Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Laatste firmware update lijkt te hinten naar nieuw Switch-model

Een mysterieus derde model.

Een mysterieus derde model.

Zoals we al eerder meldden heeft Nintendo een nieuwe update voor Switch uitgegeven, waarbij de firmware is geüpgraded naar versie 10.0.0. Deze update bracht een aantal nieuwe functies naar het systeem, zoals het verplaatsen van data van het interne geheugen naar een SD-kaart en vice versa en het opslaan van belangrijke nieuwsberichten. Tevens werd een nieuw menu toegevoegd voor de speeltijd van gebruikers en kunnen spelers nu verschillende personages uit Animal Crossing: New Horizons selecteren als gebruikersicoontje.

Hoewel Nintendo de officiële patch notes heeft gedeeld, lijkt versie 10.0.0 ook een aantal opmerkelijke toevoegingen achter de schermen te bevatten. Dataminer Mike Heskin meldt dat Nintendo in de update voorlopige ondersteuning heeft toegevoegd voor een nieuw hardwaremodel, dat bekend staat als “nx-abcd”. Dit concludeerde hij na de updatebestanden te hebben doorgenomen. Heskin stelt verder dat “3 van de 5 nieuwe DRAM-profielen voor dit nieuwe hardwaretype zijn en er aanwijzingen zijn dat een secundair scherm exclusief op dit model wordt toegevoegd.” Of dit erop wijst dat de Switch een soort Nintendo DS-achtig tweede scherm krijgt, is echter niet bekend.

Begin dit jaar ontkrachtte Nintendo-president Shuntaro Furukawa nog in alle toonaarden dat een nieuw Switch-model in 2020 zou verschijnen. Tevens moeten we rekening houden dat de coronacrisis de ontwikkeling van een hypothetisch nieuw model in de weg kan zitten.