Super Mario Maker

Home Forum Nintendo Wii U Super Mario Maker

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #83306
  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Praat hier over Super Mario Maker!

  Super Mario Maker

  Tijdens de E3 is Super Mario Maker aangekondigd. Dit wordt een titel waarin je je eigen Mario-levels kunt maken en delen. Momenteel is de game nog in ontwikkeling, waardoor er nog regelmatig nieuws van uitkomt. Toch is nog lang niet alles bekend! Heb jij nieuwe dingen ontdekt, verwachten of wat dan ook met betrekking tot Mario Maker? Laten we hier over Super Mario Maker voor de Wii U praten! ๐Ÿ™‚

  #87311

  Er word gezegd door de maker dat er ook stijlen uit andere Mario games in komen en stijlen uit ANDERE FRANCHISES!!

  #87314
  Mark
  Bijdrager

  er komen als het goed is ook stijlen die niets met mario te maken hebben ja!

  #87315
  Sverre
  Bijdrager

  Dit zou op de 3DS een geweldig tof klein spelletje zijn voor hooguit een tientje, maar op de Wii U is dit gewoon echt niet de moeite waard voor een gigantische prijs van 60 euro.

  #87318
  Randy
  Sleutelbeheerder

  Denk dat ie rond 30 gaat kosten ofzo

  #87323

  Ik denk dat ie 10 tot 15 euro gaat kosten hoor.

  #87374
  max
  Bijdrager

  Ik koop m als ie niet meer dan 20 kost maar ik ben bang dat Nintendo er belachelijk veel voor gaat vrage. De ontwikkeling moet ook terugverdiend worden?

  #87465
  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Als die meer gaat kosten wordt het voor mij geen aankoop. Zoals het er nu uitziet kan iedereen met wat flashkennis hetzelfde in elkaar zetten als het gaat om de hoeveelheid mogelijkheden die de titel bied. ๐Ÿ˜› Maar goed. Nintendo heeft het product echt te vroeg tentoongesteld, zeker omdat het nog lang en lang niet af is.

  #87492
  robert robert
  Bijdrager

  Wordt eShop game toch? Dan max 15?

  #87494
  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Vooralsnog weet Nintendo het zelf nog niets eens ๐Ÿ˜› Op het POST E3 Event wist men het zelf niet eens aan ons te vertellen. Waarschijnlijk wordt het gewoon een retail-titel, daar heel veel winkels toch al pre-orders klaar hebben staan.

  #87580
  robert robert
  Bijdrager

  haha lekker handig dat Nintendo zelf nie weet. Jij hebt gespeeld wat zou jij een redelijke prijs vinden?

  #87584
  Jordy
  Bijdrager

  Ik denk dat heel veel van zulke informatie ook alleen nog op kantoren in Japan verborgen ligt ๐Ÿ˜‰
  Mij lijkt dat hij 25/30 euro gaat worden, maar ik hem heb nog niet gespeeld.

  #87597
  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Een redelijke prijs? Die is er niet. Zoals de titel nu is mag die echt niet worden uitgegeven. Dit is nog geen cent waard momenteel, daar is het veel te beperkt voor. En als men er geld voor vraagt ben ik bereid maximaal vijftig cent te betalen omdat de naam Mario eraan verbonden is…

  Nee,ik ga echt geen redelijke prijs verzinnen, daar het letterlijk is: plaats 1 goomba hier, plaats 2 koopa’s daar, een paar muntjes. Uhm… zijn er nog items over om te plaatsen? Momenteel is het spel zoals ik het speelde een simpele level editor die iedereen met wat programmeerkennis zelf in elkaar kan zetten. Ik zeg niet voor niks in de Hands-On: “Nintendo moet echt aan die ultieme ervaring werken. Daarnaast zie ik graag dat dit een titel word waarin je (bijna) alle elementen van een Mario game in je levels kunt gebruiken. Anders zie ik dit eerder als Trash Maker.”

