Jouw online Nintendo Magazine

Kapotte cartridge reader

Home Forum Nintendo Nintendo Switch Kapotte cartridge reader

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #194114
  Baksteen
  Bijdrager

  Hoi, de cartridge reader van mijn Switch is al paar maanden stuk. Bon kwijt (cash gekocht helaas) en daardoor geen repararie onder garantie mogelijk dus vandaag naar de PSPdokter gegaan voor reparatie. Die kreeg de cartride reader na drie andere readers erin te hebben gezet ook niet aan de praat en concludeerde dat het een software probleem moet zijn. Zeker nu er landelijk bij de PSPdokter ineens sinds een maand meer dan 20 Switch consoles met kapotte cartridge reader zijn aangeboden die niet aan de praat zijn te krijgen.

  Dus gelijk ff Nintendo gebeld en die weigert me te helpen omdat ik de console door iemand anders heb laten open maken. Terwijl ik er gewoon voor wilde betalen 🤔 Dat is een stom argument van Nintendo omdat een Mercedes dealer dan ook onderhoud en repararie aan je nieuwe Mercedes zou kunnen weigeren als je je accu door de ANWB hebt laten verwisselen.

  Erg slecht hoe Nintendo hiermee omgaat. Nu ben ik benieuwd of meer mensen dit probleen hebben en hoe dit is opgelost. En of het is op te lossen. Natuurlijk kan ik de 5 spellen die ik heb digitaal kopen in de aanbieding en de cartridges verkopen maar ik zoek ff een oplossing waarmee ik die optie niet hoef uit te oefenen…

  Gamer sinds 1984. Gespeeld op ZX81, Apple Macintosh, MSX, Atari, Commodore 64, (S)NES, N64, Gamecube, Wii (U), Switch, GBA, (3)DS, PC, arcade.

  #194115
  MadHunter
  Bijdrager

  Beetje mosterd na de maaltijd en ik wil zeker niets inwrijven het is al vervelend genoeg, maar mijn ervaring is dat Nintendo normaliter niet moeilijk doet over reparatie zonder bon. Wellicht tegen een kleine vergoeding, maar vaak zelfs gratis. Had je Nintendo voordat je de PSPdokter er naar liet kijken al gevraagd?

  Ik vind het overigens logisch dat je recht op ondersteuning vervalt, dat wordt ook meermaals benadrukt door Nintendo. Bij verbreken van de seal verlies je dit recht. Daar is Nintendo trouwens niet uniek in.

  Ik neem aan dat je al een keer een volledig reset e.d. Hebt uitgevoerd incl. Terugzetten naar fabrieksinstellingen?

  Helemaal leeg laten lopen van de batterij wil soms ook helpen…..

  Ik hoop dat je snel een oplossing vind. Succes!

  Old skool gamer sinds 1982....speelt op MSX, C64, NES, SNES, PC, GameCube, DS, Wii, Xbox360, PS4 en Switch.

  #194258
  Baksteen
  Bijdrager

  Bedankt MadHunter! Ik heb mijn Switch paar dagen daar gelaten. Inmiddels is het probleem opgelost. Kerel is met microscoop gaan kijken en de connertor voor de card reader op het moederbord was vervuild. Niet in de gleuf maar onder drie gouden contactpuntjes zat wat metaal. Zag je met blote oog niet en is fabrieksfoutje. Maar goed, hij werkt weer gelukkig dus nu weer vol aan de slag!

  Gamer sinds 1984. Gespeeld op ZX81, Apple Macintosh, MSX, Atari, Commodore 64, (S)NES, N64, Gamecube, Wii (U), Switch, GBA, (3)DS, PC, arcade.

  #194562
  Menno
  Bijdrager

  Gelukkig is je Switch weer gemaakt. 😄

  Ik geniet volop van alle Nintendo consoles die ik heb :).

  #196057
  Roel
  Bijdrager

  Ik moet zeggen dat mijn cardreader ook niet altijd lekker werkt.
  Vaak helpt het als ik mijn kaartje er in en uit haal.

  Maar goed om te lezen dat je het probleem hebt kunnen oplossen (en een goede les voor ons 🙂 )

  Naast Nintendo ben ik ook een groot fan van Sony PlayStation.....

  #196070
  robert robert
  Bijdrager

  even blazen en weer erin is vaak de oplossing 🙂

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.