Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Minecraft krijgt nieuwe update

Deze update brengt onder anderen vossen met zich mee!

Deze update brengt onder anderen vossen met zich mee!

Minecraft is inmiddels al ruim 10 jaar in ontwikkeling. In 2017 kreeg het een Nintendo Switch-editie en in 2018 werd deze editie vervangen voor de Bedrock-editie. Ondanks dat het spel al een decennnia lang uit is, krijgt het nog steeds regelmatig updates. Zo heeft het ook vandaag weer een gigantische update gekregen naar versie 1.13.0, hieronder lees je de grootste veranderingen!

Nieuwe items

Allereerst zijn er nieuwe dieren toegevoegd, namelijk vossen! Deze komen ’s nachts tevoorschijn om je kippen te doden en je spullen te stelen, dus houdt dit allemaal veilig! Als je twee vossen zoete bessen voert, kun je zelfs een tamme vos krijgen!

Verder zijn er bruine Mooshrooms toegevoegd, die ontstaan als een rode Mooshroom door bliksem wordt geraakt. Als je de bruine Mushroom bloemen voert, krijg je een verdachte stoofpot. Deze kun je tevens maken door middel van verschillende bloemen, en kan jou effecten van verschillende potions geven voor een korte periode!

Verder zijn er onder anderen nog verlaten stadjes toegevoegd, kun je item frames nu plaatsen op de grond of aan het plafond en zijn er vijf nieuwe koraaltypes. Voor de digitale muzikanten onder ons zijn er ook nog nieuwe instrumenten voor de note blocks, waardoor je nieuwe muziekjes krijgt als je bepaalde blokken onder een note block plaatst.

Character Creator

Verder is er een character creator toegevoegd. Hierdoor kun je eindelijk jouw karakter veranderen! Je kunt kiezen of je hem iets gezetter of juist iets slanker wil hebben en je kunt het gezicht veranderen. Om je karakter te veranderen zijn er meer dan 100 verschillende items gratis beschikbaar! Als je meer accessoires wilt, kun je deze kopen voor echt geld. Ook kun je natuurlijk je oude skin nog steeds gebruiken, zoals dat eerder ook kon.

Naast dit alles worden er natuurlijk nog talloze bugs opgelost. De 1.13.0 update is vanaf nu te downloaden!