Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Minecraft Dungeons stond gepland voor 3DS

Dit blijkt uit een achter de schermen video die onlangs verscheen.

Volgend jaar komt Minecraft Dungeons naar de Switch. Oorspronkelijk stond dit spel gepland voor de Nintendo 3DS. Dit werd vandaag bekend.

De ‘chief creative office’ van Mojang, Jens Bergensten nam online een achter de schermen video op. In deze video werd duidelijk dat dit spel oorspronkelijk voor de 3DS gepland stond. Ze waren op zoek naar een toffe manier om de Minecraft gameplay naar de 3DS te brengen.

Verschillende ideeën werden geopperd. Een aantal van die ideeën werden ook nog wat verder uitgewerkt. Uiteindelijk was er één idee wat er echt duidelijk bovenuit stak. Dat was Minecraft Dungeons. Dit werd daarom ook verder uitgewerkt.

Toen bekend werd dat het spel niet naar de 3DS zou komen maar de overstap maakte naar de Switch was er een hoop werk aan de winkel. De ontwikkelaars van dit spel kregen de mogelijkheid om het spel veel groter te maken dan in eerste instantie was gedacht. Toch zullen er ook veel ideeën van het originele idee nog in deze nieuwe versie verwerkt zitten.

Ben je benieuwd naar de complete achter de schermen video? Dan kan je deze bekijken in onderstaande video. Minecraft Dungeons moet ergens volgend jaar uitkomen voor de Nintendo Switch. Ga jij hem halen?