Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo interviewt Untitled Goose Game ontwikkelaars

Hoe is dit hilarische spel toch tot stand gekomen?

Untitled Goose Game is al vanaf zijn release ontzettend populair. Waar het spel dit succes aan te danken heeft lees je in dit interview!

De hype rondom Untitled Goose Game begon eigenlijk al ver voor zijn release. Vanaf het moment dat het spel werd aangekondigd verzamelde het flink wat fans. Het spel was anders dan alle spellen die we tot nu toe gezien hadden. Hoe dit tot stand is gekomen wordt uit de vrije vertaling van dit interview duidelijk.

Als iemand nog niet gehoord heeft van dit spel, hoe zou je het dan uitleggen?
Het spel begint als een prachtige dag in een dorp. Jij speelt als een gans en moet proberen de dag van zo veel mogelijk mensen te verstoren.

Dan volgt nu de logische vraag, waarom een gans?
De gans stond vanaf het begin al centraal. We hadden niet het idee om een sluipspel met een dier te maken, nee we wilde een ganzenspel maken. Hoe dit uiteindelijk uit zou pakken wisten we nog niet.

Klinkt goed! Hoe is de gameplay dan uiteindelijk tot stand gekomen?
We hadden meteen het idee dat het zich af moest spelen in een Engels dorp. De gans was het hoofdpersonage die alles moest gaan verstoren. Dit sloeg al snel aan bij de andere ontwikkelaars. Zo kwamen er steed meer grappen en ideeën bij.

Dus, de “To Do” list is voortgekomen uit een opeenhoping van grappen?
Klopt! We hebben ook veel (Britse) kinderseries gekeken. Daarin gebeuren vaak ook veel grappige en herkenbare dingen zoals een terreinknecht die het aan de stok heeft met het sproeisysteem. Dit soort zaken wilde we dan ook in het spel hebben maar dan veroorzaakt door de gans. De to do list was de ideale manier om dit allemaal gerealiseerd te krijgen.

Wat was het favoriete moment tijdens het ontwerpen van dit spel?
Het leukste was dat wanneer jij iets heel grappigs bedacht had je dit dan deelde met je collega’s en iedereen in een deuk lag. Dat vond ik zelf de leukste momenten.
Ook de animaties van de gans hebben voor veel plezier gezorgd. Het rondkijken op zoek naar de volgende grap die uitgehaald kon worden zorgde voor een natuurlijke ervaring.

Tot slot nog de vraag, waar komt toch die titel vandaan?
Heel eerlijk… We konden gewoon niks beters bedenken!

Zoals je kan lezen staat humor centraal in dit spel. Dat bleek ook wel uit de review die eerder op Daily Nintendo verscheen. Heb jij het spel al gedownload?