Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Resident Evil 5 & 6 krijgen bewegingsbesturing

Of je morgen al meteen met bewegingsbesturing kan spelen is nog onduidelijk.

Later deze week verschijnen er twee Resident Evil games. Capcom maakte vandaag bekend te werken aan bewegingsbesturing voor deze spellen.

Op 29 oktober komen er twee nieuwe Resident Evil delen naar de Nintendo Switch. Zowel deel 5 als 6 zullen in eerste instantie geen bewegingsbesturing krijgen. Dit was al even bekend en was voor een aantal gamers een behoorlijke teleurstelling.

Vandaag maakte Capcom echter bekend dat deze spellen in een later stadium alsnog bewegingsbesturing zullen gaan krijgen. Deze functies worden speciaal ontwikkeld voor de Nintendo Switch en zullen via een update aan het spel worden toegevoegd.

Het is nog onduidelijk wanneer deze update uitgebracht wordt. Volgens sommige berichten zal de update gelijk met de lancering beschikbaar zijn. Dit zou betekenen dat je morgen meteen met de bewegingsbesturing aan de slag kan. Andere bronnen geven aan dat Capcom de update ergens na de release uit zal gaan brengen. Dit kan enkele dagen, weken of zelfs maanden duren.

Ga jij de Resident Evil spellen halen morgen? Of wil je eerst zeker weten dat je het kan spelen met bewegingsbesturing? Laat het ons weten in de reacties. Nog niet helemaal overtuigd van de spellen, download dan snel de demo om te zien of het iets voor jou is!