Het algemene 'Help! Welke game zal ik kopen?' – topic

Home Forum Overig Gaming Overig Het algemene 'Help! Welke game zal ik kopen?' – topic

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • #181741
  miniatuurpaard
  Bijdrager

  De titel zegt waarschijnlijk genoeg, maar ter volledigheid een kleine uitleg. Help elkaar in dit topic waar men hun geld aan zal uitgeven! Twijfel je tussen een aantal titels? Vraag hier om hulp en de andere leden zullen hun mening beargumenteren.

  Om maar eens te beginnen: ik twijfel al sinds de WiiU uitgave of ik Hyrule Warriors moet aanschaffen – nu natuurlijk voor de Switch. Het lijkt me snel vervelen, maar als Zelda fanboy kan en mag ik hem eigenlijk niet overslaan toch?

  #181766
  LaurensVE
  Bijdrager

  Nou kijk, als allereerst, niks moet natuurlijk.
  Ik snap dat je zit te twijfelen, mij lijkt het ook een leuke game maar ik weet het ook niet zeker.

  Je kan is proberen om wat gameplay te gaan kijken (gewoon een beetje doorspoelen om te kijken of het wat is) of wat recensies te gaan lezen over de game.

  Ik moet toegeven dat ik het zelf ook nog moet doen, maar als je dit hebt gedaan denk (en hoop natuurlijk) ik wel dat je wat beter weet of je het wilt of niet.

  Ik hoor wel wat het geworden is, succes!

  Al vanaf kleins af aan opgegroeid met Nintendo. 🙂

  #181773
  Koopa
  Bijdrager

  Ik heb al precies hetzelfde idee bij hyrule wariors. Misschien als er een goede aanbieding komt dat ik hem haal. Ik snap de twijfel.

  #181774
  Anoniem
  Inactief

  Misschien als er een goede aanbieding komt dat ik hem haal.

  Dit denk ik bij ARMS, Captain Toad, 1-2-Switch, Hyrule Warriors, Nintendo Labo én Mario + Rabbids. xD

  #181843
  Mitchel
  Bijdrager

  Is Kirby Star Allies het waard om te kopen? Ik ben geen grote Kirby fan, hoewel ik Kirby’s Adventure voor de NES tof vond. Dit spel lijkt mij op zich wel wat, maar het ziet er wel heel erg simpel uit…

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #181849
  Jop
  Bijdrager

  Interessant topic @miniatuurpaard. Wat betreft je game, ik heb Hyrule Warriors op de Wii U en 3DS gespeeld. Om hem nou een derde keer te kopen vind ik wat ver gaan maar het spel is absoluut de moeite waard. Zelf was ik ook onbekend met de Warriors serie maar ik ben positief verrast.
  Op de Switch heb ik gekozen voor Fire Emblem Warriors en deze vind ik toch wat minder, het verhaal van Fire Emblem spreekt me wat minder aan. Dat is denk ik ook de kracht van Hyrule Warriors, als Zelda fan is het gewoon een leuke game ook al is het niet helemaal je genre. Zeker de Switch-versie lijkt me de moeite waard omdat deze alle DLC van de 3DS en Wii U combineert.
  Zelf heb ik in beide versies zo’n 50 uur zitten denk ik. Ik ken mensen die honderden uren in het spel hebben zitten door alles steeds te levelen en upgraden. Of jij dat ook gaat halen is natuurlijk de vraag maar er is in ieder geval meer dan genoeg om te ontdekken.

  @Mitchel met Kirby Star Allies kan ik je niet helpen. Heb het zelf niet gespeeld en ook andere Kirby games nooit echt fanatiek gespeeld. Misschien helpt de review van Randy je? hij beoordeelde dit spel met een 8,2!

  #181851
  Randy
  Sleutelbeheerder

  Kirby is echt superleuk. Je moet echt geen super uitdagende Platformer verwachten maar wel eentje die gewoon erg leuk is om te spelen. Je wordt echt heel vrolijk van het spel en de levels zijn zeer leuk in elkaar gezet en nog redelijk lang ook.

  Het klopt dus wel dat je zegt dat het redelijk simpel is maar dat is ook wel een beetje de kracht van Kirby spellen. Het overnemen van vijanden krachten maakt het super leuk om door de levels heen te gaan😀 probeer de demo eens anders?

  #181960
  Mitchel
  Bijdrager

  Heb de demo inmiddels gespeeld en vind het helaas iets te simpel en te kinderlijk om te kopen. Datzelfde had ik met Captain Toad.

  Iemand Lost Sphear gespeeld? De demo was redelijk, maar ik lees een hoop positieve en negatieve reviews.

