Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch met OLED-scherm is een feit

Switch OLED
Echt een Pro is het niet, maar een nieuw model in de Switch-familie is aangekondigd!

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een officiële aankondiging van een nieuw Switch-model. Het OLED-model verschijnt nog dit najaar tegelijk met de nieuwe Metroid-game. Qua afmetingen is het apparaat gelijk, maar het scherm is groter en verbeterd. Er zit nu namelijk een 7 inch OLED-scherm in. Daarnaast is de standaard een stuk breder gemaakt waardoor die steviger neergezet kan worden.

Ook kun je meer opslaan op het apparaat aangezien er nu 64GB intern geheugen in het apparaat zit en zijn luidsprekers verbeterd voor betere handheld gameplay.

Op de Nintendo Switch (OLED-model) zullen spelers verbeteringen ervaren in alle drie de speelstijlen:

  • Tv-stijl: In de nieuwe dock is een directe LAN-poort toegevoegd dus geen speciale adapters meer nodig.
  • Tafelstijl: De nieuwe standaard zorgt voor meer stevigheid en daarnaast kan de Switch in de gewilde hoek geplaatst worden.
  • Handheldstijl: Door het OLED scherm komen kleuren beter tot hun recht en door het grotere scherm is alles beter te zien.

Op de releasedag zal het spelsysteem verkrijgbaar zijn in twee variaties:

  • Nintendo Switch (OLED-model) met witte Joy-Con-controllers: bevat witte Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een witte dock.
  • Nintendo Switch (OLED-model) met neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers: bevat neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een zwarte dock.

Alle gekochte controllers en spellen zijn gewoon te gebruiken. Er kan alleen met sommige producten als Labo wat andere ervaring geven omdat het scherm natuurlijk wat groter is.

De Switch (OLED model) zal op 8 oktober lanceren voor ongeveer €349,99 (€349,99 dollar) in het wit en neon rood/blauw.