Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nog meer Pokémon nieuws

Het nieuws rondom de nieuwe games blijft maar komen.

We zagen vandaag al een heleboel Pokémon nieuws verschijnen. Toch is er nog meer te vertellen. Lees hier nog een aantal kleine updates.

Eerder deze avond kon je al verschillende nieuwsupdates lezen. Zo heb je kunnen lezen dat er in de aanstaande games 18 gyms komen! Ook werd bekend dat HM’s niet terug zouden keren in deze games. Daarnaast gaf Game Freak nog wat uitleg over het verdwijnen van een aantal Pokémon. Gelukkig kunnen deze nog terugkomen in de toekomst.

Naast deze flinke updates waren er ook nog wat kleinere nieuwtjes die vandaag bekend gemaakt werden. Hieronder zullen we al deze updates kort toelichten.

Exp. Share

Als je wel eens een Pokémon spel gespeeld hebt zal je de Exp. Share wel kennen. Met dit apparaatje kan je de ervaringspunten die je verdiend verdelen over al je Pokémon. Dit apparaat zal niet terugkeren in Pokémon Sword & Shield. In plaats daarvan worden de ervaringspunten standaard al verdeeld over al je monsters. Dit zal al vanaf het begin van het spel gebeuren in plaats van het moment dat je het apparaatje krijgt.

Pokémon Training

Voor de wat meer competitieve speler komt er ook een leuke verandering. Niet langer hoef je je druk te maken om het voortplanten van je monsters. Veel spelers deden dit om betere IV’s te krijgen of de nature aan te passen. In de toekomst zal dit niet meer nodig zijn.

Hoe de verandering precies gaat werken is nog onduidelijk. Om nog niet alles te verklappen blijft Game Freak bewust erg vaag. Maar er lijken grote veranderingen te gaan komen op de manier waarop je Pokémon gaat trainen.

Autosave

Eerder schreven we al dat autosaves mogelijk voor het eerst naar Pokémon kwamen. Vandaag werd dit ook bevestigd. In eerste instantie was er behoorlijk wat kritiek van spelers omdat dit bepaalde handelingen in de weg kon staan.

Gelukkig heeft Game Freak er voor gekozen om deze functie geheel optioneel te maken. Als je het liever niet wil gebruiken kan je het uitzetten en handmatig opslaan. Ben je iemand die het opslaan zelf vaak vergeet dan is het slim om het wel aan te zetten.

Meer dan 100 vragen worden beantwoord

Tot slot kreeg Game Informer nog de kans een interview te houden met de mensen van Game Freak. In dit interview worden meer dan 100 vragen beantwoord over de aankomende games. Veel van deze informatie was al bekend maar er zitten ook wat leuke nieuwe dingen bij!

Welk Pokémon nieuws van vandaag vond jij het meest interessant? Laat het ons weten in de reacties.