Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hoe Toby Fox betrokken raakte bij Little Town Hero

Een bijzondere samenwerking met een bijzonder verhaal.

Later deze week komt er een nieuwe game uit van Game Freak. De muziek wordt verzorgd door de maker van Undertale. Hoe dat komt lees je hier.

Het is al een jaar geleden dat Game Freak bekend maakte aan een nieuwe game te werken. Het spel met de werktitel “Town” werd afgelopen Direct verder uit de doeken gedaan. De werktitel veranderde in een definitieve titel. Ook werd bekend dat de maker van Undertale de muziek zou verzorgen.

Dit kwam eigenlijk bij iedereen als een grote verrassing. De twee hadden nooit eerder samen gewerkt op wat voor manier dan ook. Hoe deze relatie dan toch tot stand is gekomen, werd verteld in de meest recente editie van het tijdschrift Game Informer.

Wat blijkt, we hebben dit allemaal te danken aan één man. De componist van de Pokémon serie, Go Ichinose, was groot fan van Toby Fox. Deze liefde verspreidde hij over het kantoor van Game Freak. Op die manier kwam het ook bij het team terecht dat bezig was met Little Town Hero.

Masao Taya, de man die verantwoordelijk is voor Little Town Hero, was meteen enthousiast. Ook nu het spel helemaal af is, kijkt hij tevreden terug op de samenwerking. Er is slechts één ding waar hij zich zorgen om maakt: hij is bang dat de soundtrack meer verkoopt dan de game!

Vanaf woensdag 16 oktober kan je met Little Town Hero aan de slag. In tegenstelling tot de Pokémon spellen die volgende maand uitkomen, is het spel erg gunstig geprijsd. Je kan het al downloaden voor €24,99! Ga jij het spel in huis halen? Laat het ons weten in de reacties.