Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Een hoop 3D Mario-games komen dit jaar naar de Switch

Nintendo lijkt grote plannen te hebben voor 2020.

Nintendo lijkt grote plannen te hebben voor 2020.

Nintendo zou, in het kader van het 35-jarig bestaan van Super Mario, dit jaar remakes van verschillende Super Mario-titels uit willen brengen voor de Nintendo Switch. Dit melden onder andere de website Video Games Chronicle (VGC), Eurogamer en Gematsu op basis van anonieme bronnen. Onder andere Super Mario 64, Super Mario Sunshine alsmede Super Mario Galaxy zouden een remaster krijgen.

Volgens VGC zouden er niet alleen remasters onderweg zijn maar ook enkele nieuwe Mario-spellen, waaronder een gloednieuwe Paper Mario-game. Ook hier is VGC niet de enige die met het nieuws komt, ook Eurogamer zou dit van bronnen hebben vernomen. De aankondigen zouden aanvankelijk gepland staan om tijdens de E3 te onthullen. Nu de E3 niet doorgaat, is het de vraag wanneer en op welke manier Nintendo de onthullingen dan zou gaan doen.

Nintendo zelf heeft nog niets bevestigd en dus is ook nog niet zeker of bovenstaande informatie ook echt klopt. Wat denk jij? En zou jij de verschillende Mario-titels uit het verleden graag op de Switch zien verschijnen?