  [quote=87584]Ik denk dat heel veel van zulke informatie ook alleen nog op kantoren in Japan verborgen ligt.[/quote]
  Klopt. Nintendo Nederland is loopt als het om het nieuws gaat sowieso vaak achter de feiten aan. Bij het Mario Kart 8 previewen hebben we hier al 1 mooi voorbeeld van gevonden. Moesten we vastleggen dat we niet mochten vertellen hoeveel personages het spel zou bevatten. Dat terwijl het de laatste Nintendo Direct verteld was :P. Negen van de tien keer zijn wij in ieder geval eerder op de hoogte van nieuws dan Nintendo Nederland.

  Ik denk ook dat het komt omdat de personen die de vragen beantwoorden ook onvoldoende worden ingelicht trouwens. Die worden immers ingelicht door mensen die ook maar half worden ingelicht door het hoofd.

  #90860
  Mieke
  Bijdrager

  Toen ik Mario Maker zag vond ik het wel heel vet, maar het is meer zo’n eShop titel zoals ik dat ook van Splatoon (verwacht ik dan) en Luigi U vindt. Waar je hooguit 20-25 euries voor betaald en je dan niet bekocht voelt. Maar dat zal hem wel niet worden. Als ze er echt een ‘gewone’ game van willen maken mogen ze er wel wat extra’s in pleuren, vind ik.

  Ach wat zeur ik toch, kopen doe ik hem waarschijnlijk toch wel ๐Ÿ˜ก

  #90951
  Mario-race
  Bijdrager

  Maar er komen meer stijlen uit andere games, meer voorwerpen en langere levels. (En miss ook eigen muziek maken net als bij mario paint)
  Dus een eshop titel kan ik het niet noemen.

  #90987
  Mark
  Bijdrager

  kun je dan ook een eigen story mode maken?

  #90990
  Mario-race
  Bijdrager

  Nu niet misschien later.

  #91066
  Suwako Moriya
  Bijdrager

  [quote=87597]
  Klopt. Nintendo Nederland is loopt als het om het nieuws gaat sowieso vaak achter de feiten aan. Bij het Mario Kart 8 previewen hebben we hier al 1 mooi voorbeeld van gevonden. Moesten we vastleggen dat we niet mochten vertellen hoeveel personages het spel zou bevatten. Dat terwijl het de laatste Nintendo Direct verteld was :P . Negen van de tien keer zijn wij in ieder geval eerder op de hoogte van nieuws dan Nintendo Nederland.

  Ik denk ook dat het komt omdat de personen die de vragen beantwoorden ook onvoldoende worden ingelicht trouwens. Die worden immers ingelicht door mensen die ook maar half worden ingelicht door het hoofd.
  [/quote]
  Het is helaas wat ze moeten weten en niet weten van Nintendo.
  Vaak mail ik de support van Nintendo, meestal krijg ik binnen enkele minuten antwoord.
  Maar als ik toevallig een vraag aan persoon A stel waar hij geen antwoord op weet, moet ik wachten tot persoon B van persoon C heeft gehoord dat persoon D zegt dat het zo zit.

  Ook grappig is dat er bijvoorbeeld een lead programmer bij NOA zit en hij weet van alles over programming.
  Vraag je hem hoe je bijvoorbeeld een ZIP bestand in een game automatisch laat uitpakken, moet hij een mailtje naar Japan sturen.
  Maar hij kan geen Japans dus moet hij iemand vragen die zowel Japans als Engels kan.
  En die in Japan zegt dan dat het niet mogelijk is.
  Op deze manier duurt het soms dagen om antwoord te krijgen, terwijl ik direct antwoord krijg als hij het wel weet.

  Op de PR afdeling is dit niet anders.
  Vraag maar aan een Nederlandse PR iets wat allang bekend is vanuit Japan, Amerika of zelfs Europa maar nog niet in een Nederlandse press release voor kwam.
  Ze ‘weten het gewoon niet’.

