Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Column: De Wii U is slecht.

Home Forum Nintendo Wii U Column: De Wii U is slecht.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #171634
  LaurensVE
  Deelnemer

  Hoi! Ik ben Laurens! Fanatiek gamer en heb overal een mening op, ook bij dit onderwerp, dus, veel leesplezier! Ik heb mijzelf voorgenomen om zo nu en dan een column te uploaden over alles en nog wat, maar wel Nintendo gerelateerd. Ideeën? Ik hoor het graag!


  De Switch is iets meer dan 10 maanden uit, en volgens velen is het ook een hele verbetering ten opzichte van Nintendo’s vorige Home Console. Zelfs zo verbeterd, dat de Wii U écht slecht was volgens sommigen. Maar, is het echt zo? Of is de Wii U helemaal niet zo slecht als sommigen beweren?

  Het begin.
  Laten wij beginnen bij de Wii, de Wii staat hoog in het lijstje met de best verkochte consoles. Met meer dan 101(!) miljoen exemplaren verkocht! De Wii kon je veel vinden in een huishouden met kinderen, de Wii was voor sommigen niet weg te denken!

  Aankondiging en launch
  Zo dacht Nintendo er ook over, Nintendo had op 25 april 2011 bekend gemaakt dat er een opvolger komt op de Wii met de codenaam: Project Café. Nintendo had er veel vertrouwen in ‘De nieuwe console zal een compleet nieuwe manier van gamen introduceren.’ Liet Satoru Iwata weten na de aankondiging dat ze bezig zijn aan een opvolger. De Wii U zou ook ongeveer net zo krachtig zijn als de Xbox 360 en de Playstation 3. Er gingen ook veel geruchten rond, die deels ook waar bleken te zijn.
  En tijdens de E3 2011 werd de opvolger getoond: de Wii U.

  Alleen er was heel veel verwarring en onduidelijkheid bij de presentatie. Is het alleen maar een gamepad? Is dit een ‘extentie’ voor de Wii?. Iwata heeft achteraf gezegd dat hij beter één afbeelding kon gebruiken en later over de controller te beginnen. Zo was verwarring voorkomen. De onduidelijkheid was daarna gauw opgelost.

  Maar er kwamen andere problemen: velen vonden het uiterlijk niet mooi, lelijk zelfs, sommigen zelfs afschuwelijk. Omdat het een hele dikke opgeblazen tablet was (ook voor die tijd).

  Belofte maakt schuld?
  Nintendo verwachtte na de release ongeveer 5,5 miljoen Wii U’s over de toonbank. Sommigen beweerden zelfs dat de Wii U succesvoller wordt dan de Wii! Maar er gingen er maar 4 miljoen over de toonbank, waardoor Nintendo best veel verlies maakte. Spellen zoals Mario Bros. verkochten ook matig.

  Mensen klaagden wel over de Wii U: de batterij van de tablet ging niet lang mee, de tablet had weinig toevoeging, weinig third party games, je moest dicht bij je Wii U console staan, de laadtijden duren absurt lang, sommige beloftes komen ze niet na en ga zo maar door.

  Hoogtepunt

  Maar, in 2014 ging het beter, veel beter. Er kwam een nieuwe generatie van Mario Kart: Mario Kart 8. De graphics waren schitterend, het is de eerste HD Mario Kart Game. Het spel was in no-time uitverkocht. Super Smash Brothers, de opvolger met ook al schitterende graphics en een iets compleet nieuws van Nintendo: Amiibo’s. Daarna kwam Super Mario Maker. De allereerste (officiële) game waar jij je eigen Mario Levels kan maken en delen!

  Mijn mening
  Ik heb nooit een Wii U in bezit gehad, ik heb maar één keer in mijn hele leven een op een Wii U gespeeld, dat was in 2014 toen Mario Kart uit was.

