand de beste van de twee is.

  Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

  #169433

  Danielle Kwint
  Bijdrager

  Super Mario Odyssey, omdat ik deze heb uitgespeeld en bij BOTW ben blijven hangen bij bijna het einde en heb de game al lang niet meer aangeraakt

  #169434

  Ikzelf toch net iets langer getwijfeld maar ik denk dat Zelda het dan toch ook wint van Mario Odyssey. Alleen al het gegeven dat je echt absolute vrijheid hebt in hoe je het spel speelt is geweldig. Ook het volledige Hyrule is doordacht en indrukwekkend opgebouwd. Het ontbreken van echte “Zelda” dungeons is dan ook maar een klein minpuntje in de game van het jaar.
  Mario Odyssey lost voor mij ook alle verwachtingen in. Grootse spelwerelden, geweldige speldynamiek en Mario zoals we hem zo graag zien maken Odyssey eveneens tot een pareltje.
  Maar hoe goed Odyssey ook is, Zelda is ook voor mij duidelijk de game van het jaar.

  Ik denk wel dat er na het WiiU debacle nu echt wel gesteld kan worden dat Nintendo met de Switch weer volop meedoet in de console oorlog!

  #169439

  Mitchel
  Bijdrager

  Ik ga ook voor Zelda, niet omdat het mijn favoriete franchise is, maar omdat ik Mario wat vond tegenvallen.

  Mario was, zoals hierboven ook aangegeven, niet geheel vernieuwend en ook vond ik de tweede helft een stuk minder, terwijl ik de eerste paar levels juist fantastisch vond. Desalniettemin vond ik Odyssey een goede game, alleen niet beter dan Mario 64 en de eerste Galaxy.

  Zelda was daarentegen wel erg vernieuwend en ik heb aardig wat uren plezier ermee beleefd (volle 100% uitgespeeld). De enige kritiekpunten zijn de wat repetitieve boss fights en het tekort aan een memorabele soundtrack.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #169443

  Koopa
  Bijdrager

  Zonder twijfel mario. Ben na 25 uur blijven hangen. Ik heb hiervoor WW-Hd en Twlp-HD gespeeld. En vind die beter dan BotW. Zeker een goede game, maar bijna geen dungeons. Iets waar ik zelda voor speel.

  En mario is denk ik toch al mijn favoriete gameserie en deze is fantastisch.

  #169445

  Majora’s Max
  Bijdrager

  Om eerlijk te zijn vind ik Odyssey veel beter. BOTW was naar mijn mening wat te simpel/leeg en ik miste heel erg de Zelda ‘feeling’ met de muziek, dungeons en items.

  Odyssey is een geweldige mix van allerlei gameplay elementen uit de vorige games, waar een nieuwe, geweldige mechanic in verwerkt zit: Cappie. Er zijn altijd nieuwe geheimen te ontdekken in Odyssey die ook echt iets in de game zelf waard zijn. (Denk aan de purple coins waar je outfits en souvenirs van kan kopen) Elk kingdom was in mijn ogen een unieke visuele belevenis waarin je de meest onverwachte personages en vijanden (die je kan overnemen met Cappie) tegenkwam. Het gaf mij een Banjo-Kazooie vibe, waar ik zeker niet om klaagde! 🙂

  In BOTW is ook alles omgegooid en vernieuwd, maar nadat ik naast de 4 divine beasts alle sidequests en shrines gedaan had (die ik nogal herhalend of hetzelfde vond) versloeg ik Ganon al voordat ik het door had. Natuurlijk gaat het bij deze Zelda om de gehele open-world en daar heb ik ook zeker van genoten, maar ik had een veel boeiendere storyline en characters verwacht. Ik had bijvoorbeeld van Zora’s domain verwacht dat er over het gehele domain (dat gigantische stuk waar je doorheen loopt voordat je bij het paleis aankomt) ook een complete stad was met huizen, pleinen, winkels en characters met tientallen sidequests etc. Goede open-world game, een voor mij minder goede Zelda game

  Ik heb BOTW vanaf de release in maart 110 uur achter elkaar gespeeld en nooit meer aangeraakt. Ik speel nu heel veel Skyrim en Xenoblade Chronicles 2 maar ik wil zeker nog terugkeren naar Odyssey om het te proberen te 100%-ten. Deze games behoren zonder twijfel tot de eerste pareltjes van de Switch.