  ''The Music is not in the notes, but in the silence between''

  #182024
  miniatuurpaard
  Bijdrager

  Thanks @jopvdsteen! Bij een leuk prijsje wordt dat mijn eerst volgende Switch aankoop.

  @m1997, ik heb zowel Kirby als Lost Sphear niet, maar ik heb wel heel veel lol gehad aan Captain Toad op de WiiU. Zeker de moeite waars als je een zogenaamde completionist bent. Als je alleen van level naar level wilt spelen, valt er weinig uit de game te halen.

  Ik heb ook gehoord dat de demo van Kirby niet heel erg representatief is voor het volledige spel. Maar ook bij Kirby begint de uitdaging (als je dat woord al mag gebruiken in combinatie met Kirby) als je alles, maar dan ook alles, wilt halen.

  Volgens de Metacritic pagina van Lost Sphear zijn de gevoelens redelijk gemixt. Alle leden vergelijken de game met het vorige project van de studio I Am Setsuna. Heb je die al gespeeld? Het lijkt me dat als je van jrpgs a la Chrono Trigger houdt en je verwachting laag houdt je hier geen buil aan kan vallen.

  #182091
  max
  Bijdrager

  Ik twijfel om warioware Gold te kopen maar het is me niet helemaal duidelijk of het nu nieuw is of allemaal al eerder verschenen spelletjes zijn?

  #182097
  Danielle Kwint
  Bijdrager

  Mensen die niet op Dark Souls kunnen wachten (komt met Nintendo Online Launch) Salt and Sanctuary komt volgende week uit, ik ga die halen. Voor de rest Octapath Traveler zeer de moeite waard. Super Meat Boy is on sales voor 7 euries, zeker niet laten liggen. Dus … je kan ook gewoon de halve eshop kopen wat ik gedaan heb, dan heb je heel veel keus hahaha

  #182105
  miniatuurpaard
  Bijdrager

  Ik twijfel om warioware Gold te kopen maar het is me niet helemaal duidelijk of het nu nieuw is of allemaal al eerder verschenen spelletjes zijn?

  Het is een soort Best Of Wario Ware voor zover ik begrepen heb. Helaas geen nieuwe microgames dus.

  #182107
  Datendo
  Bijdrager

  Ik twijfel om warioware Gold te kopen maar het is me niet helemaal duidelijk of het nu nieuw is of allemaal al eerder verschenen spelletjes zijn?

  Het is een soort Best Of Wario Ware voor zover ik begrepen heb. Helaas geen nieuwe microgames dus.

  Dat klopt niet helemaal.
  Warioware Gold heeft een totaal van 300 microgames in de game zitten. Het grootste aantal microgames ooit van alle warioware edities.
  250 microgames hiervan zijn uit eerdere warioware spellen en 50 zijn compleet nieuw voor Warioware Gold.
  Kijk anders eens op deze pagina van de super mario wiki om te zien welke microgames er allemaal in het spel zitten: https://www.mariowiki.com/WarioWare_Gold

  #182119

  @miniatuurpaard Ik koop hyrule warriors niet puur omdat Koei Tecmo een belachelijke keuze heeft gemaakt met betrekking tot performance.

  Ze hebben namelijk gekozen voor supersampling.
  Voor iedereen die niet weet wat dit is, ik zal het even uitleggen:
  Hyrule warriors in docked mode is 1080p met een unlocked framerate, die rond de 50 ligt.

  Koei Techmo heeft er om een 1 of andere reden voor gekozen om de game in handheld mode ook in 1080p te runnen. Omdat de switch slechts een 720p scherm heeft, heb je dus bijna niks aan de hogere resolutie, omdat de switch geen 1080p beelden kan laten zien. Het beeld wordt dus verkleint naar een 720p beeld, terwijl de switch wel al zijn kracht moet gebruiken om een 1080p beeld te verwerken(supersampling).

  De switch moet dus in zowel docked als undocked/handheld mode een 1080p beeld verwerken
  Dit heeft grote gevolgen. De switch is in handheld mode namelijk minder krachtig. Hierdoor is de framerate in handheld mode vaak onder de 30 (vaak rond de 25).

  Als Koei ervoor had gekozen om de game gewoon in 720p te processen. (Zoals elke andere game op de markt, Hyrule warriors is tot nu toe de enige game die in handheld mode van supersampling gebruik maakt), dan had de framerate gewoon rond de 60 gelegen.

  Je hebt dus een heel klein beetje scherper beeld in handheld mode, maar een gehalveerde framerate. Dit is in mijn optiek een zeer slechte keuze geweest.

