Hoe belangrijk zijn graphics?

Home Forum Overig Gaming Overig Hoe belangrijk zijn graphics?

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  max 1 jaar, 1 maand geleden.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #85831

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Graphics. Bij de Playstation’s en de Xbox is het hottopic om te zeuren over graphics, maar uiteindelijk wordt een spel toch wel weer gekocht. De Nintendo loopt op het gebied van graphics wat achter, maar heeft dat ooit de stemming gedrukt? En de oude retro-games dan? Worden nog steeds gespeeld ondanks hun slechte graphics. Vandaar: ‘hoe belangrijk zijn de graphics nu eigenlijk binnen de ervaring van een game?’

  #86089

  Glenn Beliën
  Bijdrager

  Ze zijn soms belangrijk, maar dan is het meer de grafische style, en niet zo zeer, “oh, het is maar 720p dus het is slecht” de style geeft een bepaald gevoel aan een spel.
  Het realisme maakt of breekt de game niet, want het gaat niet altijd om goede graphics, als de juiste style maar is gekozen voor de juiste feel van de game, en als het die style dan ook nog eens in het hd is is het mooi meegenomen. (Hoewel er in deze generatie toch wel een minimale eis aan zit natuurlijk)

  Edit. Ik heb dat wellicht niet helemaal correct verwoord, maar ik weet niet hoe ik mijn gedachte daar beter op kan uitdrukken

  NNID/Wii U: 234glenn
  3DS FC: 5000 3901 7373
  Xbox Live: glenn345
  Steam: LangeManGlenn
  Origin: 234glenn
  Switch: SW-3646-7256-2213
  PSN: LangeManGlenn

  Graag een berichtje achterlaten bij friend requests.

  #86091

  Kevin de Bruin
  Bijdrager

  Daar kan ik mij wel in vinden. Persoonlijk game ik graag op de handheld. En het maakt mij niet uit dat hier slechtere graphics aan verbonden zijn. Natuurlijk gaat het ook hier inderdaad om stijlen en dan ook welke sferen deze neerzetten. Neem bijvoorbeeld de ‘New’ Super Mario-games op de 3DS. Grafisch geen uitschieters, maar wel games die een vrolijke softe sfeer uistralen. Mede door de vrolijke grafische stijl. (Ook door het geluid etc…)

  Zolang de graphics maar bij de sfeer passen of een goede sfeer neerzetten zijn ze prima.

  #146491

  Cassis
  Bijdrager
  #146497

  Majora’s Max
  Bijdrager

  Of graphics in een game mooi zijn is sowieso subjectief en er zijn natuurlijk ook veel verschillende soorten. 🙂

  Bij de 3DS Pokémon games zie je bijvoorbeeld de zogenaamde ‘pixelscheetwolken’ en die ergeren mij wel. 😛

  Een gamer met een hart van WAH!

  #146500

  graphics maken voor mij bijna niks uit. alles vanaf de 3ds vind ik wel goed. stel dat bijv mario 3d land op de 3ds en op de ps4pro te krijgen zou zijn. dan zou ik niet veel meer plezier met de ps4pro editie. ik hoop wel dat de switch goede graphics gaat hebben. Want als dat niet zo is dan is het niet mogelijk voor nintendo de meeste 3th party games naar de switch te halen, wat weer leidt tot een slechtere verkoop van de switch. daarom hoop ik dat de switch goede graphics heeft.

  #146506

  Dracquiteur
  Bijdrager

  Ik vind graphics geen meerwaarde voor de gameplay. Als de stijl (retro, cel shaded, realistisch…) en de gameplay in orde zijn, dan is een game voor mij goed. Een game als Uncharted 4 is denk ik niet beter, omdat het prachtige graphics heeft, dan vb. Splatoon. Project Cars is niet per se beter dan Mario Kart 8. Nintendo heeft dit goed door: al zijn hun graphics minder dan bij de concurrentie, toch zijn hun games soms veel beter. “Het gaat om de content, niet om de graphics.” Ik hoop dan ook dat dit zo blijft.

