Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe Pokémon Sword & Shield trailer toont nieuwe voorwerpen en meer

Pokémon Sword Shield art
Het trainen van Pokémon was nog nooit zo makkelijk.

Het trainen van Pokémon was nog nooit zo makkelijk.

Pokémon lijkt op het eerste gezicht vaak redelijk eenvoudig, maar in het competitieve circuit leer je snel hoe diepgaand het trainen van de verschillende Pokémon kan zijn. Spelers moeten rekening houden met IV’s, EV’s, de aard van de Pokémon en nog veel meer. In recentere titels heeft Game Freak het trainen al simpeler willen maken met bijvoorbeeld Super en Hyper Training, maar doet hier nog een schep bovenop in Pokémon Sword en Shield.

Trainingen

In een nieuwe trailer wordt uitgelicht wat precies vernieuwd is. De eerste nieuwe toevoeging zijn de Mints. Elke Pokémon heeft een aard die kan beïnvloeden welke van zijn statistieken sneller of langzamer dan gemiddeld zullen groeien. Het gebruik van een Mint op een Pokémon lijkt deze groeipatronen te veranderen en heeft invloed op welke statistieken van een Pokémon waarschijnlijk sneller groeien dan normaal. Mints zullen de aard van een Pokémon echter niet veranderen.

Speciale supplementen, voedzame drankjes zoals proteïne en ijzer, verhogen de Effort Value-punten van een Pokémon, die op hun beurt de statistieken van die Pokémon helpen verhogen. Als twee Pokémon van dezelfde soort zijn, maar één van de twee heeft meer basispunten, dan is de Pokémon met meer basispunten sterker. Tot nu toe was er een limiet op het aantal speciale supplementen dat op een Pokémon kon worden gebruikt. In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen trainers de EV’s van een Pokémon maximaal benutten met alleen deze supplementen.

Normaal verdienen Pokémon ervaringspunten door te vechten. Als een trainer een Exp. Candy heeft, kan hij deze aan Pokémon geven om meteen extra ervaringspunten te verdienen. Ze bestaan in verschillende varianten; elke variant geeft een andere hoeveelheid punten. Hiermee vervangen ze de Rare Candy uit voorgaande games. De Exp. Candy kan verdiend worden in Max Raid Battles.

Soms kent een Pokémon uit een ei ongebruikelijke aanval, die Egg Moves worden genoemd. Egg Moves zijn aanvallen die een Pokémon normaal gesproken niet zou kunnen leren, dus door het gebruik van level-uppen of TM’s. Als in Pokémon Sword en Pokémon Shield twee Pokémon van dezelfde soort samen op een Pokémon-opvang worden geplaatst, kan een ei-beweging die de andere Pokémon ook kan leren, worden overgedragen naar die Pokémon. Een Pokémon kan op deze manier echter alleen een Egg Move leren als hij drie of minder aanvallen kent.

Nog meer nieuwe functies

Er worden veel nieuwe functies geïntroduceerd in Pokémon Sword en Pokémon Shield die zijn ontworpen om het avontuur van een trainer gemakkelijker te maken. Pokémon die niet in je huidige team zitten, kunnen in Pokémon Boxes worden gestort. In de aankomende games hebben spelers niet alleen toegang tot hun Pokémon Boxes in verschillende steden en faciliteiten, maar ook terwijl ze onderweg zijn of zelfs bij het verkennen van hoog gras. Pokémon kunnen in en uit het team van een trainer worden geruild wanneer de trainer dat wil. Er zijn echter een paar plaatsen, zoals in een Pokémon Gym, waar trainers geen toegang hebben tot hun Pokémon Boxes.

Altijd opletten dat je je spel zelf goed opslaat is altijd een onderdeel van een Pokémon-avontuur geweest. In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen spelers echter gebruik maken van de nieuwe functie voor automatisch opslaan. De functie automatisch opslaan slaat de voortgang van een speler tijdens zijn avontuur automatisch op verschillende punten op, zoals het betreden van een stad of gebouw. Hoewel de functie automatisch wordt ingeschakeld wanneer een speler aan zijn avontuur begint, kan deze worden uitgeschakeld zodat het opslaan handmatig kan worden uitgevoerd. Zelfs als automatisch opslaan is ingeschakeld, is het nog steeds mogelijk om de voortgang in het spel handmatig op te slaan. Spelers kunnen kiezen hoe ze willen opslaan in het optiemenu.

Als je een geruilde Pokémon ontvangt en deze blijkt geen bijnaam te hebben, kunnen trainers nu zelf een bijnaam geven, al is het slechts één keer. Door met de man achter de linker toonbank in een Pokémon Center in de Galar-regio te praten, kan je de bijnaam veranderen. Net als eerdere Pokémon-games kan de naam van een geruilde Pokémon die al een bijnaam heeft gekregen, niet worden gewijzigd.

De trailer die een aantal van deze nieuwigheden toont, is hieronder te bekijken. Pokémon Sword & Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch voor € 59,99.