  Conclusie
  De Wii U is een goede gameconsole. De presentatie en de weken daarna verliep niet helemaal vlekkeloos. De Wii U vonden sommige mensen echt een ‘slechte’ consoles. Mensen waren vooral sceptisch door de ‘bad start’ van de Wii U in 2011, de batterijduur van de tablet, het ontwerp etc.

  De games daarentegen waren top! Vooral wat Nintendo uitgaf waren haarscherpe HD games en goede opvolgers/remakes daarvan!

  Is een Wii U in 2018 nog het waard om te kopen?
  Ondanks dat de Switch veel lovende is ontvangen vergeleken met de Wii U, is het proberen van een Wii U sowieso waard! Er zijn zeker games die je aanspreken die (nog) niet op de Switch uit zijn gekomen. Denk er wel aan: als games goed scoorden bij de Wii (U) is de kans groter dat er ook een Switch (port) game komt. Maar als er games zijn op de Wii U (Mario 3D World, Super Mario Maker) die niet (meer) op de Switch uitkomen, is de Wii U het altijd waard!

  Ondanks alle negatieve dingen is de Wii U gewoon een goede gameconsole! Het heeft goede graphics, er zijn goede games uitgebracht, je kan Wii games in 720P spelen en ga zo maar door.

  Wint de Wii U van de Switch? Ik denk het niet. De Switch is toch innovatiever omdat je de Switch (wel) overal mee naar toe kan nemen, en het gebruiksgemak van direct van TV naar handheld ‘Switchen’ is heel erg innovatief. Maar ondanks alles is de Wii U een goede gameconsole waar goede games op uit zijn gekomen.

  Mijn vraag aan jullie is: spelen jullie (nog) op de Wii U? En zo ja; waarom?

  Hartstikke bedankt dat jij de moeite hebt om mijn column te lezen! Als je dit vaker wilt zien, hoor ik het graag! Ik vind het hartstikke leuk om dit te doen!

  ———————-
  Tips, tops en reacties zijn altijd welkom, zo kan ik dat in mijn volgende stukken toepassen :).

  Al vanaf kleins af aan opgegroeid met Nintendo. 🙂

  #171638

  Leuk dat je eraan bent begonnen fam!
  Je hebt het goed verwoord en was makkelijk te begrijpen. Wel waren er een paar taalfoutjes, maar omdat het je eerste keer is en omdat je het ook hebt geplubiceerd hebt in de late avond zie ik het door de vingers.

  Zelf speel ik nogsteeds op m’n Wii U, omdat ik vaak online nog SSB4/MK8 speel met “1ste Telegram bericht”. Daarmee heb ik een leukere ervaring van beide spellen. Hierdoor speel ik dus nog steeds op m’n Wii U.

  Natuurlijk heb ik ook wat tips en tops.

  Tip
  Spellingsfouten: Zoals ik al eerder zei, zie ik het door de vingers, maar toch wel een herinnering (Ghrapics moet Graphics zijn).

  Tops
  Verwoording: Goed gebruik van gemaakt, tekst is makkelijk te begrijpen.
  Gebruik van links: Heel handig als source materiaal.

  Ik wil graag meer columns zien, ben benieuwd wat de volgende gaat worden!

  -HooHah Kong (Joël)

  #171645
  Twisted
  Deelnemer

  De wii u is een goede console met leuke games. De controller vind zelf erg comfortabel en het voegt (bij sommige games) wel degelijk toe aan de game ervaring. Wat ik het minste vind van de wii u zijn de laad tijden, dit was bij een hoop games veel te lang. Al met al heb ik er veel plezier mee gehad.
  Ik denk dat de wii u over een paar jaar de zelfde cult status haalt als de dreamcast.

  #171648
  Jozef
  Deelnemer

  Ik heb toentertijd getwijfeld over het kopen van een wiiu, maar heb het uiteindelijk nooit gedaan. De Switch heb ik wel op de release gekocht, en daar heb ik tot dusver geen spijt van.