  #182137
  Anoniem
  Inactief

  @pokemontrainerred Wow, dit verklaart veel. Ik had de game zelf een paar dagen voor deze topic bestond gekocht en ik wilde de game noch aanraden of afraden omdat ik er veel te weinig uren in heb zitten. Maar wat me direct opviel is hoe stotterend de framerate is in handheld mode. Het is ronduit irritant en dit zegt iemand die een paar dips niet erg vindt. Ik begrijp niet waarom we niet kunnen kiezen tussen een Performance/Quality Mode zoals in FE Warriors…

  Als je van plan bent om vooral in handheld te spelen, is het wijs om de game links te laten liggen. Althans totdat er een patch komt, @miniatuurpaard.

  #182145
  Banjoo
  Bijdrager

  In handheld mode inderdaad tegenvallend😒

  #182148
  Jop
  Bijdrager

  Bijzondere keuze inderdaad dat ze niet dezelfde optie bieden als bij FE Warriors.

  #182150

  @jopvdsteen @banjoo @dracquiteur
  Ook al zou er een quality mode zijn, dan kan je die kracht veel beter in andere dingen steken (betere schaduwen, hogere resolutie textures, verbeterde lightning, meer vijanden met meer animaties etc etc)

  Dit omdat supersampling bijna geen verschil maakt. Andere games als rocket league en fire emblem warriors die een quality en performance mode hebben maken daarom ook geen gebruik van supersampling in de quality mode.

  Supersampling wordt bijna alleen maar gebruikt op pc. Als je dan alle andere settings op max hebt staan, maar je hebt geen 4k monitor, dan kan je supersampling toepassen om een 4k beeld naar 1080p te verkleinen voor een iets scherper beeld. Toch is het altijd handiger om eerst alle andere settings van bijv high naar ultra te zetten omdat nou eenmaal een mooier totaalplaatje maakt dan supersampling.

  En verwacht maar geen patch meer. Dit is al meer dan een maand bekend en Koei techmo heeft er nog niet op gereageerd. De game is ook al sinds maart uit in Japan en er is slechts 1 update geweest met 6 bugfixes erin.

  #182151
  Jarne
  Bijdrager

  Ik heb al een tijdje zin om nog eens een game te kopen, mijn 1ste keuze zou denk ik Xenoblade Chronicles 2 zijn, maar ik heb nog niet veel ervaring met RPG’s, alleen maar de Mario & Luigi spellen (Die je maar amper RPG’s kan noemen). Ik weet het toch niet zeker, ik hoor alleen maar positieve dingen, maar deze fout heb ik ook gemaakt met Rocket League, iedereen raad het aan, ik koop het, en ik vind er niet zoveel aan. What to do.

  👑🐧 King Dedede! 🐧👑

  #182152

  @jarne Ik heb de game uitgespeeld. Wat verwacht je er precies van? ik kan dan zeggen of je verwachtingen kloppen met de game. Ik zou eerst wat reviews gaan kijken

  #182164

  Kopen, super coole game!

  #182285
  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Xenoblade Chronicles 2… Tja, wat daar van te zeggen.

  Mijn bevindingen tot nu toe (ik zit nu in hoofdstuk 6 van 10) is dat het verhaal en de karakters echt geweldig zijn met bijzonder vreemde Japanse humor. Ik kan dat echt waarderen. Grafisch is het allemaal erg fraai (ik speel in docked mode) met wel vrij veel pop up en zo af en toe dippen in framerate. Maar nooit zo erg dat ik het storend vind.
  Het spelmechanisme is erg uitgebreid. In het begin kun je niet zo bar veel maar hoe verder je komt, hoe meer je kunt. Dit houdt het spel lang interessant. Een nadeel hiervan is wel dat je steeds maar weer tutorials tussendoor krijgt en dat gaat erg lang door. Dat trekt je elke keer weer uit het verhaal.
  Het vechtsysteem is typisch Xenoblade. Zelfs de zwakste tegenstander voelt in het begin al een beetje als een eindbaas. Gevechten kunnen erg lang duren en zeker de echte eindbazen zijn echte uitputtingsslagen.
  Ik heb ook regelmatig dat ik denk: hmm, ik moet zo weg, nog even snel deze vijand verslaan en dan ga ik. Maar dan ben je eerst een kwartier aan het vechten en vervolgens komt er een cut-scene van nog eens 10 minuten achteraan. Waarmee ik wil zeggen dat het geen spel is om even kort aan te slingeren om eventjes te spelen.

  Het spel houdt je wel bij de hand zodat je niet verdwaald in de enorme wereld. Dat voelt wel behoorlijk ouderwets en daar moet je van houden maar ik vind het eerlijk gezegd wel prettig.

  Ik heb er nu zo’n 50 uur inzitten en ik kijk uit naar de volgende 50. Waar Zelda voor mij een 10 uit 10 is, is dit een 8,5/10 en vind ik dit de op een na beste game op de Switch.

