Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Geruchten over Game Boy (color)-games op Nintendo Switch Online duiken opnieuw op

Kunnen we binnenkort aan de slag met klassieke Game Boy-titels?

In 2019 doken er na een datamine al geruchten op over de mogelijke komst van Game Boy- en Game Boy Color-spellen voor Nintendo Switch Online. Nu doen de geruchten opnieuw de ronde. Als we de nieuwe geruchten mogen geloven dan kan de komst van klassieke Game Boy-spellen al snel gebeuren.

Zo sprak YouTuber NateDrake – die het vaker juist bleek te hebben met Nintendo-geruchten – tijdens een nieuwe “Nate the Hate”-podcast samen met gastheer MVG over de mogelijkheid dat Nintendo Switch Online gaat uitbreiden met de klassieke Game Boy en Game Boy Color-spellen. Dit zou zomaar eens snel kunnen gaan gebeuren. Tegelijkertijd beweert ook de website Nintendo Life uit eigen bronnen te hebben gehoord dat dit “heel snel” zal gebeuren. Het zou specifiek om Game Boy en Game Boy Color-spellen gaan, niet om GBA-titels.

Verdere details, zoals een line-up aan games, zijn verder niet besproken. Voor nu is ook nog niets officieel bevestigd en dus moeten we de geruchten nog wél even met een korrel zout nemen. Denk jij dat we binnenkort inderdaad Game Boy-titels kunnen gaan spelen via Nintendo Switch Online? En op welke spellen hoop jij dan?