  Ik zie de Switch als een verbeterde versie van de wiiu.
  Wiiu een slechte console? Ik denk het niet, maar er zijn gewoon te weinig goede games op verschenen om er nu nog een aan te schaffen.
  Daarbij verwacht ik eigenlijk ook dat we van de goede games een remaster krijgen op de switch, die trend is nintendo nu al begonnen.

  – Mario kart 8
  – Pokken
  – Donkey kong country
  – Bayonetta 1+2
  – Hyrule warriors

  Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat we een super smash remaster of nieuw deel zullen krijgen in de toekomst.

  De enige game die ik dan nog zou willen zien is Mario Maker voor de switch. Ik verwacht eigenlijk wel dat dat gaat gebeuren. Gebeurt het niet? Nahh, alsnog niet genoeg reden om een wiiu aan te schaffen voor mij.

  #171653
  Yeroon
  Deelnemer

  De Wii U vond ik een leuke console.
  Zeker niet de beste die ik ooit gehad heb, maar ik heb me er toch echt wel mee vermaakt. Er is best een lijstje met leuke games voor uitgekomen. Helaas was er weinig ondersteuning van game-makers, waardoor het nooit echt goed van de grond gekomen is.

  Vanwege een gebrek aan HDMI-aansluitingen staat de Wii U nu in de kast en is dus niet meer in gebruik.

  #171659
  robert
  Deelnemer

  Leuk column, leuk geschreven en fijn weg te lezen. Ik vind de Wii U ook geen slechte console. Ik heb hem zelf ook en speel er nog steeds op. Heb niet zo heel veel spellen ervoor, maar dat drukt de pret voor mij niet. Super Mario Maker is nog steeds een leuk en uitdagend spel en Mario Kart is net zoals al zijn voorgangers altijd leuk om te spelen. Ik speel op het moment nog Lego City Undercover en heb het bijna 100% uitgespeeld. Daarna ligt Zelda: Wind Waker HD nog op mij te wachten die ik de aankomende maanden zal spelen. Eerst normaal uitspelen en dan nog een keer maar dan met al die foto’s maken om de standbeeldjes te maken. Was er op de gamecube al mee bezig maar had 1 vijand gemist die ik niet over kon doen dus nu herkansing op de Wii U.

  Ik vind dat je nog meer van dit soort columns mag maken.

  Greetz! Dekar

  #171660
  Majora’s Max
  Deelnemer

  Ik vind de Wii U geen slechte console. Nintendo kan dan wel grote fouten hebben begaan, maar ze hebben ook heel veel GOED gedaan. Je kan zonder de tv spelen bij de meeste spellen, een tweede scherm voor de map of voor items was zeer behulpzaam bij bijvoorbeeld spellen zoals Zelda (maar ja ik heb net zoals veel mensen ook een hekel aan het glossy design, vingerafdrukken!!!). Ook al is er weinig third-party support voor op de Wii U, het heeft toch een redelijke library aan schitterende games. De Wii U heeft mij de afgelopen 2/3 jaar ontzettend veel plezier gebracht met mijn vrienden, net zoals de Wii dat ook heeft gedaan. Verder was het de eerste Nintendo console met HD-graphics en vandaar ook de verschillende HD remakes van bijvoorbeeld Zelda Wind Waker en Twilight Princess (geweldige remakes van het origineel). Naast de goede remakes en een nieuw succesvol ip; Splatoon, had de Wii U ook veel exclusives (zoals Nintendo altijd redelijk veel heeft) bijvoorbeeld Bayonetta, Mario, Zelda, Pikmin, Donkey Kong, Smash Bros., en Pokémon.

  Ik vind het nu niet echt meer de moeite waard om een Wii U te kopen omdat er veel Wii U games geport worden naar de Switch met extra’s/verbeteringen/gratis dlc, zoals Mario Kart 8 Deluxe, Pokkén Tournament DX en Hyrule Warriors definitive version. Wat de Wii U wel heeft wat de Switch (nog) niet heeft is een webbrowser, miiverse, netflix etc. Ik mis trouwens op de Switch ook de activity log van de 3DS! Die was geweldig, je kon alles in detail bekijken i.p.v. ‘ongeveer 5-10 uur’ van de Switch.