  WAT!? Beter dan Mario? Yep, ik vind van wel.

  #182287

  @maartenmilaan Ik heb de game zelf ook helemaal uitgespeeld en vond hem ook echt super.
  En geloof me, het verhaal wordt alleen nog maar beter. Wel raad ik aan om xenoblade 1 eerst te finishen als je dat nog niet gedaan hebt. Wel zijn chapter 9 en 10 aan de korte kant.

  Wel heb ik nog een aantal tips voor je, die je zeer waarschijnlijk al weet, maar wie weet.

  – als je moeite hebt met een boss, probeer dan een full burst te voltooien. Dit doe je door eerst 5 of 6 verschillende elemental orbs om een vijand heen te laten vliegen door stage 3 blade combo’s uit te voeren.
  als je vervolgens een chain attack begint zorgt elke orb voor een extra ronde damage (mits je de orb weet te breken), (elke ronde doet weer meer damage dan de vorige). Bij 5 of 6 (weet het aantal niet meer precies, het is al even geleden dat ik de game heb uitgespeeld) gebroken orbs krijg je een full burst, wat gigantische damage doet.

  – er verschijnen constant nieuwe quest als je story progress maakt, dus ook nieuwe quest in begingebieden als Gormoth. Ook verschijnen er constant nieuwe heart to hearts (in oude gebieden), die altijd leuk zijn om te kijken en karakters meer diepgang geven. Vaak moet je wel eerst in een inn slapen (nadat je story progress hebt gemaakt) voor deze verschijnen, dus slaap regelmatig in een inn, ook al heb je geen extra xp nodig

  – quest geven je niet direct experience, maar die kan je wel innen bij een inn. Zo kun je zoveel quests doen als je wil zonder overleveld raakt.

  – Deze game heeft ook een new game plus modus die je kunt starten als je de game hebt uitgespeeld. In nieuw game plus kan je vele dingen doen die in de normale game niet mogelijk zijn. Dit komt omdat deze playtrough niet cannon is, dus kan je dingen doen die eigenlijk kwa verhaal niet mogelijk is. Zo kun je in new game plus onder andere een aantal Torna karakters uit core crystals krijgen (Zoals Akhos), pyra/mythra los maken van rex en rex 3 andere blades geven en heeft nieuw game plus extra affinity charts voor drivers.

  Zelf wacht ik op de torna the golden country prequel voordat ik nieuw game plus begin. Dan heb ik alle features van new game plus, en alle toevoegingen van de season pass in 1 playtrough (zoals nieuwe blades, een challenge mode, en meer dan 20 nieuwe quests). Zo voelt mijn 2e playtrough extra vers aan. Daarna zal ik de prequel zelf spelen

  #182323
  Maarten Milaan
  Bijdrager

  Dank je voor de tips. Die full burst blijf ik lastig vinden. Voordat ik een redelijk aantal van die orbs heb gegenereerd is de eindbaas vaak al de helft van zijn energie kwijt waardoor hij zwaardere aanvallen gaat uitvoeren en ik in no-time dood ben.

  [spoiler]Ik ben nu bij het punt waar ik Akhos, Mikhail en Patroka moet verslaan. Maar als ik mijn aanvallen uitvoer op de “Weather Changer” springt de focus steeds terug naar Mikhail. Erg irritant en lastig.[/spoiler]

  Hmm, spoiler tags werken dus helaas niet.

  #182324

  @maartenmilaan nog wat tips voor moeilijke bossfights
  Elke stage 3 blade combo heeft een bijkomend effect. Zo gebeurt het wel eens dat je driver of blade “gesealed/gelocked” wordt. Dit kun je voorkomen door een stage 3 blade combo te finishen met het earth element.
  hier een lijst met alle effecten van stage 3 blade combo’s:
  http://xenoblade.wikia.com/wiki/Blade_Combo
  http://xenoblade.wikia.com/wiki/Seal

  Daarnaast moet je ook vaak naar de affinity charts van blades kijken. Ze updaten pas als je de affinity chart in je menu bekijkt. Dus stel dat je aan een voorwaarde hebt voldaan, dan moet je alsnog naar het menu en de affinity chart aanklikken voordat je bonus in werking treedt.

  Ook is het belangrijk om voor een bossfight goede 3star pouch items aan je driver te geven. Die zorgen bijvoorbeeld dat je special attack constant gecharged wordt. (je hoeft niet te wachten tot oude pouch items zijn uitgewerkt)
  Zodra een gebied een hoger dev level heeft, komen er betere pouch items beschikbaar in shops. (hoger dev level zorgt ook voor meer quests.)

  je kunt natuurlijk ook gewoon extra bonus xp aan party leden geven in een inn.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 36)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.