Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Nieuwe Donkey Kong-game voor de Switch in de maak

En wel van het team achter Super Mario Odyssey!

Vandaag doet een wel heel opvallend maar ook erg interessant gerucht de ronde: er zou een nieuwe Donkey Kong-game voor de Switch in de maak zijn. Het team achter Super Mario Odyssey zou momenteel aan deze game werken. Volgens de geruchten betreft het hier een sidescrolling platformgame, ontwikkeld door Nintendo’s EPD Tokyo. Deze mogelijk nieuwe Donkey Kong-game zou echter geen nieuw deel in de Country-reeks zijn.

Ondanks dat het volgens het gerucht juist niet om een vervolg op eerdere delen gaat, moeten vertrouwde gezichten als Diddy Kong en Cranky Kong wel terugkeren. De game zou daarnaast nog dit jaar uit moeten komen. Opvallend is dat meerdere bronnen met het gerucht komen, waaronder Nintendo Life en YouTuber LonelyGoomba. De eerstgenoemde website zou de informatie van een onafhankelijk en zeer betrouwbare bron hebben gekregen.

Voorlopig is er nog niets bevestigd en moeten we het gerucht dus nog met de nodige korrels zout nemen. Toch zou het wel weer tijd worden voor een nieuw deel. De laatst game in de serie was Donkey Kong Country: Tropical Freeze welke in 2014 op de Wii U verscheen. Weliswaar kwam deze game in 2018 ook naar de Switch, maar van een echt nieuw deel was geen sprake. Zou jij graag een nieuwe Donkey Kong-game zien verschijnen?