  Ik vond het een goede column van je Laurens, erg leuk om te lezen!

  Een gamer met een hart van WAH!

  #171661
  LaurensVE
  Deelnemer

  Allemaal heel erg bedankt voor de positieve reacties!


  @joelgx
  , heel erg bedankt voor de tips en tops! :). En yap, ik herrinner mij die eerste Telegram bericht heel goed.. :P.


  @jb-original
  bedankt voor je reactie, wil je (nog steeds) een Wii U halen ondanks dat de Switch uit is?


  @dekar734
  bedankt voor je reactie! Veel plezier met de games! Ik wil ze sowieso ook nog is een keer spelen :).


  @majorasmax
  heel erg bedankt! Ik mis die activity log ook heel erg, ik vond ’t toch veel fijner dan nu op de Switch en Parental Controls.

  Al vanaf kleins af aan opgegroeid met Nintendo. 🙂

  #171700
  Jozef
  Deelnemer

  Nee, dat niet. Ik houd het bij de switch. 🙂

  #171704
  Timmerito
  Deelnemer

  Ik vind de Wii U echt geen slechte console, veel leuke games, en 2 schermen is heel leuk. Vrijdag weer een nieuwe game oppikken, Yoshi Woolly World!

  #171762
  Melvin
  Deelnemer

  Ik heb geen Switch, wel een Wii U. En als ik tijd heb speel ik er nog weleens op.

  Eigenlijk best gek, want het concept van de Switch lijkt heel erg op die van de Wii U. Alleen de Wii U gamepad moest in een bepaalde straal van de console blijven. Maar de Wii U flopte en de Switch doet het heel goed. De markt is vreemd.

  Hallo iedereen!!1!

  #171782
  max
  Deelnemer

  Console zelf was niet slecht Nintendo is er verkeed mee omgegaan qua ondersteuning imo

  #217245
  Linksquest
  Deelnemer

  Ik persoonlijk denk dat de hele naam hun de nek heeft omgedraaid, idee was goed. Ik vond het idee met 2 schermen best wel goed, Zombi U was een goed voorbeeld, maar ook Zelda met 2 schermen erg leuk, vooral The Wind Waker HD, altijd een 2de scherm bij de hand.

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

  #217247
  LaurensVE
  Deelnemer

  Leuk dat je hebt gereageerd op zo’n oud bericht @linksquest :)! Ook nu, de Wii U is een heel mooi idee.

  Helaas is het concept nooit echt volledig benut, waardoor het inderdaad toch wel een (soms ietwat onterechte) negativiteit heeft gekregen. Maar daarbij zijn hele leuke / fantastische games op de Wii U, sommigen werken daarin ook gewoon beter ten opzichte van andere consoles.
  Kijk naar Mario Maker, naar mijn mening ging de level maker toch gemakkelijker ten opzichte van de Switch!

  Al vanaf kleins af aan opgegroeid met Nintendo. 🙂

  #217258
  Randy
  Sleutelbeheerder

  Veel te weinig games was het probleem. En grafisch net te zwak om gemakkelijk multiplatform titels naar toe te brengen. Zijn een aantal leuke games uitgekomen, maar te weinig.

  #217276
  Linksquest
  Deelnemer

  Kijk naar Mario Maker, naar mijn mening ging de level maker toch gemakkelijker ten opzichte van de Switch!

  Nu heb ik de Switch versie nog niet, maar was inderdaad heel goed te doen, maar zoals ik al zij, bepaalde games, zoals Zombi U maakte het prima te spelen.

  Ik zelf was van mening dat het systeem ook goed was voor DS en 3DS games op het grote scherm te spelen, juist vanwege het dubbele scherm.

  Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.