  Bedrijfseigenaar EN full stack indie game developer bij CW-Games.

  Persoonlijke portfolio: https://www.076.wtf

  #91077
  Alfons
  Bijdrager

  Het spel heeft potentie. Maar als het genoeg dingen bevat, dat is de hoofdzaak. Tot nu toe zijn er maar weinig dingen te zien. Wel vind ik het grappig om het in 8-bit style en New style te zien. Maar een eigen verhaallijn verzinnen gaat wat ver, denk ik, maar ik zou het wel grappig vinden als je kon spelen met Luigi, Peach en Toad. En tot nu had je Goomba’s, Koopa’s, Hammer bro’s en Piranha plants als vijanden, terwijl het me ook leuk lijkt als Lakitu erin komt bij het lijstje.

  Ook had ik ergens gelezen dat ze verschillende stylen wouden gebruiken van andere Nintendo franchises. Dan lijkt het me leuk om met Kirby of Link te spelen. Voor Link hoeft het niet heel moeilijk te zijn. Ze kunnen namelijk gewoon zijn Adventure of Link sprite van de NES nemen, en een moderne sprite van de Super Smash Bros serie.

  Old ladies die all the time. It's basically in their job description.

  #122757
  Jordy
  Bijdrager

  Nog precies 2 weken ๐Ÿ˜€
  Ik heb hem tijdens Gamescom geprobeerd en hij is echt heel gaaf.
  Vooral het feit dat je levels van internet kan downloaden lijkt me vet.
  Ook leuk zijn de mogelijkheden met het combineren van items of het schudden van items. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!
  Gaan jullie hem halen?

  #122975
  Robomond
  Bijdrager

  Nog even… en dan komt een van de laatste (zover bekend) wii-u titel uit met potentie…

  @alfons
  Inmiddels is bekend dat er echt heeeeeeel veel mogelijk is. En zoals je zelf wenste… je kan ook met andere characters spelen..
  Genoeg potentie voor jou?:) PS: een verhaallijn bedenken voor mario is volgens mij niet erg moeilijk. Volgens mij is dat bij iedere 2d-mario hetzelfde: De Prinses van Mushroom Kingdom wordt ontvoerd door Bowser en mario moet haar redden:p

  @Kevin
  Wat is jouw mening inmiddels over het spel? Ik weet dat je altijd positief kritisch bent omdat de mogelijkheden en speelduur vaak beperkt zijn bij Nintendo.

  Ik zelf ben echt positief verrast door de mogelijkheden. Al vind ik het zelf wel een gemis dat je niet zelf werelden kan maken, zoals in , smb3, smw en smbu. Lijkt mij zelf toch iets wat technisch gezien niet al te complex is.
  Ik vind ontelbare mariolevels spelen wel tof, maar het is dan net iets leuker als dat level deel uitmaakt van een grote wereld en het dus onderdeel is van een groter doel… Het uitspelen van de wereld.

  #123247
  Vincent
  Bijdrager

  Vanochtend de game in huis gehaald. Nog niet kunnen spelen, maar het totale pakket is wel zeer nice.

  โ€œOn my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.โ€ - Saturo Iwata

  #123333
  Haario
  Bijdrager

  Heeft iemand al de Sound Effect geunlocked? Zoja, wanneer komen ze? Die wil ik het meest van allemaal, ze lijken me echt cool :p

  #123357
  Jordy
  Bijdrager

  Je kan redelijk makkelijk alles vrijspelen door blokken te plaatsen en de tijd te veranderen op je Wii U.
  Volgens mij kwamen de sound effects op dag 5 ofzo.

  #123359
  Randy
  Sleutelbeheerder

  Bij mij ook inderdaad veel blokken tekenen EN nieuwe items gebruiken tot je iets nieuws krijgt. Dan datum van je Wii U dag vooruit zetten en weer hetzelfde doen ๐Ÿ™‚

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 31)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.