  Maar ik moet erbij zeggen dat ik het wel belangrijk vind dat graphics blijven verbeteren. De technologie blijft verbeteren en krachtiger worden, het zou dan ook een zonde zijn als graphics niet mee evolueren. Daarnaast, als het punt bereikt wordt dat games fotorealistisch zijn (d.w.z. zo realistisch als een film), dan kan het ervoor zorgen dat ontwikkelaars creatiever omgaan met graphics en we zo prachtige dingen kunnen zien in de industrie.

  #146507

  Anoniem

  Het maakte me niet erg uit bij spellen zoals Mario en Luigi RPG, wel vindnik het veel fijner om mario kart 8 te spelen dan 7, dankzij de graphics.

  #146531

  Mitchel
  Bijdrager

  @dracquiteur, ik denk dat de graphics voor bijvoorbeeld Uncharted 4 wel degelijk belangrijk zijn. Een adventure game als die, wil je natuurlijk wel in prachtige graphics spelen.
  Overigens is Naughty Dog een top bedrijf: prima gameplay, geweldige graphics en leveren ze gewoon toffe games.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #146541

  @dracquiteur ben het helemaal met je eens.
  @jordyyy ik denk dat het niet door de graphics komt maar door de toevoegingen. ook is het track design in kart 8 veel beter dan 7, en dat terwijl 7 al erg goed was.

  #146542

  Anoniem

  [quote quote=146541]@dracquiteur ben het helemaal met je eens.
  @jordyyy ik denk dat het niet door de graphics komt maar door de toevoegingen. ook is het track design in kart 8 veel beter dan 7, en dat terwijl 7 al erg goed was.

  [/quote]

  Ik vind dat HD en SD toch best een groot verschil maken, ook bij mario kart.

  #146549

  mike berger
  Bijdrager

  graphics niet te belangrijk MAAR nu is de 3DS bijvoorbeeld wel erg dated. Dat is dan wel jammer

  #146565

  Suwako Moriya
  Bijdrager

  Ik ben zelf meer voor de verhaallijn.
  Het maakt mij niet uit of iets op een N64, een SNES of op een PS4 lijkt, zolang de verhaallijn heel diep gaat, ben ik tevreden.

  Bovendien als je kijkt naar de grote games van tegenwoordig, waar het grafisch gezien allemaal foto realistisch uitziet, het voelt te veel aan als een alternatieve realiteit.
  Ik wil bij het gamen het gevoel hebben dat ik een game speel, niet dat ik in een realiteit wordt gezogen.

  Bedrijfseigenaar EN full stack indie game developer bij CW-Games.

  Persoonlijke portfolio: https://www.076.wtf

  #146570

  Melvin
  Bijdrager

  Graphics zijn voor mij niet het allebelangrijkste in de game. Wat heb je nou aan een game met geweldige graphics, maar een slecht verhaal.
  Kijk naa de oude pokemon games, slechte grapics voor dese tijd, maar alsnog zoveel mensen, waaronder ik, die het spelen en het is nog steeds geweldig.

  Hallo iedereen!!1!

  #181422

  JustB
  Bijdrager

  Het allerbelangrijkste voor mij de gamebeleving! Ik kan nog steeds weken zoet zijn met een Snes of N64 game, dat is lang niet zo bij al mijn games voor de PS4/ Xbox of Switch….
  Goeduitziende graphics is natuurlijk wel altijd een hele leuke extra! 😉

  #181423

  max
  Bijdrager

  Ik vind dat het wel per spel kan verschillen

  Mario Kirby en dat soort spellen draaien er puur om de gameplay. Als Fifa of Need For Speed uitkomt dan vind ik de beeldkwaliteit wat degelijk superbelangrijk

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.