  -Max

  Een gamer met een hart van WAH!

  #169457

  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Grappig om te zien hoe verschillend mensen naar games kijken. Bedankt voor jullie reacties zover en ik hoop dat er nog een paar reacties bij komen.

  #169504

  Mark
  Bijdrager

  lastige keus! beide 2 toppers maar mario is helemaal voor Switch gemaakt en dat zie je ook grafisch, ik ga voor odyssey

  #169586

  TLoZ123
  Bijdrager

  Ik denk toch Zelda. Daar had ik echt constant het gevoel bij: ‘wát een game, zeg!’ Super Mario Odyssey is ongetwijfeld een erg goed spel, maar voor mij was een groot minpunt dat de wereld bezaaid lag met Power Moons, waardoor deze niet echt heel bijzonder meer waren. In eerder games had je, naar mijn idee, meer het gevoel dat je echt iets had bereikt wanneer je een Star of Shine had gevonden. Zelda is natuurlijk een totaal andere game, het was gewoon heerlijk om die gigantische wereld te verkennen en nieuwe dingen uit te vinden. Op den duur was het misschien wel meer van hetzelfde, maar tijdens het spelen heb ik daar geen moment erg in gehad, zo goed was dat spel. Natuurlijk had ik liever gezien dat ze aan dit spel een iets uitgebreider verhaal en grotere dungeons met meer uitdaging hadden toegevoegd, maar daar lag de focus helaas niet op. Hopelijk weten ze het in de volgende Zelda te combineren!

  #169803

  max
  Bijdrager

  Dit is echt een heel lastige keus maar zelda is gewoon vele malen groter en origineler dus ik ga daarvoor ook al is odyssey een topper

  #169911

  Michiel
  Bijdrager

  Poeh zeg, is wel enigszins kiezen tussen appeltaart en saucijzenbroodje; soms heb je zin in de één, soms de ander. Van alle Mario en Zelda iteraties delen Odyssey en BotW wel het meest; Zelda wat platform-achtige dingen (zeker in DLC 2), Mario wat open world-achtige dingen.
  Vanuit dat standpunt vind ik het platformen in Zelda frisser dan de open-world-achtige dingen in odyssey.
  Niet dat ik wíl kiezen, maar ik kies BotW als “beste”, omdat die het beste doet wat de ander normaliter doet.

  #170074

  Danielle Kwint
  Bijdrager

  Games kun je niet echt met elkaar vergelijken, zeker omdat het 2 totaal verschillende games zijn qua gameplay, verhaal. Grafisch zien ze er allebei goed uit. In BOTW heb ik vele uren in gestoken en ben er nog lang niet klaar mee. SMO heb ik wel uitgespeeld maar ben weer overnieuw begonnen en zelfs na het einde ben je nog lang niet klaar, dmv van alles te verzamelen en alle zij missies te doen. Beide games hebben een content aan vermaak. Maar welke nu het beste is ? Allebei even goed

  #170076

  Jop
  Bijdrager

  Ik vond SMO enigszins tegenvallen terwijl BotW me enorm positief verrast heeft! Ik was bang dat die door alle hype ook tegen zou gaan vallen maar die game is echt top gewoon. Terwijl SMO na 15 uur uitgespeeld was + een hoop extra manen en ik totaal niet de behoefte voel om die laatste manen te gaan verzamelen..

  #171582

  rudy
  Bijdrager

  BOTW absoluut, wat is daar veel aandacht aan geschonken als je kijkt naar de creativiteit en de wereld waar Link zich in bevind. Vond de 4 devine beasts wel wat in herhaling vallen, dat kon wat mij betreft beter. Mario was iets minder uitdagend vond ik persoonlijk, op de laatste moon na. 🙂 de soundtrack van beide games zijn even goed!

  #171593

  Roel
  Bijdrager

  Ik heb beide series niet eerder gespeeld op de voorgaande consoles (behalve mario op de NES of zo).
  BOTW is voor mij de betere van de twee. SMO is qua levensduur minder en uitdaging een stuk eenvoudiger. Al die manen verzamelen spreekt mij ook minder aan dan bijv. de tempels en het “ontdekken” van alle hoeken in het spel….. Voor mijn kinderen zal het omgekeerde gelden…. Daarvoor is SMO toch wat toegankelijker….

  Naast Nintendo ben ik ook een groot fan van Sony PlayStation.....

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.